Moj eM tez mowi rozmnazaj z patykow po co kupujesz gotowce. Uzbroj sie w cierpliwość. Odpowiadam mu nie ma problemu abys sam rozmnażał mogę cie zaopatrzyc w te patyki.
Posadze to co mam i szlus.
U nas teraz troche pada.
Dzisiaj stipę po kępkowałam, mam 50 ponizszych doniczek nie wiem czy nie za male kepki.
Milus spojrz swoim okiem. Pierwszy raz to robie wiec doswiadczenia brak.
Orlikowe kepki
Przesadzilam do wiekszej doniczki "montanę" nie wiem jeszcze gdzie go posadze.
Milus u ciebie chyba widziałam "hebe" w ogrodzie powiedz mi czy zimuje dobrze czy mam trzymac w donicy, mam 3 szt.
Aniu kupiłam ją 14 kwietnia i nie jest duża. Początkowo w szkółce myśleli, że w ogóle jej nie ma na stanie ale przypadkiem trafiłyśmy na dwie ostatnie sadzonki
Brałyśmy co jest
Posadziłam ją obok moich kulek z trzmielin
tu jest fotka w donicy
Mało czasowa jestem, podglądam co u Was ale już na pisanie brakuje czasu. Pozatym, że chwasty chcą mnie zjeść, tk w sumie jest ok. Trzmieliny chyba przeżyją bo coś puszczają odrobinkę. Ale rok do tyłu niestety.
I super wyszło. Nie widać nawet gdzie cięty. A jak będziesz wyrównywać rabatę to może troszkę zboczy ci się na prawo i ją powiększysz
Wiem, że coś cie łamie, ale tobie tak dobrze to zrywanie darni idzie. Ale najpierw się wykuruj.
Wczesną wiosną posadziłam 3 klony szczepione globosum (kupione w donicach ze szkółki). Wypuściły listki, ale niepokoi mnie ten kolor, obrzeża są czerwone, środek zielony. Z daleka wyglądają jakby były brązowe i chore. Nie mają innych oznak choroby, rosną na słonecznym stanowisku. Proszę o pomoc czy to normalne zjawisko. Dodam jeszcze, że kiedy miały pąki użyłam promanalu.