Elu, szczerze sie przyznam, ze troche sie boje takich malenstw L...To szybko robione sadzonki, aby jak najwiecej na sprzedaz. Moim zdaniem, sa slabsze, trudniejsze Maam jednak nadzieje, ze taka doswiadczona ogrodniczka jak Ty, poradzi sobie i wychowa piekna rosline Migdalka nie mam, chociaz baaardzo mi sie podoba, mysle zeby kupic, ale...
To drzewo, wisnie ozdobne, mam kilka rodzajow i kazda z nich piekna Za chwile bedzie pokaz
Magnolia to loebneri rosa Leonhard Messel, najladniejsza z ladnych
Mur bardzo duzo daje, mieszkam na duzej gorze i tu bardzo wieje halny, mur troche zatrzymuje i chroni
New dawn już ostro się zaliściła:
Grabik
Moje pierwsze kwitnienie bergenii lada dzień
Kupiłam po raz pierwszy niezapominajkę - na razie w doniczce - ładnie jej w tej kapuście
nie wiem czy nie za gęsto - ok 16cm między środkami sadzonek.
Jeszcze kancik - specjalnie się wstrzymałam tutaj , bo kostki mam tylko w ziemię wbite, a kopałam blisko rowek na buksy
Drugie miejsce
I jest (narożniki będą obsadzone, ale teraz tam krokusy rosną, więc wsadzę buksy jak tamte przekwitną.
Tu potrzebowałam bariery, bo róż sporo, dziecko biega i tratuje, a niedługo kolejne będzie świat poznawać. No i obwódka zasłoni tulipany jak przekwitną.
Aniu kupiłam długodziałający nawóz Substrala, nawozi się jeden raz wiosną. Potem mam zamiar im jeszcze gnojówkę pokrzywową zaserwować. A no i jeszcze jutro muszę kompostu podsypać, co miałam zrobić dzisiaj przed nawozem, ale zapomniałam.