Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogród z uśmiechem 21:54, 23 maj 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Jolu, dziękuję za to, co napisałaś u mnie. Macham na dobranoc

Iwonko, jesteś nad wyraz cierpliwa i delikatna a przede wszystkim masz klasę w przeciwieństwie do R. Podziwiam, że tak długo wytrzymałaś
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:51, 23 maj 2017

Do góry
Gosiu, a szklarnię masz robioną, czy gotową? Szkło, czy poliwęglan ?
Pamiętam twoje nawadnianie. Super rozwiązanie.
Czekam zatem na fotki szklarniowe
Ogród z rzeźbą 21:28, 23 maj 2017

Do góry
Zana napisał(a)

Iwonka jakoś mi się wydaje, że te iryski w ubiegłym roku bardziej fioletowe były, a w tym jakieś takie granatowe są. Muszę sprawdzić w starych fotkach, ale dzisiaj to ja już nie mam siły. Wypompowana jestem po zebraniu szkolnym, tylko że ja jako rodzic, nie nauczyciel.

Hi, hi, rodzice, czy pani cię wykończyła?

Aniu, nie mogę nadziwić się w tym roku trawce Melica Ciliata. Nabrała masy, stoi na baczność i taka potężna się zrobiła. Jeszcze nie kwitnie, ale bardzo mi się podoba
A jak u Ciebie?
Tu ma być ogród :) 21:23, 23 maj 2017

Do góry
Edytko, ja w sprawie szklarni. Od kilku dni ze spóźnionym zapłonem myślimy o takiej budowli w ogrodzie tylko mniejszej. Kupowałaś gotową? Jeśli tak, proszę, daj namiary...
U mnie jedna Nowa Zembla zakwitła, druga jeszcze nie. I jarzmianka różowa z siewek mi kwitnie.
Widzę, ze u Ciebie też z momencik
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:58, 23 maj 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Sporo się cofnęłam. Gosiu, niesamowity masz trawnik. Tez chcę taki
Masz pięknie, ale to wiesz

Gosiu, rok temu pamiętam, jak szklarnię pokazywałaś. Jak pomidorki się sprawdziły? Jak sobie z nimi radziłaś? Miałaś nawadnianie do nich chyba. W tym sezonie muszę zgłębić temat dokładniej. Co i jak. Jak będziesz miała troszkę czasu, byłabym wdzięczna za temat pomidorowy

Zrobię w najblizszym czasie fotki ze szkalrni. mam tam nawadnianie doprowadzone do każdej doniczki która jest bez dna i tam wsadziałm warzywa pomidory i papryki. Chemii tam nie uzywa. na start pomidory dostają w dołek obornik na to ziemia i jak mam to skóry z bananów.
Ale w przez dwa lata robiłam opryk OW (octan wapnia- do poszukania w necie). w tym roku zamiast OW będę robiła oprysk PW.
Obyło sie bez grzyba.

jednak zeszły rok miałam marne zbiory dziwne pomidory zakwitły an niskich gronach potem długo nic a potem dopier na górze krzaków.

dotarły do mnei informacje że nei tylko ja tak miałam.

Tu ma być ogród :) 14:16, 23 maj 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Cudne masz Edytko tulipanowe kompozycje. Gęsto je sadziłaś?

Gęsto, nawet bardzo, bo wiedziałam, że rabatę będę wiosną poszerzać i nie chciałam cebul uszkodzić - tej jesieni będę musiała je wykopać i posadzić luźniej.
Ogródek Iwony II 09:48, 23 maj 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Na dobranoc:

Cudnie wyszły te płyty Ogród pięknieje coraz bardziej.
Najważniejsze mieć wsparcie w rodzinie, a z tą wodą w buzi - zgadzam się.
Ja liczę do 10 i złość przechodzi, poza tym ja nie lubię się gniewać, takie wewnętrzne napięcie złości mi nie służy
Ogródek Iwony II 09:20, 23 maj 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Tak Aniu. Tylko uprzedzam, ze pewnie za rok będziesz nadmiar pielić.
Ja w tym roku mam nadmiar
Ale pewnie dlatego, ze nasionkom pozwoliłam dojrzeć.

Czyli lepiej pilnować by makówki ściąć wcześniej.
Ogródek Iwony II 08:22, 23 maj 2017

Do góry
Kasiu, po pracy ci zmierzę. Wszystkie były rowno szczepione na tej samej wysokosci. Po 40 zł kupowałam.
Ogródek Iwony II 08:07, 23 maj 2017

Do góry
Iwonko, tak będę robić. Dziękuję.
Już się otrząsnęłam. Czasami się zastanawiam, jak to niektórym łatwo wychodzi obrazanie innych.
Sama przyznasz, że sztuką jest trzymać poziom. Niektórzy muszą się tego nauczyć.

Moja mama zawsze mowiła: jak chcesz komuś coś przykrego powiedzieć, najpierw weź w buzię duzy łyk wody i trzymaj. Kiedyś sprobowałam, jak chciałam na e-Ma nakrzyczeć. Najpierw miałam robotę zdecydować, co z tą wodą począć, bo stałam na schodach akurat. Zanim udało mi się ją przełknąć, zle mysli odeszły.
Starsi ludzie mieli sporo madrych sposobów na życie. Szkoda, ze nowe pokolenie tak malo przejęło z tych mądrości.
Ogródek Iwony II 07:56, 23 maj 2017

Do góry
Kasiu, te kubiki były w Lidlu. Kupiłam sobie trzy na stół ogrodowy. Tylko one są małe. Takie na roslinkę. Mam obawy, czy latem nie będą się przegrzewać. Większe widziałam w Obi. Na kompozycje.
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 07:37, 23 maj 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Aniu, białe Elegant Lady potem się przebarwiają? Muszę o nich pamiętać jesienią
Twoje czosnki są ciemne. Dziś dowiedziałam się, ze ciemne, to SensationPurple

Iwonko nie mam pojęcia co było powodem tych przemian, najpierw były takie zarówno na rabacie z jezorem jak i przy języczce. Trochę się zdziwiłam.

Koniecznie przejżę zdjęcia z zeszłego sezonu. Mam je drugi rok.
Dzięki za podpowiedz odnośnie odmiany moich czosnków. Pamiętam, że były tanie. Mogłam kupić ich więcej ale nie wiedziałam jakie wyrosną.

Ogródek Iwony II 07:36, 23 maj 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Na dobranoc:

Pięknie!!Płyty fajnie odcinają się na tle trawnika-niby nic, a efekt jest!

Pytanie-skąd masz donice?Szukam takich kubików.
Ogród bacowej 07:16, 23 maj 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Będziesz musiała zaplanować drugie hostowisko. Miejce masz. Chocby pod lasem

Pod lasem już nie ta ziemia. Tam gdzie hosty mam glinę i cień, a właściwie półcieńi jeszcze nigdy ich tam nie podlewałam.Pod lasem piasulek niestety.
Ogród bacowej 07:13, 23 maj 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ewa, przeglądam właśnie zurawki i trafiłam na Caramel. Czy to nie ta, co mi dałaś ? Bo nazwę zapomniałam...
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2587-ogrod-sylwii-od-poczatku-czii?page=186

Szukam inspiracji, czym podsadzić kulki. U Ciebie ładny dywan z citronelki wyszedł. Lubię tą zurawkę. Ale ona potrzebuje półcień. Inaczej się męczy...
A ja szukam czegoś na słońce...

Muszę do Łukasza napisać w sprawie żurawek , tej co ci dałam i tej koło ścianki wodnej. Kiedyś znałam nazwy ale mi uleciały.
Ogród bacowej 07:05, 23 maj 2017

Do góry
bacowa napisał(a)

Hosty kocham, właśnie zaczynam się martwić ich wielkością bo włażą jedne na drugie .

Będziesz musiała zaplanować drugie hostowisko. Miejce masz. Chocby pod lasem
Ogród bacowej 07:03, 23 maj 2017

Do góry
Ewa, przeglądam właśnie zurawki i trafiłam na Caramel. Czy to nie ta, co mi dałaś ? Bo nazwę zapomniałam...
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2587-ogrod-sylwii-od-poczatku-czii?page=186

Szukam inspiracji, czym podsadzić kulki. U Ciebie ładny dywan z citronelki wyszedł. Lubię tą zurawkę. Ale ona potrzebuje półcień. Inaczej się męczy...
A ja szukam czegoś na słońce...
Ogródek Iwony II 06:53, 23 maj 2017

Do góry
Tam, gdzie mrowiska, tam roslinki padają. Chyba jad mrówek szkodzi na system korzeniowy. No i te korytarze w korzeniach. Rok temu kupowałam różowy proszek na mrowki.

Justynko, napisz mi na pv, czym pryskasz?
Ogródek Iwony II 00:16, 23 maj 2017

Do góry
Na dobranoc:

Ogród z uśmiechem 00:05, 23 maj 2017

Do góry
Jolu, dziękuję za to, co napisałaś u mnie. Macham na dobranoc
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies