Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

_Martini_ 12:39, 03 cze 2018

Cudowne zdjęcia. Cindi u mnie jednak ma na razie mniej różu, wolałabym jak u Ciebie. Nad QoS ciągle się zastanawiam, bo różne zdjęcia różnie pokazują i nie wiem w końcu czy ona ma cieplejszy czy chłodny odcień. Ta nn co zwiesza kwiaty jest bardzo podobna do tej, ktorą spotykam na swoim osiedlu wsadzoną za płot, aż 5 sztuk, zarośnięte jakimiś chaszczami. Aż mi serce pęka,
jak można tak sponiewierać te piękne krzewy.
Szukam jakiegoś wypełniacza między róże, ale może zamiast szałwi też dam przetacznika. Będę podglądać Voyage. Janka mi kiedyś pisała, że druga nazwa to Pink Martini
Kasia_CS 13:56, 03 cze 2018

anbu napisał(a)
Śliczne wszystkie róże i nie tylko one

Roślinki dziękują

BKosimkArt napisał(a)
Queen of Sweden zachwycająca!

W tym sezonie już bardziej mnie zadowala,bo już ma więcej kwiatów filizankowy kształt zachwycił mnie odkąd pierwszy raz zobaczyłam tę różę na zdjęciu

effka napisał(a)
Masz niesamowitą kolekcję róż gdzie ty je mieścisz wszystkie? Zazdro!

Ewa, moja kolekcja i tak mikra jest nie wiem jeszcze gdzie pomieszcze te nowe, choc wstępny plan jest oczywiście związany z przesadzaniem

_Martini_ napisał(a)
Cudowne zdjęcia. Cindi u mnie jednak ma na razie mniej różu, wolałabym jak u Ciebie. Nad QoS ciągle się zastanawiam, bo różne zdjęcia różnie pokazują i nie wiem w końcu czy ona ma cieplejszy czy chłodny odcień. Ta nn co zwiesza kwiaty jest bardzo podobna do tej, ktorą spotykam na swoim osiedlu wsadzoną za płot, aż 5 sztuk, zarośnięte jakimiś chaszczami. Aż mi serce pęka,
jak można tak sponiewierać te piękne krzewy.
Szukam jakiegoś wypełniacza między róże, ale może zamiast szałwi też dam przetacznika. Będę podglądać Voyage. Janka mi kiedyś pisała, że druga nazwa to Pink Martini

Cindi taka pudrowa jest, u Ciebie ma bielszy odcień? Wydaje mi się, ze Queen lepiej zaliczyć do ciepłych.

Szkoda zapomnianych różyczek... ja m.in. dlatego tak lubię róże i sadzę kolejne, bo zawsze będzie cos kwitnącego cieszyło oko do późnej jesieni

Ja juz mam tyle roślin wypisanych, a to jarzmianki, a to przetaczniki, jakieś trawy.. tylko kupić nie mam jak, a internetowo nie mam zamiaru..

Voyage vel Pink Martini w takim razie chyba Ci pisana z taką nazwą
mrokasia 16:55, 03 cze 2018

No szalona, szalona .
Pięknie masz i te róże to powiem Ci, że bardzo mi pasują do Twojego ogródka i Ciebie .
Kasia_CS 18:09, 03 cze 2018

Zrobiłam test propozycji Janki, jak Cinderella zgrałaby się z Williamem Shakespearem - na ogrodzeniu 1 kwiatek Willa. Na drugim planie mój Kuba Muszę przyznać, że mi się podoba jak ze sobą grają

Kasia_CS 18:28, 03 cze 2018

Giardina - dzień kolejny - na razie jestem bardzo zadowolona z jej wyglądu

Goethe - bardzo się przypala na słońcu i kwiat nie wytrzymuje nawet 3 dni - w zeszłym roku sobie lepiej radził... nie wiem czy nie powinnam go jednak przesadzić. Koloru niestety nie udało się uchwycić

Pierwsze kwiaty Bailando w drodze

Potworek - New dawn

Pashmina
Kasia_CS 18:31, 03 cze 2018

Powojnik Solina

Różyczka NN

Uda się osiągnąć efekt czosnków wystających zza kocimiętki, hurra

Przetacznik siwy
Kasia_CS 18:33, 03 cze 2018

No w tym roku poskrzypki nie było, więc lilie w 3 sezonie powinny już pokazać ładne kwiaty, uff (za to kupione wiosną cebule lilii raczej nie pokażą nic ciekawego - jakieś zmarnowane rosną i mam wrażenie, że uszkodzone albo porażone czymś)

Malusie hosteczki a kwiaty wypuściły wysokaśne

Rutewka

Rozanne

I Kimono na koniec - coraz bardziej mnie cieszy ta różyczka - przede wszystkim dlatego, że to chyba ona
Kasia_CS 18:38, 03 cze 2018

mrokasia napisał(a)
No szalona, szalona .
Pięknie masz i te róże to powiem Ci, że bardzo mi pasują do Twojego ogródka i Ciebie .

No jakby nie patrzeć mam Róża na drugie imię może to ta więź
_Martini_ 22:09, 03 cze 2018

Mi się podoba ta przymiarka. Ale jestem trochę zaskoczona, że obie róże mają mieć docelowo tę samą wysokość? Szekspira mam niskiego nawet teraz w drugim sezonie. Myślę sobie czy on od początku może był źle cięty. Rutewkę będę podglądać, bo ciągle mam na nią ochotę i jakoś nigdy do koszyka mi nie wpada. Goethe przesadzałam i ma teraz jednak więcej cienia i kolor wiśniowy. Zobaczymy czy będzie mu lepiej niż na pełnym słońcu.
kasja83 14:27, 04 cze 2018

Kasia_CS napisał(a)
Zrobiłam test propozycji Janki, jak Cinderella zgrałaby się z Williamem Shakespearem - na ogrodzeniu 1 kwiatek Willa. Na drugim planie mój Kuba Muszę przyznać, że mi się podoba jak ze sobą grają

Ale sobie test wymyśliłaśMnie też się podoba.