Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moje ukochane miejsce na ziemi 15:24, 23 kwi 2018

Do góry
Wiśnia Alba plena cudnie kwitnie podobnie jak migdałek tylko na biało.

Moje ukochane miejsce na ziemi 15:24, 23 kwi 2018

Do góry
Kalmia

Skarbonkowy ogródek 15:22, 23 kwi 2018

Do góry
Czereśnia - daję jej ostatnią szansę na owoce. Jak w tym roku nie będzie to czereśnia idzie out

Truskawki już też spore liście mają, w poziomkach nawet jednego kwiatuszka znalazłam

Rododendron CW zaczyna kwitnąć

cdn

Skarbonkowy ogródek 15:19, 23 kwi 2018

Do góry
Po tym weekendzie cieszyłam się ze idę do pracy odpocząć
Od piątku działaliśmy z ogarnięciem całego bałaganu kolo domu. Przewaliliśmy chyba z tony kamieni, stali i śmieci. Jeszcze nie wszystko skończone ale już widać światełko w tunelu.
Foty będą jak będzie wszystko uprzątnięte

Na razie zostawiam parę kwiotków i idę po poradę do pojedynczych pytań bo buksy dalej nie wsadzone

Nawet nie wiedziałam ze mam żółte tulipany

EE ( Makusia )

ŚŚ kwitnie

cdn.
Klon palmowy - Acer palmatum 15:18, 23 kwi 2018

Do góry
u mnie wszystkie klony (41 szt) przezimowały w bardzo dobrej kondycji bez okrycia i wszystkie w gruncie rosną

pozdrawiam
Jan
Moje ukochane miejsce na ziemi 15:18, 23 kwi 2018

Do góry
Miniaturowe rodki

Moje ukochane miejsce na ziemi 15:16, 23 kwi 2018

Do góry
Azalie

Moje ukochane miejsce na ziemi 15:11, 23 kwi 2018

Do góry
Zawilce

Piwonie

Moje ukochane miejsce na ziemi 15:11, 23 kwi 2018

Do góry
Na świerku pojawiają się szyszunie

Ogród z koniczynką 15:01, 23 kwi 2018

Do góry
wybrzuszkowałam rabatę, bo była zbyt płaska...
Choroby i szkodniki żywotników - tuja - Thuja 14:59, 23 kwi 2018

Do góry
Witam

mam problem z moimi tujkami, sadziłam je we wrześniu ubiegłego roku i do niedawna wszystko było w porządku ale od dwóch tygodni na niektórych drzewkach liście zaczęły robić się najpierw białe, później żółte i tak jakby uschnięte i z dnia na dzień przenosi się to na kolejne tujki.

Niestety z braku doświadczenia pod tuje dałam agrowłóknine, to już całą wyciągnęłam, wycięłam suche gałązki zrobiłam oprysk Topsinem, podsypałam nawozem ale narazie jeszcze nie ma dużej poprawy.

Co mogę jeszcze zrobić, żeby odratować drzewka.

Z góry dziękuję za pomoc.
Ogród z koniczynką 14:57, 23 kwi 2018

Do góry
Moja wiosna stąpa po ogrodzie bardzo powoli i ostrożnie...i rozkęca się bardzo niepozornie...Pomagam jej obsadzając donice pelargoniami, które narazie też są mikrych rozmiarów...

obwódka bukszpanowa po wiosennym cięciu
Ogród z rzeźbą 14:56, 23 kwi 2018

Do góry
Zana napisał(a)
Paulinka miło mi bardzo czytać to co piszesz. Wiesz, u mnie ta gnojówka stoi sobie na balkonie w W-wie, więc sąsiedzi zagrożeni jej zapachowym rażeniem. Ale koty już zdążyły się do pokrzyw dobrać.

Łucja masz swoje prywatne pokrzywy?. Dzisiaj to czasami łatwiej o wiadro niż o pokrzywy.

Brunnera

Piękna...do tej pory byłam przekonana, ze takie oczka tylko w niezapominajkach.
Metamorfoza- nowy ze starego 14:56, 23 kwi 2018

Do góry
nicol21 napisał(a)
fajny efekt z tym defektem telefonu akurat rozmywa tam gdzie trzeba
linie prima sort! teraz juz kumam z tymi bocznymi drzwiami do domku ogrodnika.

spojrzalam na to zdj i tak sobie szybko pomyslalam zeby dodac tam rabate za czerwona linia i dac rozanke - np roze pnace blizej gazonow wiec docelowo wyjda wyjrzej, na pewno czesc gazonu przyslonia ale maja gdzie się piąć, a w niższym piętrze może trawy i róże może okrywowe? albo mix? na pewno coś do róż bo po sezonie różanym będzie smutno.

z róż pnących polecam eden rose - cudna, biało-zielony pąk który przechodzi w zimny różo biel. U mnie ciągle się rozrasta ale w tym roku planuję dać jej więcej papu i może się odwdzięczy?!
Gertrude Jekyll zimny, dość mocny róż ale nie ciemny - ale obłędnie pachnie [ma sporo kolców]. już w ub roku na boki poprowadziłam jej pędy i przez to miała sporo więcej kwiatów. w tym roku licze na wybuch kwiecia!

Łatwiej też będzei kosić trawnik- to taki bonusik.

sorki za prywatę, wiem że nie pytałaś... ale ja bym zotawiła linię tej rabaty co jest i po prostu odcięła w ten sposób rabatki.
tak jakoś zobaczyłam na tej rabacie róże o poranku takie piękne słonce i dość sporo przez chyba większą część dnia?

Z tym telefonem jak sie uda to nawet tworcze fotki wychodza hy hy
Nie ma za co przepraszac, wszystkie uwagi biore pod uwage Czegos tam pod grujecznikiem mi brakuje i roze to ciekawa opcja. Owszem slonca tam nie brakuje, jest caly dzien patelnia.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 14:55, 23 kwi 2018

Do góry
ren133 napisał(a)
I oczywiście zaczęłam już pracować nad nową rabatą Dowiozłam ziemi, wyrównał am teren, dorzuciłam obornika i kompost i przesadziłam Śś oraz buksy

Pracuś jesteś....zmiana bardzo pasuje do Twojego ogrodu. Ja zawsze nie mogę wyjść z podziwu-jak fajnie u innych jest darń zdjęta-u mnie przy glinionie to jakieś takie kęsy się zrywają.
Miłkowo - sezon 2016-2022 14:50, 23 kwi 2018

Do góry
Milka napisał(a)

To są hakone już takie wielkoludy???
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 14:46, 23 kwi 2018

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Chyba Aureola, ma piękną zieleń soczystą - na razie ukryta wśród tulipanów, ale mam nadzieję, że potem przykryje ich liście

Stephanie baronin zu guttenerg już chce kwitnąć

Kwiatki z okienka

Szerszy kadr - póki nie patrzę na fotki, to zupełnie nie zwracam uwagi na wieżowiec w tle

Fajne kadry...a miałam Ci napisać, że w kontraście z Twoim ogrodem i zielenią ten wieżowiec jakiś takie nierealny się wydaje.

i na zakończenie emperorki z miejsca cienistego - tu o wiele ładniej wyglądają - mam wrażenie, że są bielsze niż te na słońcu
Typografia ogrodu 14:44, 23 kwi 2018

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Tez lubie

Też poproszę...w planach mam larmacką
Typografia ogrodu 14:43, 23 kwi 2018

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Dwa latał czekania na okazje. Okazja = super cena + możliwość transportu no i dostępność piaskowca na nizinach

Aleś sobie kamulca nawiozła-super

A ja się zastanawiam jak moich mniejszych się pozbyć.
Ogrodowe szaleństwo ... 14:42, 23 kwi 2018

Do góry
Wczorajszy dzień uważam za udany
Plan zrealizowany, mostek zrobiony... Ale inną miałam wizję. No cóż, taki też mi się podoba, bo robiłam sama...
Brakuje mi kamieni

Obłożę go kamieniami i będzie git majonez
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies