Mam jezioro za oknem na co dzień i widok jest naturalny. Chociaż bardzo doceniam i po pracy jest dla mnie relaksem. Zdjęcia także nie oddają uroku różnych odgłosów o każdej porze dnia i roku.
Zastanawiam się teraz czy warto robić ogród, bo chyba nie powinien być konkurencję dla jeziora ????
Aniu , "Nigry" jeszcze nie kupiłam. Zostaje mi internet i rozsądna cena ( do 50-70PLN za sztukę).
Mireczko, magnolia to Betty, rośnie w tym miejscu pięć lat, nigdy nie okrywałam, a początki były dla niej niełatwe, w totalnym przeciągu. Przyrasta wolno, ma bardzo duże kwiaty.
grujecznik
judaszowiec
Dziękuję. Wczoraj było pracowicie, dziś odpoczywam, przynajmniej do obiadu
sasanki pięknie kończą kwitnienie, zaczynają tulipany liliokształtne. Dosadziłam jesienią kolejne białe i kremowe. I co? Czerwone!! WRRR.
ognista balia powoli przekwita, są w niej narcyzy Haniu, doniczki z cebulami były zadołowane w gruncie, wiosną wyjęłam balię, zasypałam do połowy żwirem, uzupełniłam kompostem pod i między donice. Jak przekwitną kwiaty doniczki powędrują w zaciszne miejsce, a balię opróżnię ponieważ nagrzewam w niej wodę do podlewania w skrzyniach
I rachunek sumienia:
- wymyslilam sobie plan - nowa rabate od frontu, nakupilam roslin...
Teraz wiosna szanse na jej powstanie zmalaly do 0 tym bardziej, ze mamy problem z woda do podlewania. Ja poki co nie mam czasu wykopywac tych korzeni, jest tyle do zobnienia na rabatach, ktore juz sa.
Teraz kombinuje gdzie zakupione rosliny powsadzac.
Narazie znalazlam miejsce na hortki bukietowe:
Witam was ludziska, zastanawiałam się czy w ogóle prosić o diagnozę, bo wydawałoby się że wszystko ok.
Jednakże jeden z 3 różaneczników wygląda jakby był przywiędnięty, jakby wody mu brakowało, liście jakieś matowe, różni się od pozostałych. Taki bidny. Dostały wiosną Magiczną Siłę dla rodo, pryskałam HT już 2x w ciągu tygodnia. Jak mu pomóc?