Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Dębowe zakątki 17:46, 04 kwi 2024

Do góry
tulipany i inne
Dębowe zakątki 17:43, 04 kwi 2024

Do góry
hosty idą do góry

Narcyzki
Jedyna kepa , która mi ładnie rośnie. Reszta pojedyncze
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 17:41, 04 kwi 2024

Do góry
Urszulla napisał(a)

Bardzo lubię ten zakątek z mostkiem. Potem lasek a lustro wymiata cały sezon. I jeszcze te czerwone poduchy takie energetyczne po zimie, pasują świetnie.
W zeszłym sezonie byłam u Ciebie w lutym czy kwietniu? Bo siedziałyśmy zamknięte z powodu zimna, ale coś wiosennego już było na rabatach. Skimmia????( skoryguj czy nazwę dobrą wpisałam, chodzi o żółto-zielone liście) przyjęła się z gałązek, lecz nie ruszam narazie

Rany nie pamiętam, mój czas już jest w tak płynnej fazie że nawet nie wiem który jest dzień tygodnia

A zimozielone mam tez kaliny
Dębowe zakątki 17:40, 04 kwi 2024

Do góry
Moja Magnolia Ann już się sztukuje. Dużo wcześniej w tym roku

Pigwa

Berberysy
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 17:39, 04 kwi 2024

Do góry
AGDULA napisał(a)

Plan super! Masa pracy Najważniejsze, że się dzieje! Powtórzę się ale ten obecny ogród skradł moje serce. Jest w nim magia. Pamiętam pierwsze zdjecie, ktore zobaczyłam w Twoim ogrodzie, to było oczko (jeszcze to poprzednie) rośliny i gałąź wchodząca do oczka i już wtedy przepadłam. Potem zapoznałam się z całą historią Twojego ogrodu (uwielbiam takie historie, gdy mozna patrzeć w tył jak wszystko sie zmieniało) ogrom pracy ale zarazem inspiracji dla innych

Aguś to kolejna porcja ujęć dla Ciebie
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 17:38, 04 kwi 2024

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
U nas forsycje dopiero się szykują, ale u mamy magnolia dziś pokazała kolor, a w tygodniu przymrozki nocami znowu załatwi sporo.

No i tak przemarzły mi kloniki które miała w altanie, myślałam że mi serce pęknie ale chyba coś odbijają...
Brzoskwinia w donicy kwitnie i pisardi (do wywiezienia)

magnolia też (nie ruszana )
Dębowe zakątki 17:36, 04 kwi 2024

Do góry
Piwonie w różnym stadium

Kokoryczka ? i świdośliwa
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 17:35, 04 kwi 2024

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Ta odmiana fajnie przyrasta. Ja muszę tych i dużych fioletowych dosadzić w polanie, tylko one się sprawdzają z przyrostem innych mi ubywa.

I nawet dobrze znoszą moje ciągłe rycie w podłożu
Ja urzeczona jestem hiacyntami, z roku na rok kwitną
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 17:33, 04 kwi 2024

Do góry
Kordina napisał(a)
Kasiu w Twoim ogrodzie to ja jestem niezmiennie zakochana cudnie jest o każdej porze roku

No to specjalnie dla CIebie wyszłam na ogród
Dębowe zakątki 17:32, 04 kwi 2024

Do góry
zawitka napisał(a)
Wiosna ciemiernikowa kolorowa .jeden z ciemierników mnie zaciekawił ten trzeci ---śliczny. U mnie sporo ciemierników się wysiało będę dosadzać . Cieszę się ze malujesz pejzaże a ja nie siadam do malowania. Po chorobach nie mogę się zebracć

.

U mnie dopiero kilka młodych ciemierników. Jeszcze w 90 % słabo rozrośnięte. Mam nadzieję, że w tym sezonie kępy i u mnie zbudują Moje jeszcze się nie rozsiewają.
Maluję, maluję na całego. Nie zawsze mam czas. Ale wciągnęło mnie na amen.

