Nie mam magnolii Galaxy i nie mam juz miejsca na nowe.Najstarsza jest Alexandrina , ma 15 lub 16 lat, o dwa lata młodsze są Susan i Nigra.Ta Susan to byc może jest Betty ona jest cudna w promieniach słońca.
dzisiaj nie za dużo podziałałam ...nie wykonałam zaplanowanej pracy
głowa mnie rozbolała i tylko część wiśniowej zrobiłam
Buziaki
widok z daleka ...po lewej i prawej stronie będzie ścieżka trawnikowa ,aby psica nie przebiegała po rabacie
za rabatą wiśniową też zostawiony pas dla psa
narazie z roślin ,które mam takie cóś wykombinowałam
zbankrutuje na korę wysypałam 7 worków ,a to kropla w morzu .....
roślinki małe jeszcze ,ale urosną
Kwitna duze magnolie to robi wrazenie , szczególnie jedna jest piękna w promieniach słońca wygląda jakby je odbijała , całkiem jak lustro , nie udaje mi sie tego pokazac na zdjeciach, szkoda.Dzis zakwitły kaczeńce
Danusiu, u mnie właśnie popadało. Ale niezbyt obficie. No cóz, dobre i tyle.
A tymczasem na końcu wąwozu powstaje kamienna niecka. Miało być oczko wodne, ale postanowiłam nie dokładać sobie roboty. Na środku w wielkiej donicy jest kępa błotnch irysów i kaczeńce. Dno donicy zanurzone jest w wodzie, która utrzymuje się na tym poziomie. Wiosną i po obfitych deszczach niecka wypełnia się wodą, w czasie suszy będzie taki kamienny wgłębnik.
Ona będzie piękna ale na razie cieszę sie ze przeżyła bo w tamtym roku po opadach gradu wyglądała tak ( a wczesniej był ,mróz)
a ogród tak
Dzis miał byc deszcz a było cały dzień słońce, w tv juz pokazywali że front nad nami przechodzi i na pozegnanie chyba pokropiło teraz bo rośliny widzę przez okno że mokre ale co to za opady , miało byc dużo.
tunbergia już ci kwitnie? ??
Waw !! Przyjadę. ..przyjadę. .tylko sama jesxcze nie wiem kiedy.
Dziś posadziłam jeszcze w warzywniku.
róże od Bogusi posadziłam.trawkę wykosiłam.
I taki był dzień .
Fajne są lampy solarne w castoramie. Te białe kule.
Jutro chyba jeszcze dokupimy.
.
U nas popadało i to solidnie, teraz już tylko kropi, ale jest zachmurzone i myślę że całą noc będzie mokro.
Ja też się wreszcie obudziłam, ale trochę się ochłodziło i chyba ciśnienie jest lepsze.
Uwielbiam fiołki, te białe są przepiękne. Kwitną też łaciate, ale nie zdążyłam zrobić zdjęcia. Może jutro mi się uda
Zapraszam na leżaczek