Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 08:21, 12 mar 2021

Do góry
Agatorek napisał(a)

Danusiu, jak Ty to robisz, że nawet przy pracy wyglądasz tak ładnie i elegancko?

A gdzie czapka? Wiało dziś

Wtedy jeszcze nie wiało, a ja właśnie nie wzięłam innej kurtki i cięłam w tym co przyjechałam. Skończyło się tak, że rozdarłam kurtkę o różę Wczoraj łatałam, nie widać, bo na dole rozdarta

Nawet butów nie zmieniłam, bo nie chciało mi się do magazynku jechać po buty
Za to wczoraj już byłam na maksa przygotowana

Miałam i czapkę i kalosze i kurtkę/kamizelkę i nawet sweter ciepły. Ale i tak było zimno, jak to w zimie.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 08:20, 12 mar 2021

Do góry
Sebek napisał(a)
Ja z roku na rok jestem coraz bardziej praktyczny i wszystkie byliny wyciąłem jesienią. Co prawda na zimową ładną scenerię nie mam co liczyć, ale teraz problem z głowy

Ostatnio właśnie Witek rzucił taki temat, że trzeba będzie wycinać jesienią, tylko gdzie te widoki trawiaste? Tego mi szkoda.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 08:19, 12 mar 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Też wycinam, już drugi tydzień, końca nie widać, dziś tylko w podwórku się dało bo w nocy -8, a w dzień lodowaty wiatr Między budynkami cieplej ciut bo osłonięte. Hortensji jeszcze nie przycinam ani traw, ale byliny po kolei. Jak z nimi skończę wrócę do hortensji i traw, w tej kolejności właśnie. Jeszcze krzewy na dużym ogrodzie mam do przycięcia, ale mogę nie zdążyć teraz bo potem trzeba będzie ciąć róże....

My tniemy po kolei i przycinamy topiary. Po prostu już nie wrócimy w to miejsce więc zagrabiamy i po sprawie
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 23:30, 11 mar 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Zaczęliśmy ciąć, bo nie zdążymy

Danusiu, jak Ty to robisz, że nawet przy pracy wyglądasz tak ładnie i elegancko?

A gdzie czapka? Wiało dziś

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 18:57, 11 mar 2021

Do góry
A ja bym zakamuflowała widok na śmietnik i na górujące domy nad działką.
Także przeszkadzałoby mi to, że przez ażurowy płot każdy zagląda. Brak prywatności. Tak bym zrobiła, a na każdy ażur dała dużo bluszczu, dużo, a nie takie pojedyncze niteczki

Ogród z nasion, wysiew, siew nasion 18:23, 11 mar 2021

Do góry
Kochany, oczywiście że będzie, świetne są, jak dostaną światła, od razu zgrubieją. Podlałeś?
Odwodnienie ogrodu i odprowadzenie deszczówki 18:15, 11 mar 2021

Do góry
Nie wiem, zależy jaka jest powierzchnia dachu i jakie opady w twoje części Polski, Tego nie wiem, skoro nie masz miejsca to musisz zrobić tak, jak warunki pozwalają.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 18:14, 11 mar 2021

Do góry
MiluniaB napisał(a)
Danusiu fajnie, że wstawiłaś zdjęcie przyciętej hortensji z opisem. Martwiłam się i nadal martwię czy moich nie obcięłam za krótko - czy w ogóle odbiją? Twoje zdjęcie mnie nieco uspokoiło. Poniżej fotka jak je obcięłam.

A co do pogody to u mnie dzisiaj (Wielkopolska) padał śnieg. Zimno, pochmurno i wietrznie.

Bardzo dobrze, ja tak samo.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 18:13, 11 mar 2021

Do góry
Doranma napisał(a)
Jej, ale się zdziwiłam, że nie lubisz tego okresu w ogrodzie! Ja uwielbiam ogrodowe wiosenne porządki, ten bałagan, z którego w krótkim czasie wyłania się ład, zawsze czuję się podekscytowana ☺

Nie lubię tego dnia w sensie bałaganu, bo chciałabym mieć wszystko na tip-top, ale najpiekniejszym dniem w roku dla mnie jest zmiana czasu z zimowego na letni
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 18:12, 11 mar 2021

Do góry
Milka napisał(a)
Nie ma to jak cała ekipa działa
Ja w deszczu cięłam

A my w śniegu pod koniec dnia.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 18:12, 11 mar 2021

Do góry
Marlenaa napisał(a)
Danusiu, dawno mnie nie było na ogrodowisku ale postanowiłam wrócić, przyciągacie jak magnes Twoja Anglia jest cudowna, mam nadzieję, że uda mi się odwiedzić w tym sezonie Hortensje też już mam pocięte, ale z trawami się wstrzymałam. Jak zetnę je teraz, a zapowiadają u mnie jeszcze mrozy, w nocy nawet do -8, nic im nie będzie? Sama już nie wiem, różne opinie są na ten temat. Nie chcę wszystkiego zostawiać na ostatnią chwilę. Pozdrawiam cieplutko

Może im coś być skoro minus 8. Czekaj zatem. U nas nie mam czasu na czekanie, nie wiało, więc tniemy. Dzisiaj zapadał wszystko śnieg, a więc biało od nowa.
Odnowa, regeneracja (wertykulacja, aeracja) trawnika 18:10, 11 mar 2021

Do góry
U nas właśnie sypie, jest jak w głębokiej zimie.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 15:34, 11 mar 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Irenka, jak misecznik to oprysk dopiero jak będą się wylęgać, czyli pocz. czerwca chyba. Sprawdź jak przebiega ich cykl życiowy. Teraz to nic nie da, bo są pod skorupkami.

Wiem, ale rok temu robiłam, jak już ciepło było i z dobrym skutkiem
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 11:14, 11 mar 2021

Do góry
Niezły bajzelek się zrobił, nie lubię tego momentu w ogrodzie. Wszystko pakujemy na plandekę, wywozimy avantem. Potem będziemy ciąć na sieczkę. Chłopaki tną masowo, ja nowe rabaty (bardziej puste) i dosadzam przebiśniegi i śnieżyce.

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 11:13, 11 mar 2021

Do góry
Zaczęliśmy ciąć, bo nie zdążymy

tak jest, a za chwilę będzie inaczej

Hortensje dość nisko tniemy tym razem

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 11:10, 11 mar 2021

Do góry
Irenka, jak misecznik to oprysk dopiero jak będą się wylęgać, czyli pocz. czerwca chyba. Sprawdź jak przebiega ich cykl życiowy. Teraz to nic nie da, bo są pod skorupkami.
Odnowa, regeneracja (wertykulacja, aeracja) trawnika 11:52, 10 mar 2021

Do góry
Na razie trzeba cokolwiek zrobić aby przerwać tę skorupę. Nie musisz się zawzinać od razu na amen i wyrwać nie daj b. trawę z korzeniami. Wszystko rób z umiarem. Poprawisz jak trawnik bardziej wyschnie.
Kiedy, jak i czym pryskać.... 11:51, 10 mar 2021

Do góry
Lepy może takie jak się na kasztanowce zakłada. Chodzi o to aby owady się przyklejały.

Do tuneli wsuwaj druciki aby zabić larwy.
Umieszczaj trucizny oddechowe w pobliżu żerowania szkodników.
Wspomagaj dzięcioły, bo one wydziobują szkodniki.
Ja nie umiem walczyć skutecznie ze szkodnikami, bo nie walczę teraz.
Ogród Małej Mi 2017 10:15, 10 mar 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Też obejrzałam tę śniegową bajkę. cudnie było.

Zdecydowanie bardziej podobała mi się ta piękna zima, niż teraz przedwiośnie. Jest okropnie, a nie mam kiedy się wziąć za porządku. Będzie drażniło jeszcze co najmniej miesiąc lub dwa Ten brak czasu powoduje, że jakoś nie tęsknię do wiosny
Pod białą pierzynką było cudownie i ... cieszyło oko.

Oczra kwitnie ale ma chyba kiepskie tło bo nie zachwyca. Gubi się.. jak były tam jodełki w tle to wyglądał oczar łanie, a teraz tak nijako. Pierwsza wada wycięcia jodełek. Na szczęście tylko jak na razie jedna

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 09:20, 10 mar 2021

Do góry
Zaglądnęłam, ale ciężka sprawa. Dobijają mnie choroby i szkodniki w ogrodzie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies