Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "szałwia"

Ogród z koniczynką 19:41, 16 cze 2019

Do góry
Też obejrzałam seans fotkowy.Jest pięknie...rośliny dorodne i cudnie kwitną...szałwia na przewodzi...
Na brak deszczu nie możemy narzekać,chyba,że na nadmiar i ten porywisty wiatr.Pozdrówka.
Ogród z koniczynką 19:09, 16 cze 2019

Do góry
szałwia omszona przedstawia swój spektakl...

Małymi krokami-Ogród Wioli 09:43, 16 cze 2019

Do góry

I te starsze buczki
szałwia przekwita a jeżówki za momencik...
Kanciki nie zrobione ,bo upały a wieczorem komary strasznie tną

Ogród Ani :) 20:13, 15 cze 2019

Do góry
Myślałam, że tylko moja szałwia do ścięcia
Ogród Ani :) 20:11, 15 cze 2019

Do góry
Kilka czerwcowych fotek

Szałwia na pamiątkę, właśnie ją ścięłam bo przekwitła buuuu...

Podwórkowa rehabilitacja 19:42, 14 cze 2019

Do góry
yolka napisał(a)
Pomidory giganty, super Wszystko u Ciebie rośnie

Na mojej magicznej miksturze
Zamiast gnojówek jako takich to wrzucam do beki na deszczówkę co się nawinie ( skrzyp, pokrzywa, żywokost, nagietki, melisa, liście pomidorów, szałwia, mniszek). Stale uzupełniam wodę.
Wczoraj beka się przelała i mikstura poszła pod jadalne róże i powojnik Mayleen. Pewnie im się też spodoba

Dla Królowej Ostróżkowej ostróżeczki.
Droga do spełnienia 14:45, 14 cze 2019

Do góry
Anda napisał(a)
Piękniście u Ciebie, a stipy i szałwia szaleją

Bardzo proszę o podpisywanie róż

Ewunia dzięki
róża powyżej to Olivia rose
Droga do spełnienia 14:32, 14 cze 2019

Do góry
Piękniście u Ciebie, a stipy i szałwia szaleją

Bardzo proszę o podpisywanie róż
Podmiejski ogródek 12:37, 14 cze 2019

Do góry
kasiab napisał(a)
Asiu pomożesz zidentyfikowac roślinkę za szałwia i stipa? https://pin.it/nu2jckppswnmre

Anda napisał(a)

Ja nie Asia co prawda, ale to prawdopodobnie Hesperis matronalis

Dobrze, że Ewa czuwa, bo ja bym chyba nie rozpoznała
Ogrodowe marzenie Mrokasi 11:22, 14 cze 2019

Do góry
malgol napisał(a)

Piekny busz! wszędzie Nie wiem co Ty robisz z ta szałwia,że tak prosto ,sztywno się trzyma.Moja pod różą się pokłada, (mimo ,że na słońcu) i prawie kosiarką skosiłam

Dzięki Gocha . Szałwia wcale tak pionu nie trzyma jak by się to po zdjęciach wydawało. Ta na podokiennej jest podpierana przez rośliny rosnące obok a ta na frontowej ma obręcze .
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 10:44, 14 cze 2019

Do góry
Margarete napisał(a)
Cudne peonie i róże a ta szałwia ma taki cudny intensywny kolor - łał.
Wzorowy warzywnik.
Miło się ogląda twój ogród. Krzesła fajne - ja też choruje na teakową ławkę ale cena mnie odstrasza.
Wrzucę ci coś na pryw co dostałam od Karoliny - może cię zainteresuje. Ja póki co nie skorzystałam bo mój budżet po wypadzie wakacyjnym trochę niedomaga. Ale zbieram i mam nadzieję że za jakiś czas wreszcie się uda
Buziaki!

Małgosiu ta szałwia ze wszystkich moich najbardziej mi sie podoba. Miałam ją rozsadzać ale jakoś się nie składało jak zwykle i tylko chęci były.
Na ławki teakowe mnie nie stać ani teraz ani później. Szkoda mi kasy. Ale te ławeczki co mi podesłałaś to też pikne tylko czy wiesz jak takie drewno się zachowuje w ogrodzie.
Ty za to super wypoczęłaś i co się naoglądałaś to tego żadna ławka nie zastąpi. A pewnie kiedyś w końcu sobie i ją kupisz.
Buziaki
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 10:39, 14 cze 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Trawy to masz imponujace. Wielkie dorodne. ; (
Ale te kępy szalwi robią ogromne wrazenie.
Przecudne. I wielkość ich i ten kołorek .
Krzesła są super. Jeszcze tylko fajne poduchy i można siedzieć i siedzieć .
Czytałam ,że rabate hostowa będziesz robic ? dużą ? Na ile host ?
SUUPER. Cieszę sie
Pozdrawiam Gosiu

