W kwitniu, kiedy temp jest dość wysoka powyżej 12 stopni i widać że trawa rośnie. Nowy trawnik po pierwszym koszeniu można, albo jak zaczyna wyglądać źle czyli biednie i żółto.
Dosiewka czasem nie jest konieczna, bo jeśli mało czasu upłynęło od posiania, to nie zdążyły jeszcze wzejść wszystkie gatunki traw. Jeśli minęło 21 dni, to zrób dosiewkę. Posyp w pustych miejscach.
Ale w sumie to przecież skoro dałaś dobrą dawkę, to trawnik podczas koszenia będzie się zagęszczał i dosiewka nie jest konieczna. Po prostu podlewaj i koś jak osiągnie 10 cm.
Dzisiaj postanowiłam, że albo jesienią albo na wiosnę wykopuję wszystko z rabaty - oczywiście oprócz róż i sadzę tylko to co zapisałam sobie, że mnie się podoba na tej rabacie. Za dużo w tej chwili mam liści, a za mało kwiatów. Tak że będą wielkie wykopki i nowa kolorystyka
Pod czerwonym drzewem to skoro sucho dereń o białych lub żółtcyh listkach, ale najlepiej by było wykopać dobre doły, nakłaść kompostu oddzielić folią w pionie od korzeni leszczyny, zalewać i posadzić hortensje bulietowe.
Musisz je zalewać dobrze, ale czy tam aby nie jest za ciemno? Jak za ciemno to tylko derenie i hosty. Hosty żółte albo biało obrzezone.
Nic sie nie martw Danusiu, dla Ciebie mogę sie poświecić i coś potestować u mnie z Twoich pomysłów ) mam nawet podejrzenie ze takich jak ja jest więcej hi hi
A popatrzysz do mnie na100, jestem na działce w lesie i wrzuciłam fotkę miejsca które mnie denerwuje i nie mam na nie pomysłu...