Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 11:22, 03 paź 2024

ElzbietaFranka napisał(a)

Już się porozrasta ly wszystkie te co podostawałam od Was i je widać
sylwia_slomc... 11:23, 03 paź 2024

Magara napisał(a)
Sylwia, wszystkie widoki bajkowe
A brzózki... Ja je wciąż pamiętam jak były patykami, a teraz to takie dorodne panny Wręcz stare panny

Te panny już mają po 8 metrów najmniej a miały 20 cm jak sadziłam.
sylwia_slomc... 11:26, 03 paź 2024

Darecka napisał(a)
Kochana Sylwio, jakże się cieszę, że spora część Waszego ogrodu oparła się żywiołowi i zachwyca swoją bujnością. W jesiennej odsłonie bardzo mu do twarzy . Parafrazując Tahereh Mafi, życzę Ci, aby nadzieja wzięła Cię w swoje ramiona i trzymała w swoich objęciach, otarła łzy i powtarzała, że dzisiaj, jutro, za dwa dni wszystko będzie dobrze i abyś była na tyle szalona, aby w to wierzyć!

Chyba coraz mniej tego szaleństwa w sobie odnajduję, ale za przepiękne życzenia dziękuję, łza się w oku zakręciła znowu Dziś przychodzą szacować szkodę...zobaczymy jak będzie. Tato mi dziś powiedział( nie wiem skąd wie) że firmy ubezpieczeniowe lecą w gumy z powodzianami i komuś kto stracił wszystko przyznają po 20 000. Mam nadzieję, że to fejk bo inaczej nic tylko się załamać, jak się mają odbudować ludzie za taką kwotę...
sylwia_slomc... 20:53, 07 paź 2024

Remontowo
Em założył na powrót kostkę na opasce po dociepleniu winkla budynku.

i prowizorycznie na razie czasowo zakopana z boku rura drenażowa, bo jak pociągniemy docieplenie dalej to polecimy z nią wzdłuż budynku

pod samymi ice dancami leci.
sylwia_slomc... 20:56, 07 paź 2024

Iwonka buziaki za te cudeńka

róża od Agi może zostanie w wazonie w domu.... pasuje do wnętrza
sylwia_slomc... 21:02, 07 paź 2024

Ogrodowo
Em podgolił wierzbę nad głogiem żeby mu zrobić miejsce

A ja wykartonowałam pod Panną Młodą

ułożyliśmy obwódkę z bala i wysypałam zeszłoroczne liście z worków prawie próchnica już

to kontynuacja leśnej

na razie nie obsadzana. Ale pewnie czasowo wylądują tu hosty z wiosennego siewu na podpasienie
Urszulla 18:28, 08 paź 2024

sylwia_slomczewska napisał(a)

Oglądam uroki Twojej jesieni, u siebie tylko przez okno, czasem przez ogród przechodzę na 5min. Może w sobotę ogarnę resztki prac i skoszę.
sylwia_slomc... 19:38, 08 paź 2024

Urszulla napisał(a)

Ja w tym miesiącu jeszcze tylko jedną sobotę będę miała w ogrodzie reszta nie ogrodowa, dopiero w listopadzie po Wszystkich Świętych. A jeszcze szałas do poratowania, pergola z wisterią do zrobienia od nowa, dalie do wykopania, i buraki, z marchwi to nie wiem czy coś zostało no i skosić jeszcze jakoś musimy i grabienie liści już. Dnia braknie na pewno. Jak mi dwie soboty wylatują z miesiąca wszystko się sypie... nie zdążymy z niczym.
Gosialuk 21:23, 08 paź 2024

Ha ha mam tak samo. Jeszcze tylko w najbliższą sobotę mogę podziałać, a potem szlaban do listopada. No chyba, że wezmę urlop lub odpracuję cały dzień.
Dziś właśnie wykorzystałam takie odpracowane godziny i cały dzień spędziłam na kopaniu. Szykuję miejsce na Anabelki, które dostanę od mamy.
A ostatnia sobota była niestety deszczowa.
Sylwia u ciebie drzewa się już chyba zaczynają przebarwiać. Zaczyna się piękny czas.
sylwia_slomc... 21:41, 08 paź 2024

Gosialuk napisał(a)
Ha ha mam tak samo. Jeszcze tylko w najbliższą sobotę mogę podziałać, a potem szlaban do listopada. No chyba, że wezmę urlop lub odpracuję cały dzień.
Dziś właśnie wykorzystałam takie odpracowane godziny i cały dzień spędziłam na kopaniu. Szykuję miejsce na Anabelki, które dostanę od mamy.
A ostatnia sobota była niestety deszczowa.
Sylwia u ciebie drzewa się już chyba zaczynają przebarwiać. Zaczyna się piękny czas.

Gosia drzewa u nas już mają sporo koloru. Niedługo może coś wstawię bo teraz to z dnia na dzień kolorów przybywa