Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

lindsay80 13:42, 07 cze 2015

Gardenarium napisał(a)
Róże pienne przezimowały bez okrycia i w donicach

[img

Danusiu, a jaka to odmiana róż? - przepięknie tu wyglądają!
Byłabyś tak dobra i zajrzała do mnie tutaj:

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4999-tu-ma-byc-ogrod?page=98

Potrzebuję dobrej rady co dać między wiśnie i obwódki bukszpanowe - chciałabym róże, dziewczyny radzą hortki - a Ty co myślisz?
Gardenarium 13:44, 07 cze 2015

Te pienne to Winchester Cathedral.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 14:08, 07 cze 2015

lindsay80 napisał(a)

Potrzebuję dobrej rady co dać między wiśnie i obwódki bukszpanowe - chciałabym róże, dziewczyny radzą hortki - a Ty co myślisz?

Byłam, ale chyba nieźle namieszałam

Instagram Ogrodowiska
lindsay80 14:53, 07 cze 2015

Gardenarium napisał(a)

Byłam, ale chyba nieźle namieszałam

każda szpila trochę boli, ale ja chciałam mieć na froncie taki formalny styl więc konsekwentnie będę twierdzić, że inaczej bym tam nie kombinowała.
A napiszesz jakie rośliny byś tam dosadziła?
Gardenarium 14:58, 07 cze 2015

lindsay80 napisał(a)

każda szpila trochę boli, ale ja chciałam mieć na froncie taki formalny styl więc konsekwentnie będę twierdzić, że inaczej bym tam nie kombinowała.
A napiszesz jakie rośliny byś tam dosadziła?

To żadna szpila, ode mnie takie "szpile" się nie liczą, a nazywają się dobre rady od szefowej takie szpile to tylko obracają się ku dobremu, u Marzenki, u Ani małej mi i kilku innych osób. Tak że odpowiedz, a powiem co dalej robić. Tylko żebyś nie zapomniała potem kto podsunął ten pomysł

Nie odpowiedziałaś ile godzin tam słońce jest, więc nie powiem co bym tam dosadziła

Ja nie przyklaskuję jak wszyscy, tylko patrzę obiektywnie chłodnym i celnym okiem I widzę Taka jest moja rola, a nie mówienie ślicznie, ładnie oby tak dalej

Instagram Ogrodowiska
rozajerycha 15:03, 07 cze 2015

"Szpile" tak są cenne ...
Trafiłam na niezłą sesje zdjęciową od razu radośniej.
Pozdrawiam serdecznie
martek
paniprzyroda 15:05, 07 cze 2015

Danuś, może wyraziłam się niezbyt precyzyjnie Zaglądam do Ciebie zawsze, wracam jak bumerang, czytam i ogladam z zachwytem. Gdybym za każdym razem zostawiała swoje ochy i achy, już dawno stałabym się nudna o pomoc nie proszę, bo nie chcę zabierać cennego czasu, a poza tym są inni, którzy potrzebują Twojej rady bardziej
Za to z inspiracji jakie znajduję u Ciebie i w innych wątkach czerpię pełnymi garściami na swój własny użytek Pamiętam, jak z wypiekami na twarzy czekałam na odcinki "seansu" podczas Twoich kolejnych realizacji, to było piękne I niezwykła jest ogrodowiskowa rodzina Buziol. I kwiatek dla Ciebie u mnie
Sebek 15:25, 07 cze 2015

Hidcotowa wygląda zjawiskowo Darcey jest genialny - zwłaszcza na Twoich ujęciach
kasia 15:28, 07 cze 2015

Danusiu, to dzięki tobie mam piękną różankę z róż Reine des violettes połazoną z Aquarell. Tak bardzo zaszczepiłaś we mnie miłość do roż, że na mojej małej przestrzeni mam 17 róż okrywowych, 5 róż pnących, 10 róż historycznych oraz 4 miniaturowe w donicach i 2 parkowe. Wszystkie rosną i kwitną już 3 sezon, nauczyłam się ich wiem co lubią a czego nie. Dziękuję za Ogrodowisko
Gardenarium 15:44, 07 cze 2015

Ta pierwsza to jedna z najpiękniejszych róż. Uwielbiam ją za kolor, ale jej nie mam. Zbyt cienisty ogród mam. A ona jest wymagająca. Ale kiedyś będę miała

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies