Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Choroby i szkodniki cisów, cis - Taxus 07:12, 19 kwi 2018

Do góry
Sadziłam jesienią cisy elegantissima, doniczkowane z ładnym systemem korzeniowym. W dołki dałam kompostu, ziemi z worka, żwiru po mam ciężką ziemię i kory przekompostowanej. Mączki bazaltowej i dolomitu nie dałam, bo nie wiedziałam jeszcze o nich.
Jeden cis teraz zrudział z wierzchu jak zajrzałam do środka to gałązki są zielone.
Co mu brakuje? Czy może fosforu, czytałam o tym wyżej?

Kłopoty - problemy z trawnikiem 07:12, 19 kwi 2018

Do góry
Hej.
Pojawiają mi się na trawniku z rana takie pajęczyny,jak poniżej na zdjęciu. Czy to jest ta pleśń pośniegowa? I jak z tym walczyć. Aktualnie trawnik jest po wertykukacki,grabieniu i areacji, od około 4 dni nie jest w ogóle podlewany tak jak mi zalecono.

Pozdrawiam
Przedziwny Ogród 07:10, 19 kwi 2018

Do góry
AgataM napisał(a)
A tutaj wypoczywam(y) po ciężkiej pracy

no tak ogród perfekcyjny to można wypoczywać
wspaniałe i klimatowe miejsce
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:08, 19 kwi 2018

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:08, 19 kwi 2018

Do góry
Trzcinnikowa i liliowcowa rusza

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:07, 19 kwi 2018

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:06, 19 kwi 2018

Do góry
W lesie się zabieliło

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:06, 19 kwi 2018

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:05, 19 kwi 2018

Do góry
kilka fotek takich w międzyczasie
mimo że wczoraj nic specjalnego nie zrobiłam , miałam mieć dzień wolny bo w szkole egzaminy a cały dzień spędziłam jeżdżąc i załatwiając dentystów, zakupów , tabletek na kleszcze dla pasa - apropo przedwczoraj jechałam do sąsiadki żeby mi wyjęła jednego który mi się na "pośladku" ulokował, mały był, miałyśmy go złapać do pojemnika na badanie ale niefortunnie nam upadł na ciapatą podłogę - więc liczę że był zdrowiutki i nic mi nie będzie.

robią mi się zaległości, trochę się tym denerwuję - a miałam łapać dystans
a wszystko przez to że jestem dobra koleżanka i sąsiadka i od piątku i w jeżdziłam po znajomych i cięłam im to co sama wsadziłam albo ogrodowi w zeszłym sezonie. W niedzielę sobie obcięłam tylko 3 kulki w donicy bo juz lilie wychodza i w te pędy musze ciąć obwódkę na zakolu - a tu rano we wtorek naciągnęłam sobie plecy w górnym piersiowym po prostu przekręcają się na łóżku

zamówiłam truskawki - a warzywnik nie przekopany
nawozy leżą w wiatrołapie
opryski nie zrobione
chwasty nie wyrwane

mam nadzieję że uda mi się coś nadrobić w najbliższych dniach

moje ukochane kloniszcze

widać już że cała główna gałąź poszła

Blaski i cienie nowego życia 07:03, 19 kwi 2018

Do góry
Urszulla napisał(a)

Prawda pamiętasz te patyczki. Ale cierpliwości wymaga to wszystko. Teraz ukorzeniam patyczki czego chcę a potem się wymyśli co zrobić dalej. Trochę jak Ty. Ciekawe czy patyczki hortek moich i Kindzi się ukorzenią. Mam ich kilkadziesiąt. Patrzyłam że większość mają pąki.

Muszą mieć stałą wilgoć, na bank cos się uda
Ukojenie 07:02, 19 kwi 2018

Do góry
O poranku

Niezaprzeczalnie bylo warto.
...ale dlonie i rece nadal czuje... Jeszcze tyyyleeeeee metrow zostalo...
Blaski i cienie nowego życia 07:00, 19 kwi 2018

Do góry
Urszulla napisał(a)
Dla GorAny okrutny widok

Myślałam o wycięciu szpaleru

Co ty wygadujesz, super tuje, trzeba tylko je skrocic, moze popros kogos z rodziny, albo firma ci zrobi, nie jest aż tak długi, to moźe koszt nie bedzie wielki
Doświadczalnia bylinowo-różana 06:11, 19 kwi 2018

Do góry
Anda napisał(a)
Wariacje na temat śliwy dziecięcej

Ewo wiosna u Ciebie już taka bardzo...Fotki przecudne...

Sliwa dziecięca...jesteś z niej zadowolona? bo ja ze swojej nie za bardzo
Za drzwiami do ogrodu... 01:37, 19 kwi 2018

Do góry
Napia napisał(a)
Biały płotek i róże to zestaw idealny. Będzie pięknie, a chłopaki zdolne, że nie wiem
Skrzypu w takiej ilości nie zazdroszczę.

Pewnie znasz tą inspirację z inter.biały płot, róże jasny róż a dołem przywrotnik, szałwie czy przetacznik mogą być lawendy... to ja tak chcę...Chociaż kawałeczek...
A chłopaki spisują się na medal!(no... tylko trochę marudzą ( co ona znowu wymyśliła )
A skrzyp? najwyżej łączka będzie zieleńsza
Ogród ponad miarę - czyli trudne początki 01:30, 19 kwi 2018

Do góry
Platan jest już posadzony, ale ognisko chcemy jednak zrobić nie przy domu jak planowaliśmy wcześniej

tylko za platanem, blisko rogu działki marzy mi się brzozowy kącik z ogniskiem Jak daleko brzozy powinny być wtedy od ogniska?

No i jeszcze jedno, czy na moim miejscu obsadzalibyscie taras? jeśli tak to czym? chciałam mieć donice, ale chyba mnie na nie nie stać. Jest tak strasznie pusto i brzydko

Myślałam, by do tego placu zabaw zrobić takie przejście z płyt drewnopodobnych

Trawa po wertykulacji

Za drzwiami do ogrodu... 01:21, 19 kwi 2018

Do góry
Aurelllia napisał(a)

Hahhaha świetne Muszę i ja poszukać takich gadżetów w piwnicy

Szukaj, szukaj,piwniczki są skarbnicą takich gadżetówJa już przeszukałam rodziców, teściów, a sąsiedzi to sami przed wywiezieniem złomu pytają czy chcę przejrzeć Taką np. sieczkarnię która tonie u mnie w kwiatach odziedziczyłam po sąsiedzie.Okienko ze stajni i beczka też uratowane...( widoczne na zdjęciach z ubiegłego lata)
Ogród ponad miarę - czyli trudne początki 01:13, 19 kwi 2018

Do góry
Warzywniak troszę się zmienił, mąż zrobił mi skrzynie

Zastanawiamy się nad ścieżkami, mąż chce je obsiać trawą, ja myślałam o płytach w trawie, a najlepiej o żwirze, tylko mąż mówi, że ziemia ze skrzyń po zmieszaniu ze żwirem nie będzie wyglądać dobrze, co wy byscie zrobili?

Ogród ponad miarę - czyli trudne początki 01:02, 19 kwi 2018

Do góry
Witam ponownie, wszystko zaczyna rosnąć, więc pokażę co się zmieniło i nadal będę prosić o rady, bo chciałabym coś podziałać, tym bardziej, że zbliża się komunia i fajnie jakby jakieś rośliny tam widniały zamiast chwastów.

Przód domu, mamy już płot (częściowo - czekamy na ostatni odcinek), trawa ogarnięta

Nadal proszę o porady jak zagospodarować ten kawałek przy podjeździe (na razie jest klon czerwony, ale w dość marnym stanie i nie wiem czy zostanie), widziałabym tam trawy niskie, może red baron, hosty, jakieś zimozielone rośliny (jak bukszpany, cisy, sosny miniaturowe, kosodrzewina?, tam jest bardzo mało słońca) Myślę, że przy podjeździe dobrze byłoby wysypać żwir, ale jak to będzie się trzymać kupy jak gdzie indziej dam korę?)

Na tej części chętnie widziałabym rododendrony, ale jak je posadzić? w lini przy oknie? co posadzić pod nimi żeby nie były przysłonięte? błagam o podpowiedź, ten kształt mnie przerasta.
Drzewo pod oknem to magnolia

Stary ogród zamkn. 00:31, 19 kwi 2018

Do góry
W ilości siła

Stary ogród zamkn. 00:30, 19 kwi 2018

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies