Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 17:39, 19 wrz 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)
świeżo i rześko masz

wąchałam świecznice u Alinki ..tą dwumetrową ...chyba sobie ją fundnę wiosną kusi mnie

Moja akurat jest troszkę niższa bo do 150cm kwiatostany dorastają, bardzo ją polecam i tak w tajemnicy powiem, że mam jeszcze 6 zachomikowanych, ale czekają bidule na miejsce
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 17:38, 19 wrz 2016

Do góry
Aniu ta odmiana świecznicy na słońcu radzi sobie bardzo dobrze i fakt lubi wodę u mnie rośnie na piaszczystej glebie blisko tuji i daje radę. Na pewno nie może być przesuszona bo końcówki listki zaczną brązowieć, a normalnie powinny brązowieć dopiero teraz.

Z bylinową to problem bardziej indywidualny. Wyjechałem na kilka dni końcem lipca i ciotka, która miała zająć się podlewaniem lała w parne dni namiętnie po liściach lodowatą wodą ze studni, wszystko zaczęło chorować. Zapomniałem ponawozić końcem lipca i do tego przez awarie pompy ze studni dość długo rabata była słabo podlewana przez to szybko byliny zaczęły przekwitać i brzydnąć.

Małgosiu widać i to mocno, ale co zrobić zbliża się koniec września i inaczej być nie może... niestety

Justyno widziałem, ale u Ciebie napiszę
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 17:31, 19 wrz 2016

Do góry
Standardowy widoczek.

Nie mam pojęcia jakim cudem uschły w taki sposób buksy w żywopłociku, ale czy nie doprowadziłoby to każdego do szału, i to jeszcze w najbardziej widocznym miejscu

Moje Vanilki w tym roku na prawdę wcześnie kwitną, nie ma co

Za to Limki, które wiosną po obmarznięciu narobiły mi stracha kwitną cudnie chociaż też z opóźnieniem, ale wybaczam

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 17:25, 19 wrz 2016

Do góry
To co przeżyło z rozplenic nawet ładnie zakwitło, cieszę, się, że nie wymieniałem ich, wiosną podziele to co zostało i odbuduję dziury trawiaste, o ile znów nie padną

Bylinowa już w jesiennej szacie, z niedoborem traw nie zachwyca.
W tym roku od połowy lipca zaczęła brzydnąć sukcesywnie i troszkę byłem zawiedziony, ale problem zdiagnozowany i w przyszłym roku nie mogę do tego dopuścić

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 17:19, 19 wrz 2016

Do góry

Pink Double Delight

Ulubienica Butterfly Kiesses

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 17:16, 19 wrz 2016

Do góry
Miskant zagadka, ale lubię go

William mnie zachwyca drugim kwitnieniem, kwiaty odpowiedniej wielkości, silne pędy (nie wszystkie) i piękny zapach.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 17:12, 19 wrz 2016

Do góry

Uwielbiam zapach świecznic jest boski i kojarzy mi się z wiosną
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 17:09, 19 wrz 2016

Do góry

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 17:05, 19 wrz 2016

Do góry
Trudny czas u mnie do tego jesieni w ogrodzie nie lubię, ale żeby było pozytywnie mam zdjęcia z soboty, słońca na nich brak, ale ja nawet tak wolę

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 16:58, 19 wrz 2016

Do góry
AutoCad nie taki zły, fakt doszkalałem się, ale podstawy sam ogarnąłem, nie ma się czego bać Za dobre poukładanie się spraw trzymam mocno kciuki.
Typografia ogrodu 16:34, 19 wrz 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Ty już krokusy jak ziemniory na worki kupujesz Muszę też o krokusach pomyśleć.
co Ci poradzę.tak przysłali.może ziemniaki też sprzedają myśl mysl. Ja kupiłam p 20/30 gr więc cena przyjemna
Typografia ogrodu 16:10, 19 wrz 2016

Do góry
Ty już krokusy jak ziemniory na worki kupujesz Muszę też o krokusach pomyśleć.
Ogród Cioci cz. 3 12:33, 19 wrz 2016

Do góry
Moniq napisał(a)

Hello Luki,

wydaje mi sie że widziałam u Kapiasa

Byliście u Kapiasa znowu?
Lilie - Lilium 11:39, 19 wrz 2016

Do góry
Jak łodyga zacznie żółknąć możesz ją wyciąć, dopóki jest zielona to pobiera składniki na rozrost cebuli. Orientalne u nas są najbardziej wrażliwe na mróz, więc kopczyka z kory nie zaszkodzi usypać jak przyjdą już mrozy. Cebule lilii zostawia się na zimę w zimi.
Ogród z pergolą 10:10, 19 wrz 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Aniu najstarsze mam 3 sezon, ale kupione jako mikrusy, więc dopiero w tym roku puściły grube pędy, ja tnę hortensje bardzo drastycznie nad pierwszym drugim pąkiem i wycinam wszystko co cienkie, lepiej mniej pędów, ale grubszych i mocniejszych. Jak przyjdą ulewy to każde hortensje trzeba wiązać, może niektóre pędy w krzewie nie polegną, ale te słabsze na pewno

ja tak drastycznie obciełam polar bear i tez leżą ale one mlode..fakt cierpliwości trzeba i wkońcu wszystko staje
Ogród z pergolą 09:04, 19 wrz 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Aniu najstarsze mam 3 sezon, ale kupione jako mikrusy, więc dopiero w tym roku puściły grube pędy, ja tnę hortensje bardzo drastycznie nad pierwszym drugim pąkiem i wycinam wszystko co cienkie, lepiej mniej pędów, ale grubszych i mocniejszych. Jak przyjdą ulewy to każde hortensje trzeba wiązać, może niektóre pędy w krzewie nie polegną, ale te słabsze na pewno

Dokładnie tak samo tnę. Hortki trzeba tak ciąć żeby były sztywne i wtedy nic im nie zaszkodzi. Więc nie rezygnuj. Każdej roślinie trzeba dać 2 - 3 sezony na pokazanie oblicza.
Ogród Cioci cz. 3 08:45, 19 wrz 2016

Do góry
Lukasz2013 napisał(a)
Hello dziewczęta Gosia poszukuje jarzębiny żółtej szczepionej na pniu widziałaś może gdzieś w okolicach? Ps. Północ wybiera się na południe czy na odwrót? Ewo będę może końcem tygodnia w Gdańsku służbowo może by się udało spotkać?

Hello Luki,

wydaje mi sie że widziałam u Kapiasa
Ogród z pergolą 22:20, 18 wrz 2016

Do góry
Ogród z pergolą 20:50, 18 wrz 2016

Do góry
Ja mam młode i starsze Vanilki i jestem z nich ogromnie zadowolony, fakt młode podwiązać trzeba bo nie ma rady, ale ja bym z nich nie zrezygnował
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 10:30, 18 wrz 2016

Do góry
Super, że udało się tak z nicieniami trafić, ziemia nagrzana po upałach, do tego deszcz, to chyba warunki idealne... niech atakują co mają z całą siłą
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies