Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

17:30, 19 wrz 2016
świeżo i rześko masz

wąchałam świecznice u Alinki ..tą dwumetrową ...chyba sobie ją fundnę wiosną kusi mnie

Luki 17:31, 19 wrz 2016

Standardowy widoczek.

Nie mam pojęcia jakim cudem uschły w taki sposób buksy w żywopłociku, ale czy nie doprowadziłoby to każdego do szału, i to jeszcze w najbardziej widocznym miejscu

Moje Vanilki w tym roku na prawdę wcześnie kwitną, nie ma co

Za to Limki, które wiosną po obmarznięciu narobiły mi stracha kwitną cudnie chociaż też z opóźnieniem, ale wybaczam

Luki 17:38, 19 wrz 2016

Aniu ta odmiana świecznicy na słońcu radzi sobie bardzo dobrze i fakt lubi wodę u mnie rośnie na piaszczystej glebie blisko tuji i daje radę. Na pewno nie może być przesuszona bo końcówki listki zaczną brązowieć, a normalnie powinny brązowieć dopiero teraz.

Z bylinową to problem bardziej indywidualny. Wyjechałem na kilka dni końcem lipca i ciotka, która miała zająć się podlewaniem lała w parne dni namiętnie po liściach lodowatą wodą ze studni, wszystko zaczęło chorować. Zapomniałem ponawozić końcem lipca i do tego przez awarie pompy ze studni dość długo rabata była słabo podlewana przez to szybko byliny zaczęły przekwitać i brzydnąć.

Małgosiu widać i to mocno, ale co zrobić zbliża się koniec września i inaczej być nie może... niestety

Justyno widziałem, ale u Ciebie napiszę
Luki 17:39, 19 wrz 2016

eee_taam napisał(a)
świeżo i rześko masz

wąchałam świecznice u Alinki ..tą dwumetrową ...chyba sobie ją fundnę wiosną kusi mnie

Moja akurat jest troszkę niższa bo do 150cm kwiatostany dorastają, bardzo ją polecam i tak w tajemnicy powiem, że mam jeszcze 6 zachomikowanych, ale czekają bidule na miejsce
lojalna_ 18:01, 19 wrz 2016

Jesienne barwy /)) super !
JustynaZ 18:32, 19 wrz 2016

Łukasz a ile te Twoje śliwki mają wiekowo?
Gosiek33 18:55, 19 wrz 2016

Doprawdy trudno mi się zdecydować, którą odsłonę ogrodu wolę czy w pełni lata czy obecną?
Lukasz2013 19:08, 19 wrz 2016

Luki wszystko mega wygląda. Pozdrawiam
malkul 19:45, 19 wrz 2016

ukradnę nocą ci tę świecznicę
UlaB 20:22, 19 wrz 2016

świetne barwy na rabatach, mniam

Luki napisał(a)

Moja akurat jest troszkę niższa bo do 150cm kwiatostany dorastają, bardzo ją polecam i tak w tajemnicy powiem, że mam jeszcze 6 zachomikowanych, ale czekają bidule na miejsce

nie przyznawaj sie z tymi schomikowanymi, bo sępy sie zlecą
masz brunette czy inną odmianę? dojrzewam do swiecznicy na rabacie przy północnej ścianie domu i juz miałam kupić piękny okaz jakies 2 tygodnie temu, ale zabiła mnie cena - zyczyli sobie 58 zł bez przesady....