Ja nawet ze złamaną ręką malowałam . Ale lewą.
Dużo zdrówka Halinko

Pierwiosnki
Zieleń, drewno i antracyt 17:31, 04 kwi 2024

Do góry
Za szybko, wszystko za szybko i za dużo... dzisiaj marzy mi się mniejszy ogród .
Przyszły zamówione róże, a w nich 2 gratisy - posadziłam.
Wysiałam kolejną porcję nasion - zostały już chyba tylko ciepłolubne warzywa i spora ilość kwiatów, w tym nadal groszki pachnące.
Zamówiłam lawendy na dorobioną część lawendowej - to już naprawdę ostatnia nowa rabata.
Spora część starych cały czas czeka na pielenie, papryki na sadzenie do wiader docelowych, pomidory na pikowanie... oczywiście szklarnia nadal nie umyta. Zapomniałam, że jeszcze cięcie zimozielonych na mnie czeka, a potem to już chyba wysadzanie dalii (i wszystkich jednorocznych) na miejsca stałe. Zmęczona się czuję. Dobrze, że weekend zapowiada się ciepły, może chociaż hamak rozwieszę i na niego popatrzę
Zamówione lawendy:
Grosso, Ellagance Ice, Intermedia Grosso, Old English, Imperial Gem, Silver Mist, White Scent.

Na przekór marudzeniu, a może na osłodę zaczynają wiśnie Ukon w ulubionym pistacjowym odcieniu i Royal Burgundy.

Dębowe zakątki 17:27, 04 kwi 2024

Do góry
Kordina napisał(a)
Tak, będziemy obserwować obie
Fajnie , jak można zaglądać nawet wirtualnie do innych ogrodów i podpatrywać , porównywać różne rośliny

Kwitną sasanki

I jagody kamczackie też kwitną

Lilaki się szykują

Hortensja pnąca
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 17:24, 04 kwi 2024

Do góry

Dębowe zakątki 17:24, 04 kwi 2024

Do góry
GorAna napisał(a)
Aniu, gratuluję wernisażu
Zdolna i wrażliwa Dusza jesteś
Zachwycam się

A dziękuję bardzo Aniu Oj onieśmielasz mnie. Maluję bo lubię.
I indywidualna wystawa za mną. Teraz w kwietniu mam grupową. a w maju indywidualną w innej miejscowości

A w ogrodzie dalie posadzone do gruntu. Część mieczyków też.
A canny poszły do donic. a jedna taka w piwnicy mi urosła

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 17:23, 04 kwi 2024

Do góry
Jeden pąk ale dużo liści

Deren

Żółty ciemiernik

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 17:21, 04 kwi 2024

Do góry
Miodunka, wisna nadal nn (nie dojechalismy do tamtej szkolki)

Kaliny

Dębowe zakątki 17:20, 04 kwi 2024

Do góry
Napia napisał(a)
Aniu, wiosna w ogrodzie bardzo cieszy Gratuluję udanej wystawy, ale doczytałam, że jesteś po złamaniu ręki i dopiero dochodzisz do sprawności. Życzę więc, by jak najszybciej wszystko było jak należy

Cieszy oj cieszy. Ja jeszcze kuślawo te prace robię. Tak po złamaniu ręki w tym roku. Ale musi być dobrze i pomału coś będę robić
Dziękuję. Wystawa była udana

Drzewa kwitną , piękna, pachnąca pora roku przed nami

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 17:20, 04 kwi 2024

Do góry
Magnolie

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 17:18, 04 kwi 2024

Do góry
Posprzatalam kurom bo jutro po pracy planujemy kupic 6 nowych.

Chlopaki skonczyli zbroic wieniec fundamentów, teraz betonowanie. Muszę zadzwonic spytac czy jutro czy w poniedzialek? I na przyszły tydzien umowic koparke.

Fajnie ze piatek jutro I Weekend nadchodzi. Posadze reszte malin I borowki, ziemię mam. Siarczan among przyszedl, wykorzystalam 1 opakowanie (2 kg) tutaj w ogrodzie na borowki I rodki.

Za chwile beda kwitnac

Sałaty, tatsoi I pak choi w tunelu mają wielkosc do wysadzenia do gruntu

Dębowe zakątki 17:16, 04 kwi 2024

Do góry
Monika83 napisał(a)
Aniu teraz możesz dać nawóz ciemiernikom, dolomit lub pokruszone skorupki od jajek ewentualnie popiół drzewny i śliczne ciemierniki masz❤

Monia dziękuję za rady. Tak zrobiłam. nie wiedziałam, że popiół drzewny czy dolomit można dawać pod ciemierniki .Zapamiętam . I niech się rozrastają

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies