Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy...

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy...

jazzy 11:28, 07 cze 2015

Zielona napisał(a)
...hej, Jazz. Czy Tobie jest tu do śmiechu?...

Klonik prosto z Paryżewa, spod samej wieżyczki, specjalnie dla Ciebie
/mnie znowu zaczarował i zdecydowałam, że na 100% posadzę/

Marta! Dzięki za klona! Piękny jest Kochana jesteś, ze o mnie pamiętasz Mnie tez zauroczył juz od tamtego razu kiedy mi uswiadomiłaś, że taki istnieje Cały czas o nim pamiętam i też go chcę u siebie
Buziaki Paryżanko
jazzy 11:37, 07 cze 2015

Madzenka napisał(a)
Jazzy podlewasz trawniczek dwa razy dziennie? Koniecznie w te upały rano i wieczorem.

Niooo, podlewam najsłabiej rośnie w najbardziej nasłonecznionych miejscach.
beata_m 12:50, 07 cze 2015

czyli jeszcze leżakowania na trawniku nie było?! ale jest rozumiem już bardzo bliziutko
pasjonatkaam... 13:01, 07 cze 2015

jazzy pewnie już kosi
jazzy 13:09, 07 cze 2015

Beata, Ewa wnerwiona jestem na maxa Może nawet bardziej niż Danusia. Na pewno bardziej! Pełno badziewia mam w trawniku, tzn. w tym co podobno ma być trawnikiem... Jeszcze wczoraj tego nie było, a dziś rano już mnóstwo Wysiało się cholerstwo jakieś...
To o:
Gardenarium 13:24, 07 cze 2015

Nie wysiało tylko nasionka były w glebie , a chwasty jak wiadomo szybciej rosną niż trawnik, ale od czego są palce? Od wyrywania. Jak cię wnerwia, wyrywaj, a jak nie wnerwia to zostaw, będziesz kosić. Jednoroczne zginą a wieloletnie dopiero będziesz wyrywać

Instagram Ogrodowiska
jazzy 13:47, 07 cze 2015

Racja Danusia, nasiona w glebie Bo ziemia to bank nasion, jak mi kiedyś uświadomiła Katiaxx
Dzięki, że zajrzałaś
13:56, 07 cze 2015
jazzy napisał(a)
Beata, Ewa wnerwiona jestem na maxa Może nawet bardziej niż Danusia. Na pewno bardziej! Pełno badziewia mam w trawniku, tzn. w tym co podobno ma być trawnikiem... Jeszcze wczoraj tego nie było, a dziś rano już mnóstwo Wysiało się cholerstwo jakieś...
To o:

szkoda czasu na wyrywanie zaczniesz kosić to znikną a jak nie to kupisz mniszka i popryskasz tylko jak juz trawa bedzie mocna

w tym tygodniu ochłodzenie ma byc i jakies opady to trawa ruszy szybciej.
jazzy 15:04, 07 cze 2015

Dzięki Justyś takie słowa były mi potrzebne żeby na nowo uwierzyć, że może jednak trawnik zaistnieje
babka 15:09, 07 cze 2015

Najważniejsze że trawa rośnie U mnie jeszcze nie chce
Nie wiem czy miałaś u siebie coś takiego, że z ziemi wyłazi albo włazi robal/mucha? Po wysianiu, zwałowaniu i podlaniu zauważyłam popodnoszoną miejscami ziemię i dziurki, Jakby takie małe eksplozje, możliwe że to tylko dżdżownice ?