Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Szmaragdowy Zakątek

Szmaragdowy Zakątek

popcorn 09:44, 06 cze 2018

Madzia, szacunek

Kasja, ta druga to chyba Stiletto.
Nikita 09:45, 06 cze 2018

Kasya napisał(a)
Madziu, zobacz proszę czy wiesz co to za hosty ? Marnują się u mnie maleństwa

Kasiu oczywiście, że wiem. Pierwsza to prawdopodobnie (prawdopodobnie bo nie mam jej jeszcze w swojej kolekcji) GOLDEN SCEPTER.
A druga na 100% to STILETTO.
Przecież to piękne hosty…dlaczego marnują się u Ciebie?
Nikita 09:46, 06 cze 2018

Oooo...wprawne oko popcorn rozszyfrowało prawidłowo. Brawo Carola !
Kasya 10:05, 06 cze 2018

Nikita napisał(a)

Kasiu oczywiście, że wiem. Pierwsza to prawdopodobnie (prawdopodobnie bo nie mam jej jeszcze w swojej kolekcji) GOLDEN SCEPTER.
A druga na 100% to STILETTO.
Przecież to piękne hosty…dlaczego marnują się u Ciebie?

To ta pierwsza przyjedzie do ciebie
Zaraz jej powiem, ucieszy się

One za malutkie na mój busz... podeptać można
Nikita 10:34, 06 cze 2018

Kasya - oooo, fajnie, takie maleństwa chętnie przygarniam bo miejsce zawsze się dla nich znajdzie. Dam znać pozostałej reszcie towarzystwa, że będą mieli nową siostrzyczkę...zaraz się gdzieś ścisną, że zrobić dla niej najlepszą miejscówkę.
Dzięki Kasiu !!!
Nikita 01:52, 11 cze 2018

Może nie których zaskoczę ale znowu byłam w Holandii. Tym razem pojechałam tylko na weekend…3 dni…ale jakich dni !!! To były DNI HOSTY !!!
Jan van den Top co roku organizuje w swojej szkółce Dni Hosty. Podczas mojej ostatniej wizyty u niego, zaproponował, że może bym przyjechała właśnie na początku czerwca w czasie, gdy odbywa się to wspaniałe Święto Host. No i pojechałam !
Doznania były niesamowite. W te dni można zobaczyć i kupić ponad 700 odmian host. Oczopląsu można było dostać…cieszyłam się jak małe dziecko.
Mnóstwo odmian o których istnieniu nawet nie miałam pojęcia, mnogość wybawień, różnorodność i kolorystyka liści wręcz powalała. Chyba nigdzie indziej na świecie nie można zobaczyć takiej ilości host w jednym miejscu. Po prostu byłam w hostowym raju.

Nikita 01:58, 11 cze 2018

Dni Hosty to istne szaleństwo….zachwycą każdego hostomaniaka. Oczywiście i ja też nie mogłam się powstrzymać i znowu zrujnowałam się na kilka sztuk…dokładnie 10 hostowych ślicznotek. Jak ja je przemyciłam do samolotu nadal jest dla mnie tajemnicą …ha ha.

na samym dole hosta "EXTREME" - prawdziwe cudo...lecz niestety cena zaporowa - 30€

macham do Was baaaaardzo szczęśliwa....

....ja i mój koszyk !!!
Nikita 02:01, 11 cze 2018

Ale że nie tylko ogrodem człowiek żyje postanowiłam przy okazji zabawić się i zwiedzić Amsterdam nocą !!! To całkiem inne miasto niż to które znałam do tej pory. Nocne życie Amsterdamu to przede wszystkim pięknie oświetlone kanały, tysiące pubów i klubów, dyskoteki, tłum bawiący się na ulicach, hektolitry piwa, Coffee shopy z legalną „trawką” oraz sławetna Dzielnica Czerwonych Świateł.
Samo przejście ulicami nocnego Amsterdamu i nacieszenie się atmosferą dozwoloną tylko w tym mieście, dostarcza niezapomnianego dreszczyku emocji.
Niezliczona ilość klubów nocnych powala, największa tolerancja dla odmienności seksualnych onieśmiela, pełne przyzwolenie na swobodne korzystanie z usług „panienek” zaskakuje a to wszystko okraszone zimnym piwem i możliwością legalnego używania narkotyków…istne szaleństwo (prawdziwy szok…obłęd).
Nooo, co jak co ale na nudę nie można tutaj narzekać, każdy znajdzie dla siebie coś ciekawego … Amsterdam tętni szalonym życiem do białego rana.

Kilka fotek jeszcze „za dnia”, bo potem albo nie było czasu…albo zapomniałam bo bawiłam się doskonale…albo po prostu był zakaz fotografowania.

Nikita 02:02, 11 cze 2018

Gosiek33 05:35, 11 cze 2018

Szaleństwo do entej potęgi

Nie wierzę że te wszystkie posty zapakowałaś do walizki