Jak wspomiałam wcześniej,że ja takowych błyszczących nie posiadam.Ale to dlatego,że na żywo nie widziałam.A ze zdjęć z netu nie ujęły mnie tak bardzo.
dlatego jestem ich ciekawa.
Zobaczyłam w necie , te podane odmiany przez ciebie.
Devon Green wygląda ciekawiej.Ciekaw jestem jej.Pokazuj ją u siebie częściej.A mnie na te pokazy, proszę zapraszaj, bo wiesz, człowiek nie zawsze wszędzie zajrzy o czasie.
Może przekonam się do nich i jakąś zaproszę.
Moje hostowisko z jednej strony zaczyna być bardziej ładne
I kwitnąca macierzanka
Proszę
Pisardii w panoramie po prawej 13 letnie drzewo, nigdy nie przycinane, przed nią klon Drumondii
u mnie nie kolumnowy
Jabłonki Royality mam dwie, ale one bez słońca trochę blado wyglądają, rosną na tej rabacie z trawami,
wiśnię masz na drugim planie, zdjęcia tylko zresztą poglądowe, późno wracam z pracy,
cyknęłam tak na szybko dla Ciebie
No po prostu nie wierzę, ze masz taki busz !!!!!!!!!!! nie ma wolnego miejsca wszedzie piękna zielen i mam wrażenie, że wszystko kwitnie.
A wiesz, czytałam ostatnio w necie o podagryczniku, to bardzo ciekawa roślina i pomaga właściwie na wszystko
Irenko, zabiłam chyba moją anabel od ciebie. Wypuściła piękne pąki po zimie. Przesadziłam ją do torfu i teraz usycha I jeszcze chciałabym spytać czy ta hakone od ciebie zagęsci sie w sezenie czy doiero na drugi rok ?
Makusiu, sąsiadów widać. Wciąż niektóre zdjęcia muszę robić z pozycji żaby.
Ale są już takie miejsca, gdzie zrobiły się trzy wymiary.
U mnie jest trochę inaczej niż w większości ogrodów, bo nie mam "zielonego ekranu". Widoczna ściana żywopłotu jest tylko w sadzie. W pozostałej części cięty żywopłot jest widoczny tylko dla patrzącego od zewnątrz. Od środka widzi się faktycznie piętrowe nasadzenia, bo drzewka zaczynają wyrastać ponad krzewy.
Też jestem z tego zadowolona.I to,że znalazłam czas, aby te myśli szybko zrealizować.
Tak widok z tarasu będzie szerszy na hortensje Limkę
I i z dwóch stron ogród już nie będzie się dzielił iglakiem.
O widzisz, marne te nasze Patriotki, coś za służeniem nam się ociągają
I dziękuję bardzo w imieniu moich rośli i mojej fotografii.
Tutaj już widać większy obraz ogrodu, bez tego iglaka.
I rosnące hortki
Przed trawnikiem zrobić porządny i profesjonalny system nawadniający, który zadba o właściwą wilgotność trawnika, że nie przyschnie (nam nie przysycha)
Koś i pielęgnuj, a będziesz miał dość szybko tak, jak na zdjęciu, bo od razu
Widzę, że dyskusja piwoniowa rozgorzała KasiaBawaria - wow! ale zapączkowane u Ciebie!! Będzie się działo
U mnie piwonie też w pąkach lub w kwiatach. Mały zajączek się im przygląda
Przesłodki jest Co dzień do mnie przychodzi, wchodzi sobie przez bramkę...
Czuje się swojsko w ogrodzie, spaceruje, czyści się, przeciąga ]
Jak prowadzę tyle lat ten wątek, to dziwię się, że ludzie boją się trawników z rolki i brną w te chwasty i walczą z nimi.
Te ulewy, te wschodzące chwastnice i komosy i wiechliny Proponuję -
Wyrównać ziemię, wypoziomować
Zamówić porządny trawnik, drogi i u dobrego producenta. 100% kmorzeni, z folii, nie ścinany