Aniu ta szałwia jest faktycznie obłędna. Nie jest za wysoka, siewki sa takie same. I ma cudny intensywny kolor taki mocny fioletowo-granatowy
Poduchy trzeba kupić.
Co do rabaty hostowej to trawnik między domem a garażem uległ zniszczeniu bo leżały tam długo gałęzie po przyciętej brzozie. Trzeba by dosiewać trawę. Ale nie dosiewaliśmy tylko część najbrzydszą J. przekopał i tam posadzę hosty a później będę sukcesywnie poszerzać kosztem pozostałego trawnika. Tylko zawsze mi się wydawało że tam jest cień dobry dla host ale jak teraz to miejsce obserwuję to tam jest jednak dużo słońca. Może jakieś mniejsze drzewka bym kilka posadziła ale nie wiem jakie. I zupełnie nie mam koncepcji jak tam rozmieścić te hosty. W związku z tym wszystkie hosty czekają w doniczkach na natchnienie.
Buziaki
Ogrodowe marzenie Mrokasi 10:34, 14 cze 2019

Do góry
mrokasia napisał(a)
Krąży nade mną burza. Niebo ciemne, od czasu do czasu zrywa się wiatr, komary tną jak wściekłe. Grzmi i czasem nawet coś błyśnie. Ale nie pada... póki co spadło z 10 kropel i finito. Ale nie tracę nadziei na wodę z nieba. Ustawiłam jednak podlewanie na jednej z rabat.
I pstryknęłam kilka pochmurnych fotek.
Tu mam niebiesko

Klonikowa

Cienista zarasta

Tu się będzie działo

Podokienna - tu mam busz

Piekny busz! wszędzie Nie wiem co Ty robisz z ta szałwia,że tak prosto ,sztywno się trzyma.Moja pod różą się pokłada, (mimo ,że na słońcu) i prawie kosiarką skosiłam
Podmiejski ogródek 09:57, 14 cze 2019

Do góry
kasiab napisał(a)
Asiu pomożesz zidentyfikowac roślinkę za szałwia i stipa? https://pin.it/nu2jckppswnmre

Ja nie Asia co prawda, ale to prawdopodobnie Hesperis matronalis
Podmiejski ogródek 09:54, 14 cze 2019

Do góry
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 09:42, 14 cze 2019

Do góry
Aniu ostróżki piękne miałam te niebieskie ale się wytrąciły teraz u mnie tylko te jasne. Szałwia kopiasta bardzo ładna piszesz, że się rozsiewa a co robisz z tymi siewkami

Róża New też pięknie kwitnie a jaki ma stelaż pomysłowy. Ma 4 sztuki dopiero pojedyncze kwitną. Wczoraj był taki skwar, że róże się podpiekly. Oj nie dobra pogoda.
Przeszła burza w nocy więc trochę lzej, ale słońce świeci i znowu będzie po południu patelnia.
Pięknie masz jesteś na miejscu ja dojeżdżam więc różnie mam, ale się staram.

Pozdrawiam
Doświadczalnia bylinowo-różana 08:45, 14 cze 2019

Do góry
Naparstnice zaczęły. Szałwia i przetacznik.

Miejski ogród w wersji mini 08:13, 14 cze 2019

Do góry
effka napisał(a)
Rzeczywiście nieciekawie to wygląda. Trawki oklapnięte i trzmieliny. Może jakiś korzeniowy szkodnik?

Śliczne pierwsze różyczki no i szałwia świetna.

Dziękuję. Jakby nie pomoc Ewy i Was dziewczyny to takiego efektu by nie było .
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 08:02, 14 cze 2019

Do góry
Sylwia tak to szałwia. Kupiłam na targach dwa lata temu trzy sztuki. Ładna, zwarta. Dobrze się rozsiewa. Mam już kilka małych do przesadzenia. Wczoraj wreszcie popadało. Przeszły dwie burze. Jak na razie złodziei nie ma ale za to jest jelonek. Właściwie para i ich młode. Budując domy zabieramy im przestrzeń. Nieopodal budują nowy system przeciw burzowy. Cały pas traw, dzikiej natury zniknął bezpowrotnie. Biedactwa nie mają się gdzie schronić. Łowczy powiatowy nie wiem czy został powiadomiony. Boję się, że je zwyczajnie odstrzelą. Pod pretekstem nosicieli wścieklizny lub czymś podobnym. One widać zdrowe, piękne są.
Miejski ogród w wersji mini 07:09, 14 cze 2019

Do góry
Rzeczywiście nieciekawie to wygląda. Trawki oklapnięte i trzmieliny. Może jakiś korzeniowy szkodnik?

Śliczne pierwsze różyczki no i szałwia świetna.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies