Myślę jeszcze nad tym frontem moim, jakoś ciągle mi tu coś niepasuje, chodzi o miejsce przy szambie...
Trawa też tu jakoś słabo rośnie, co myślicie o takiej łezce??
Nie chcę łączyć tej rabaty z lewej z tą łezką bo musi tu zostać przejście.
moje bukszpany również coś dopadło. Objawy ataku miodówki bukszpanowej rozpoznaje, dzisiaj zastosuje oprysk mospilanem. Martwią mnie bardziej jednak brązowiejące liście. Pojawiało się to już wcześniej na niektórych bukszpanach i rozprzestrzeniło się z czasem do tego stopnia, że musiałam wymienić rośliny. Na zdjęciu mało jest widocznych brązowych liści, bo przed zrobieniem zdjęcia trochę je powycinałam. Mam do Was pytanie: jaki oprysk zastosować na te brązowienie? I co to właściwie jest za choroba?
Witaj Mirelko
Tak, to surfinia Też ten kolor wybitnie mi się podoba
Jak bratki przekwitną dosadzę w ich miejsce zielistkę i ipomeę o ciemnych liściach
Co do trzmieliny, to przycinam ją systematycznie, aczkolwiek delikatnie. A wiesz, że po zimie 1 z trzech trzmielin mi padła? i to ta najdorodniejsza, ale powolutku odbija.
Edit:Tak wygląda ta trzmielina (środkowa), twarde sztuki z nich
Niezbyt mozna cokolwiek doradzić, bo po pierwsze plan zrobiony na "kolanie" i proporcji nie trzyma (pomijam, że zdjęcie duże, kartka też, a plan malusi, nieczytelny i źle zeskalowany. Oczywiście nie krytykuję - żebyśmy się dobrze zrozumiały - uświadamiam tylko, że nie ma jak pomóc, bo za mało danych i nic nie wiadomo o twoim guście i pragnieniach.
To tak jak by próbować ciebie ubrać nie wiedząc nic o tobie i twoim guście.
Zerknij na sąsiednie wątki "projektowania". Zawsze zaczyna się tak samo - gust, typ ogrodu, jakieś inspiracje watkodajca pokazuje, przygotowanie gleby, planowanie.
Do dzieła Kochana, nie krępuj się
Rh.Po siedmiu latach starań i pielęgnacji swoją urodą odwdzięczył się za cierpliwość. Krzew,który jest moją pamiątką i nagrodą przyznaną z ręki Szanownej P.Danusi M.
Do sukcesu przyłożyła się KasiaWB,której dziękuję za wspaniałą pielęgnację i trud.
KATARZYNA jest również autorką zdjęć.
O to zdjęcie mi chodziło. Muszę zacytować, bo takiego połączenia jeszcze u nikogo nie widziałam. Wybitnie mi się podoba. Uwielbiam pudrowo różowy kolor, nawet płaszczyk w takim kolorze sobie kupiłam Paznokcie hybrydy ombre kosmetyczka mi robi w takim kolorze na zmianę z delikatnym fioletem. Pastele to moje kolory
Purple sensation nadal czarują, a trawa woła o deszcz, duuużo deszczu!!
Na różance jak co roku szaleje NN-reszta nie jest w stanie jej dogonić (Mrokasiu, Ty masz białą fizelinę, a u mnie gustowny kartonik zacieniający jarzmiankę
Rodki
Jedną azalia przekwita, na szczęście druga przejmuje pałeczkę