Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród wśród pól i wiatrów 22:31, 25 kwi 2018

Do góry
paulina_ns napisał(a)
Za tulipanki dziękuję moje już powoli przekwitają kocimiętka cud miód czy to ta co ją kupiłaś na ryneczku? Twoja taka zwarta, piękne kulki tworzy, moja bardziej się rozłazi póki co i zastanawia mnie jaką masz odmianę pewnie nn

Paula, kocimiętkę kupiłam na rynku. Ale - najpierw kupiłam 10 sztuk, potem na drugi dzień U TEGO SAMEGO GOŚCIA, dokupiłam jeszcze kilka, bo mi zabrakło. I wyobraź sobie, że to była inna odmiana Też się tak rozłaziła. W ub roku ją wywaliłam i podzieliłam te zwarte sadzonki. Tak że na rynku wiesz - loteria

paulina_ns napisał(a)
A i dziękuję za miłe słowa, gdyby nie to,że zarastam chwastami prawie bym w Twoje słowa uwierzyła hihi

Chwasty były, są i będą. A Twój ogród piękny jest i tyle
Macham kwiatkiem

Handmade by Elka 22:27, 25 kwi 2018

Do góry
A teraz chwila wytchnienia Obiecane zdjęcia... Choć i tak już nieaktualne
Tulipany, nowe nasadzenia. W zamyśle miały być pomarańczowo - fioletowe. I takie kupione, a wyrosło jak zwykle...
I tak jest pięknie

Potem amanogawy, co je wszystkie jak jedna kupiłyśmy przed dwoma laty w Pęchcinie

No i moja nowa królowa, Ogrodowa Doda, piękna i próżna... kiku shidare zakura

Ogród wśród pól i wiatrów 22:26, 25 kwi 2018

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
Jezu drogi klekajcie narody normalnie kwiat na kwiatku ale bedzie owockow

Haha, Kasia TY to masz teksty Klękajcie narody Ale się uśmiałam
Wiesz, czy się owoców jakichś doczekam - nie wiem. Ale póki co kwiatkami się cieszę

Dla Ciebie coś specjalnego Urzekł mnie ten widok dzisiaj
Ogród wśród pól i wiatrów 22:24, 25 kwi 2018

Do góry
Kawa napisał(a)
Joluś mus się do ciebie wybrać bo ciemiernikom twoim u mnie dobrze z tego co widzę tylko ten czas wiesz piękne łany masz kocimiętkowe

Czas ... wiem, wiem .. Znam to. Wiecznie z czymś nie mogę zdążyć. Dziś nawóz sypałam na trawnik to już ciemno było. Ciemierniki, nie ma problemu. Przyjedziesz to sobie nakopiesz co tam będziesz chciała. A kocimiętkę bardzo lubię. Myślę, czy jej na skarpę nie wprowadzę, bo mnie zachwyca również

Przedziwny Ogród 22:22, 25 kwi 2018

Do góry
cd.......

To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:22, 25 kwi 2018

Do góry
kamila66 napisał(a)
Haniu piękna wiosna u Ciebie w warzywniku już rzodkiewki a ja jeszcze nic nie zdążyłam wysiać.
Musisz mieć wyjątkowy mikroklimat, że czosnki już u Ciebie kwitną

Kamilko, z wysiewem rzodkiewki trzeba sie spieszyć, bo ona pod wpływem długiego dnia wybija szybko w pędy kwiatostanowe i jest niezjadliwa. Ostatni term,in to koniec kwietnia, a potem dopiero sierpień.

Warzywnik dopiero startuje.

Sad

Moja bajka 22:20, 25 kwi 2018

Do góry
uffff, jednak moja lilia wodna żyje

wykorzystując fakt, że po ziemi z oczka i tak obok garażu mam rozpierduchę, to posadziłam tam cukinie, te niskie, krzaczaste. A niech rosną
Ogród wśród pól i wiatrów 22:19, 25 kwi 2018

Do góry
Agi2006 napisał(a)
Jolka pięknie wiosennie. Wiesz wczoraj byłam na wierzy widokowej i widziałam cały Sącz i okolice. Szukałam Twojego ogrodu przez lornetkę Domyślam się, że mieszkasz gdzieś na górce bo widoki masz ekstra. A przypomnij mi proszę gdzie kupowałaś swoje doorenbosy ...

Hehe, może następnym razem coś wypatrzysz przez lornetkę Musisz dać znać wcześnie, to się jakoś oflaguje albo cośPrzez te ciepłe dni wiosna wybuchła w ekspresowym tempie A brzozy kupowałam w Brzeznej.

Dorzucam trochę koloru

Moja bajka 22:16, 25 kwi 2018

Do góry

moje skimie - obie są prezentami
Vanila Fraise wyhodowane z patyczków
Ogród wśród pól i wiatrów 22:15, 25 kwi 2018

Do góry
DorKa napisał(a)
Cześć, jeszcze chyba u Ciebie nie byłam . Nie wiem jak to się stało Masz piękny ogród. Również jestem zauroczona Twoja kocimiętką Pamiętasz może nazwę ? Tyle odmian jest i nie wiem co wybrać.

Cześć Możliwe, że nie byłaś. Tutaj jest tyle pięknych ogrodów, że ciężko wszystkie odwiedzić. Ale cieszę się, że jesteś i dziękuję za komplemenciki Nie wiem jaka to odmiana kocimiętki. Wiesz, u nas na ryneczku nie przywiązuje się większej wagi do odmian. Kocimiętka marki kocimiętka i tyle

Komendówka 22:14, 25 kwi 2018

Do góry
roma2 napisał(a)
I moja ukochana hortensja pnąca, która miała zeszłej wiosny dwa pąki kwiatowe, niestety pokonane majowym przymrozkiem. W tym roku naliczyłam piętnaście i mam nadzieję na choć jeden kwiat.

Wooow!!! wspaniały efekt! coś takiego chciałabym kiedyś osiągnąć ale nie na ścianie tylko na czereśni. W zeszłym roku podsadziłam ją dwiema hortensjami pnącymi ale jedna mi chyba padła bo nie daje znaku życia. Za to druga zdrowa i tłuściutka. No i dostałam szczepki od Kasi to będę eksperymentować.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:14, 25 kwi 2018

Do góry
Makusiu, mrówki żyją w symbiozie z mszycami. Zanoszą je tam, gdzie mszyce maja sporo jedzenia, a same zjadają słodką wydzielinę produkowaną przez nażarte mszyce. Mszyce na bobie pojawiają się tuż przed jego kwitnieniem. Wtedy trzeba robić oprysk.
Gosia ma słuszne obserwacje.

Brzozowy zakątek, puszczony samopas.
Derenie jeszcze dają radę na obrzeżu. Wewnątrz decyduje prawo dżungli.
Dereń Aurea i Elegantissima.

Cywilizuję tylko kawałek przy trawniku.

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 22:14, 25 kwi 2018

Do góry
Cisy dla Agnieszki. Mam z nich obwódki wokół grabów zrobione.

A tu z innej odmiany 'Hilli', rosną dużo szybciej i są jaśniejsze.

Dwa ogrody 22:13, 25 kwi 2018

Do góry
an_tre napisał(a)
Pomyszkowałam trochę po twoim ogrodzie i podziwiam jak działasz metodycznie i z rozmachem

Aniu, staram się
tulipanów cd, za chwilę przekwitną

Moja bajka 22:12, 25 kwi 2018

Do góry
Ogród wśród pól i wiatrów 22:11, 25 kwi 2018

Do góry
ania_m napisał(a)
Piękne, ile już mają? moją posadziłam na jesień, ale na razie nie ma ani jednego kwiatka, wypuściła dużo liści - obawiam się ze może w tym roku nie kwitnąć. Ale w przyszłym roku mam nadzieje ze będzie kwitła tak pięknie jak Twoje

Ania, moje amanogawy rosną już chyba czwarty rok. Jeśli Twoja wypuściła liście, to pewnie w tym roku faktycznie już nie zakwitnie. Najpierw są kwiaty, potem liście. Ale w przyszłym roku na pewno pokaże na co ją stać Sypnij jej nawóz jesienny końcem września, albo obornikiem podrzuć.

Moja bajka 22:09, 25 kwi 2018

Do góry

Marushk i dadzą czadu
Za drzwiami do ogrodu... 22:08, 25 kwi 2018

Do góry
Milka napisał(a)
Ale tłuścioszki te szafirki

Teraz myślę gdzie im będzie dobrze?
Ogród wśród pól i wiatrów 22:08, 25 kwi 2018

Do góry
Monia81 napisał(a)
Piękny masz Joluś ogród te łany ciemierników są rewelacyjne, cudne pozdrawiam

Moni, dziękuję za milutkie słówka. Ciemierniki trochę się pokiereszowały przez wiosenne mrozy, ale i tak dają radę Też je lubię. Pozdrawiam również

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 22:06, 25 kwi 2018

Do góry
anka_ napisał(a)
Uwielbiam ten kawałek u Ciebie. Cudowny...

Mój też ulubiony. Fajnie się sprawdza w upalne dni, bo brzozy rzucają przyjemny cień i do tego uwielbiam ich szum na wietrze.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies