Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - sezon 2016-2022 21:31, 10 maj 2018

Do góry
yolka napisał(a)
Rodki cudne, konewka z ceramiki też cudna U mnie sahara

Dzięki gdyby nie psy to te pod murem byłyby większe, ale żyją i kwitną
U mnie też sucho. Czekam na deszcz.
Miłkowo - sezon 2016-2022 21:28, 10 maj 2018

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

To prawda hakonki są bardzo wdzięczne, ja też uszczyknęłam ze swoich w tym roku...uwielbiam je

To jak ja
Miłkowo - sezon 2016-2022 21:25, 10 maj 2018

Do góry
Katkak napisał(a)
Irciu ogród masz niezwykle piękny i tajemniczy. Każde zdjęcie utwierdza w tym przekonaniu. Tabliczki na drzewa to cudowny pomysł . Perukowca słusznie mówisz - nie pozbywaj się jeszcze, może się zbierze. M<ój kiedyś tak późno ruszył, że myślałam, że padł. Strasznie by Twojego żal było, takie własnoręcznie, hodowane, formowane rośliny mają szczególne znaczenie. Elaty od Ciebie przesadziłam do słonka i liczę na efekt wow jak u Ciebie . Buźka .

Kasiu dzięki
Zadołowałam go, a na jego miejsce klon poszedł.
W słonku to woda musi być regularnie. One im starsze, tym piękniejsze, kwitnienie jest fantastyczne,na dodatek długie, buziak
Wśród brzóz i dębów 21:25, 10 maj 2018

Do góry
anpi napisał(a)

To trzeba lecieć na rozeznanie ,ja kupuję w większości begonie Dragony do gazonów i koszy a surfinie do skrzynek i jeszcze co mi się wdanym roku spodoba do donic, może coś dla mnie zostanie...

Aniu, w sklepach z kwiatami pełnia sezonu, jest w czym wybierać. To tylko "mój" producent wyprzedał wszystko wyjątkowo wcześnie. Pozdrawiam Cię serdecznie.

Ostatnio ogród pochłonął mnie bez reszty, tak, że nawet na Ogrodowisko rzadziej zaglądam, ale dziś kilka wiosennych obrazków:
W moim małym ogródeczku - Dorota 21:23, 10 maj 2018

Do góry
Anitka napisał(a)
Takich bukietów i zapachu nie zauważyć to zbrodnia. A czy ci goście to coś zauważyli w twoim ogrodzie. Przecież u ciebie na każdym kroku coś zachwyca i wzrok przyciąga. My goście wirtualni podziwiamy i bukiety i kipiące kolorem rabaty, pomimo, że zapachu nie czujemy, ale każdy ogrodnik może sobie go wyobrazić.
Mam nadzieje, że wczoraj popadało u ciebie Dorotko, bo u nas wieczorem burze nawet się pojawiły.
No niby ogródek z własnej inicjatywy goście obeszli, ogólnie podobało im się u mnie. Miałam w czwartek lekki deszczyk, ziemia nasiąkła tylko na centymetr. Dziś piątek wzięłam się za sadzenie zakupionych surfinii, zaczęłam kopać dołki. Po wczorajszym deszczyku nie ma śladu, ziemia sucha trzeba było rozwinąć węża i lać wodę w dołki i dopiero sadzić kwiatki. Jak wykopałam te dołki to zaczęłam żałować, że tak dużo ich kupiłam. Będę miała dodatkowe podlewanie.
Pozdrawiam Anitko

Rododendronowy ogród II. 21:23, 10 maj 2018

Do góry
dominika_ napisał(a)
Mega energia bije Bogdziu z Twoich zdjęć, nie mogę się napatrzeć z na te piękne okazy

Zdjęcia nie oddaja rzeczywistosci, ja az tak zadowolona nie jestem.Dla Ciebie zółta piwonia , zakwitła przed samym wieczorem.

Miłkowo - sezon 2016-2022 21:22, 10 maj 2018

Do góry
Milka napisał(a)

Nazbierałam ich mnóstwo a hakone dalej daję, bo się sprawdzają u mnie, mam ich mnóstwo, ale już ze swoich tylko, nic nie muszę kupować
Dzięki serdeczne

To prawda hakonki są bardzo wdzięczne, ja też uszczyknęłam ze swoich w tym roku...uwielbiam je
Miłkowo - sezon 2016-2022 21:21, 10 maj 2018

Do góry
abiko napisał(a)
Ja tam zanudzona się nie czuję. Nie wiem kiedy jeszcze i co.. Kasię muszę zdybać na razie

Tak sobie myślę czy ktoś kiedyś policzył sobie ile ma roślin w ogrodzie ogólnie ciekawe czy by się dało

Ok, czekam
Chyba nikt, ja nie jestem w stanie, liczyłam rodki, azalie, hortensje, hosty i tak się pogubiłam
Rododendronowy ogród II. 21:20, 10 maj 2018

Do góry
Kasya napisał(a)
Aż mi się buzia śmieje do takich kolorów
Może mi się przyśni taki „egzotyczny” ogrod

Kolorów u mnie w tej chwili nie brakuje ale wody brak , wszystko mdleje mimo podlewania. Piwonię w kolorze o jakim marzyłam osłaniam przed słońcem bo co rok ją przypala.

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 21:19, 10 maj 2018

Do góry
Właśnie

Badzo rozbawiły mnie te tabliczki bo nie zrozumiałam czego nie robic

Miłkowo - sezon 2016-2022 21:16, 10 maj 2018

Do góry
frezja napisał(a)

Początkowo prowadziłam notatki..co kupione i kiedy. Teraz trochę się pogubiłam

Ja podobnie

Rododendronowy ogród II. 21:14, 10 maj 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Teraz widzę godnie zaprezentowane Twoje lilaki!

Massena się zdarza (znam go).

Jestem rozczarowana (sposobem prowadzenia kolekcji w E. i powiem to głośno).

Tad. obliguje mnie do pilnowania "metek' w naszej kolekcji. Bo kolekcje po to są, żeby miały metki.

Masz klona Shirasawy?

Mam shirasawy ale malutkiego, tu jest na zdjeciu na samym przodzie , to prezent od łódzkiej grupy.

A lilaki bardziej na tych zdjeciach zobaczysz choc nie wszystkie tu są

Moje lilaki są bardzo wysokie

Ja nie tworze kolekcji ,brak miejsca ale Ty pilnuj nazw bo łatwo sie pogubic.

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 21:14, 10 maj 2018

Do góry
Ja jestem opóźniona

Miłkowo - sezon 2016-2022 21:12, 10 maj 2018

Do góry
Waclaw napisał(a)

Jeśli mogę, będę zaglądał.
Ta donica na kamieniu obok azalii mnie inspiruje.

Moje drzwi otwarte
Kocimiętka w niej się sprawdza
Miejski ogród w wersji mini 21:10, 10 maj 2018

Do góry
Makusia napisał(a)
Kasiu pokażesz bonsai w zbliżeniu?

Mówisz, masz.
Foty z każdej możliwej strony.

Miłkowo - sezon 2016-2022 21:09, 10 maj 2018

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Śliczne rodki i hakonki masz Irenko

Nazbierałam ich mnóstwo a hakone dalej daję, bo się sprawdzają u mnie, mam ich mnóstwo, ale już ze swoich tylko, nic nie muszę kupować
Dzięki serdeczne

Moja działka na Dębowym Lesie 21:08, 10 maj 2018

Do góry
Szkoda,że nie mam podpowiedzi na moje pytania co do czosnku, i do tego iglaka.
Bo ja często tak mam,że coś namyślę sobie i zaraz robię.
Jeżeli czas pozwoli oczywiście.

Czasami myślę sobie czemu człowiek taki głupi ( czytaj -ja ) i narobił sobie tyle rabat i tyle pracy. Byłaby jedna jak I jednej sąsiadki.
Trawnik mąż bez żadnych przeszkód by wykosił .A ja miałabym czas na leżenie w hamaku czytanie książek czy też jakieś bieganie od nudy.
Ale jak chodzić po nudnej zieleni bez kolorów. ..bez tylu kwiatychow.. To nie dla mnie.
Chociaż też już wiem ,że mam kręgosłup, bo częściej boli.Ale co ze zdrowymi ,nudnymi i leniwymi ludźmi ??
Moje oddychanie,życie w z uśmiechem to mój ogród, moje rabaty,moje kwiatuchy moje rośliny.
Moje tyranie i praca różna .Moje bóle kręgosłupa i moja satysfakcja.
Moje mniejsze odpoczywanie na obchodach ogrodu, na podwiązywaniu roślin.
Na krótsze spacery i widoki piękne. Wynagradzające wszystko.
Na moje głupie niby na widok zielska.
Na wszystkie uśmiechy i oddechy głębokie chłonące każdy zapach kwiatków w tym moim ogrodzie
Na krótkie chwile w hamaku; czy huśtawka,na smak kawy pod moim niebem otoczonym coraz zmieniającymi się kolorami bylin czy innych roślin.
I niech tak zostanie

no cóż zostawię coś z ogrodu, Dla kogoś, jeżeli ktoś zajrzy

clematis Maidwell Hall

I ten iglak , nad , którym myślę, aby go usunąć ??

Ogród do odnowy 21:08, 10 maj 2018

Do góry
Gosiek33 napisał(a)

Gruszko podpowiedz co zrobić z tym potworem? kiedy dzielić i przesadzać?

Jak każdego zadarniacza dzielić można zawsze. Pięknie się prezentuje!

Na mojej dębolistnej dwa listki. Trzy z czterech pędów nie wykazują oznak życia.
Miłkowo - sezon 2016-2022 21:06, 10 maj 2018

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Rodkom juz chyba ciasno, przesadzisz czy tak zostaną?

Bożenko zostawiam, ścinam je tylko po bokach, by na coś innego nie właziły i aby mieć przejście, do góry mogą iść. Wszystkie wszędzie mi szaleją

Ogród Nebel 21:04, 10 maj 2018

Do góry
Zobacz jak pięknie kwitnie w czerwcu przywarka.Mam białą ale istnieje jeszcze różowa.Jak obejrzysz to fotkę usunę,żeby nie zaśmiecać.To naprawdę wartościowe pnącze,mam na pniu świerka.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies