Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

TAR 20:52, 07 paź 2024

Hania mnie natchnela zeby choc kilka fotek zrobic. Ale to nie moje klimaty, pochmurno i smutno, ciezko wydobyc kolor. Mam nadzieje, ze koncu slonce zaswieci, bo klony sie nie wybarwia i listki zielone opadna

Strzepiastokory lewy i prawy, posadzone praktycznie obok siebie. Ten rozowy przesadzalam z suchego i zaraz liscie mu opadna, potrzebuje wody, teraz ma jej akurat. W nastepnym sezonie powinno byc lepiej.

TAR 20:55, 07 paź 2024

Standing Ovation

Orange Dream, wszystkie 3 podobnie płona

Palmowy gatunek a obok Peve Chameleon

Aster Winston Churchil

TAR 20:57, 07 paź 2024

na wiaderko robocze nie patrzymy, zakrywa dziure do obsadzenia. Mialy byc roze ale wykupili

TAR 21:01, 07 paź 2024

TAR 21:13, 07 paź 2024

Zaczelam rabate, ktora chcialam dopiero wiosna robic, pamietacie byly tam 3 wielkie Ivory Halo. To informuje, ze juz ich nie ma. Poszły na tyły. Tak mnie draznily, ze wczoraj sie nie powstrzymalam. One pieknie wygladaja wiosna ale jesienia nie zachwycaja wcale. A z przodu gdzie ziemia jest dosc fajna posadzilam klona Phoenix, klona Aconitifolium, nowy nabytek sosna Wiethorst, w ktorej zakochalam sie u Joli Aprilowej. Dolem poszły hakonki Aureola od Mrokasi, bergenie przeniesione z bagiennej i bergenie od Agatorka, doszla choina Jeddeloch rosnaca bez sensu za dereniami. Mysle czy by jeszcze nie uzupelnic nasadzen o Rauriefy od Sabinki podusie by ladnie dopelnily calosci. Ewentualnie jakies zurawki. A na koniec wcisne cebulki.
Na razie to wszystko niewygledne ale jak oczyszcze cala reszte z chwastow i podosadzam to jest szansa na ladna rabate.
Dalej juz strasznie sucho i mrowkowo wiec pojda sucholubne byliny.

Przesadzony klon Ginnala, mam nadzieje ze sie wezmie i ogarnie, ma teraz miejscowe zasobna w wode i dobra ziemie.
TAR 21:18, 07 paź 2024

I Eternal, tez idzie do przesadzenia. Pomimo, ze wyzdrowial to stracil wszystkie kolory. Moze on tylko w pierwszym sezonie taki kolorowy? Forest, Ruby i Merlot tez jakies takie wypłowiale. A te w pelnym sloncu rosna.

LIDKA 21:32, 07 paź 2024

Od opisu Twoich robót Aniu boli mnie wszystko ;

A zdjęcia wspaniałe z pięknego ogrodu.

U mnie ogród leży odłogiem. Nie mam czasu a zwłaszcza chęci.

Buziaki Tarcia.
TAR 21:40, 07 paź 2024

Lidziu, dziekuje. Ty tez ogarniesz wszystko i uporasz sie z klopotami. Szczerze zycze by klopoty poszly precz i juz nie wrociły .
Helen 22:50, 07 paź 2024

Tarcia, ta chryzantemka wymiata, cudny kolor

Fajne masz drzewka, klon strzępiastokory baaaardzo ładny

Cały ogród wygląda na wieloletni
TAR 23:04, 07 paź 2024

To marcinek Winston Churchil. Jak sie sadzoneczka przyjmie to Ci dam kawalek