Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe kreacje 21:41, 26 kwi 2018

Do góry
U sąsiada rośnie przepiękna jabłoń ozodobna, niestety sąsiad przed nim, akurat sobie tak składzik zrobił .... i psuje to całą urodę tego drzewka - dlatego nie patrzymy na składzik tylko na jabłoń jak coś

Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:37, 26 kwi 2018

Do góry
Pełno pająków u nas w tym roku

Już się pojawiły

ale są i takie widoki

Zielona przestrzeń 21:37, 26 kwi 2018

Do góry
Melduję, że jestem cała i zdrowa

Dziękuję Wszystkim, za troskę, a także tym, którzy mnie odwiedzali Na swoją obronę mam jedynie - OGRÓD
Wiosenne prace tak mnie wciągnęły, że wychodząc rano do ogrodu, do domu wracałam o zmierzchu, zaniedbując przy tym - niestety - wszystko inne, poza ogrodem rzecz jasna
I tak oto zrobiłam wertykulację oraz kanciki, poszerzyłam rabaty i wytyczyłam nową, poprzesadzałam rośliny, które tego wymagały, wyplewiłam wszystkie rabaty na TIP-TOP (jednakże w tym momencie tego nie widać Te okropne chwasty to chyba rosną za mną dosłownie), trawnik został nawieziony, z eM-em pojechaliśmy "ukopać" sobie brzóz w ilości sztuk 15 i dosadziliśmy je do mini lasku brzozowego - jest coraz ładniej
Warzywnik ogarnięty, warzywka zasiane, tunel zakupiony, złożony i czeka na pierwszych "lokatorów"
Zdarłam część darni przy drodze wjazdowej na nowe nasadzenia. Jutro lub pojutrze wytyczę kolejną rabatę vis-a-vis tej dużej już wytyczonej - ot taka luźna myśl powstała w mojej głowie, to czemu jej nie zrealizować?

Tak więc w zasadzie to niezbyt ciekawego się u mnie działo podczas mojej nieobecności na O.

A teraz zapraszam na fotorelację z moich poczynań, co by nie być gołosłowną

1. Wytyczenie nowej rabaty
(Tutaj widać różnicę między trawnikiem wertykulowanym i tym nie).

Ogród z wilkiem zamkn. 21:37, 26 kwi 2018

Do góry
DorKa napisał(a)

i bardzo dobrze bo się zajedziesz Ale oczko fajny pomysł. Tym bardziej,że w starym ogrodzie też było ja też ciągle myślę nad jakimś ciurkadełkiem ale podobnie jak Ty zostawiam temat na później. Buźka!

buziaki
trochę wczoraj i dziś podziałałam ,ale szału nie ma
wiśniowa zaczęta ,
poszerzanie rabaty na brzozowej zaczęte .....wszystko pozaczynane ,a nie pokończone
i migdałek zmienił miejsce zamieszkania hihi .....znowu
po prostu w ogrodniku nie mogłam się oprzeć temu klonowi
wołał kup mnie kup

a migdałek w skalniaku

wiśniowa

Ogrodowe kreacje 21:36, 26 kwi 2018

Do góry
Zakątek kwasolubów:

Przed nimi rośnie serduszka:

Bawarka 21:36, 26 kwi 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Kasiu w pieknym miejscu mieszkasz to co pokazalas Goni to czarujace obrazy.

W calej Europie taka. Piekna wiosna. To się zdarza raz na kilka lat. Oby sie powtorzyla w przyszlym roku.
U nas dzisiaj burze przechodzily i bylo 28 na plusie duszno i parno.

Twoja montana na tej altance rośnie a co to jest to zielone na ziemi.
Piekne wiosenne foty, ale jak ty masz taki aparat to fotograf tylko pstyka.

Pozdrawiam i czekam na rozkwit montany.

Elu, Bawaria jest piekna Jest tu tyle miejsc i ciekawych zakatkow, ze zycia nie wystarczy, by to wszystko zobaczyc...Z Gonia mialysmy tylko pare godzin, malo by pokazac to, co jest w tych okolicach...Nastepnym razem

Wiosna tak,rzeczywiscie, jest w tym roku niesamowitaDawno takiej nie bylo, nie pamietam takiej pieknej i pogodnej Elu, zaraz Ci pokaze te rosline rosnaca w pawilonie, nie znam jej nazwy kwitnie na bialo.
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 21:35, 26 kwi 2018

Do góry
Wiśnia Kanzan cięta w filiżankę.

Ogrodowe kreacje 21:33, 26 kwi 2018

Do góry
Antonówka:

Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:33, 26 kwi 2018

Do góry
Takie koroneczki znalazłam przy plewieniu

Ciekawe czyja to robota
Ogrodowe kreacje 21:32, 26 kwi 2018

Do góry
Niedługo zacznie się spektakl rodkowy

a to maluch ukorzeniony z tego dużego:
Tu ma być ogród :) 21:32, 26 kwi 2018

Do góry

Dolls Minuet i Purple Pion ... blisko...

bliżej

Mam te same i to są moje ulubione, w tym roku także Exotic emperor
W moim małym ogródeczku - Dorota 21:31, 26 kwi 2018

Do góry
Milka napisał(a)
Imponująca ilość bzów, musi być zapach wszędzie, podziwiam, no i tulipanów zatrzęsienie, sporo na jesień chyba nasadziłaś
U mnie znowu deszcz był, zaczęła się walka ze ślimakami uff...
Jak przeczytałam, że u Ciebie znowu był deszcz to aż westchnęłam na głos. U mnie zaczyna usychać trawnik. Wysiane roślinki padają jedne po drugich. Katastrofa Dziś mam kiepski dzień, ta susza mnie dobija. Bzy radzą sobie pomimo suszy, bukszpany też i trzmieliny żółte. Jak tak dalej pójdzie to tylko te rośliny u mnie zostaną. Bzami obsadziłam wszystkie możliwe , wolne miejsca wzdłuż ogrodzenia, pachną pięknie. Żeby jeszcze chciała u mnie rosną maciejka, ale nie chce, bo za sucho. Pogoń ten deszcz do mnie, bo chmury to chodzą, tylko deszczyk nie pada.

Działka prawie w Borach Tucholskich 21:30, 26 kwi 2018

Do góry

pigwowce

...uDany ogród 21:30, 26 kwi 2018

Do góry
anpi napisał(a)
A ja czekałam, aż u Ciebie zakwitną te sznury bergenii wzdłuż ścieżek...ślicznie... ,aż kupiłam sobie ...Tylko małe sadzonki i chyba jeszcze w tym roku nie zakwitną ...a może... później... ?

Aniu bergenie w moim ogrodzie to podstawa, kojarzą mi się z dzieciństwem były wszędzie
Ja je non stop ściągam do ogrodu i właśnie zmówiłam kolejne
Wyjątkowo mi się podobają jako obwódki rabat, nie dość że zimozielone to jeszcze cudnie kwitną . No jak ich nie kochać
One szybko rosną

Bawarka 21:29, 26 kwi 2018

Do góry
gosika67 napisał(a)
Kasiu już jestem, zdziwiłam się,że nie było mnie kilka raptem 5 dni a tu takie zmiany w ogrodzie, wszystko rośnie w oczach. Wiosna u Ciebie przepiękna. moja jest w pogoni za Twoją , ruszyła się w końcu. Dziękuję za miłe spotkanie i pokazanie nam tych cudownych miejsc.Wstawię u siebie fotki. Do usłyszenia.

Goniu, codziennie cos nowego rozkwita, a co dopiero 5 dni Ciesze sie, ze sie Wam podobalo, moze nastepnym razem, sprobujesz mojej salatki kartoflanej
Szczyt gdzie stali nasi skoczkowie

Ogród kwieciem malowany 21:28, 26 kwi 2018

Do góry
Gożdzikowa - wiejski ogród 21:28, 26 kwi 2018

Do góry
Basiu nie chcę zapeszyć ale wydaje mi się ,że podzieliła sie na dwie

będę na bieżąco informowała
Moje ukochane miejsce na ziemi 21:28, 26 kwi 2018

Do góry
agata19762 napisał(a)
Wiśnia Alba plena pokazała swój urok.

Jaka ona cudna.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:24, 26 kwi 2018

Do góry
Nad lustrem oczka kwitnie sobie bobrek

iryski 5 minut

i malutki dereń pagodowy Variegata
Ogród prawie romantyczny 21:24, 26 kwi 2018

Do góry
Napia napisał(a)

W takim razie będę je opryskiwać Zastanawiałam się, czy nie podsypać im siarki, ale pewnie poczekam z tym do następnego roku.
Dziękuję Bożenko za dobre rady Bardzo dziękuję

Siarkę też można dac bo ona wolno się rozkłada ale jeśli dostały nową kwasną ziemię to na jakis czas powinno wystarczyc kwasu , jak bedzie za duzo to też nie będą pobierac pokarmu z ziemi.Magnolia piękna.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies