Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród bacowej

Ogród bacowej

Iwk4 07:03, 23 maj 2017

Ewa, przeglądam właśnie zurawki i trafiłam na Caramel. Czy to nie ta, co mi dałaś ? Bo nazwę zapomniałam...
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2587-ogrod-sylwii-od-poczatku-czii?page=186

Szukam inspiracji, czym podsadzić kulki. U Ciebie ładny dywan z citronelki wyszedł. Lubię tą zurawkę. Ale ona potrzebuje półcień. Inaczej się męczy...
A ja szukam czegoś na słońce...
Iwk4 07:05, 23 maj 2017

bacowa napisał(a)

Hosty kocham, właśnie zaczynam się martwić ich wielkością bo włażą jedne na drugie .

Będziesz musiała zaplanować drugie hostowisko. Miejce masz. Chocby pod lasem
bacowa 07:08, 23 maj 2017

Kawa napisał(a)

a wiesz ze przez ciebie zaraziłam się kocimiętką i kupiłam sobie chociaz wcale jej nie planowałam
no

Kamila, może wiesz ,a może nie wiesz, że kocimiętka Waker's Low została wybrana w 2007 rośliną roku w Anglii.To chyba jest jakiś tam powód żeby ją mieć w ogrodzie.Ja ją poprostu lubię za całokształt.
Zana 07:12, 23 maj 2017

Moja hostowa to przy Twojej mały pikuś, ale też mi się zaczyna dusić. A takie maciupeństwa sadziłam.
bacowa 07:13, 23 maj 2017

Iwk4 napisał(a)
Ewa, przeglądam właśnie zurawki i trafiłam na Caramel. Czy to nie ta, co mi dałaś ? Bo nazwę zapomniałam...
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2587-ogrod-sylwii-od-poczatku-czii?page=186

Szukam inspiracji, czym podsadzić kulki. U Ciebie ładny dywan z citronelki wyszedł. Lubię tą zurawkę. Ale ona potrzebuje półcień. Inaczej się męczy...
A ja szukam czegoś na słońce...

Muszę do Łukasza napisać w sprawie żurawek , tej co ci dałam i tej koło ścianki wodnej. Kiedyś znałam nazwy ale mi uleciały.
bacowa 07:16, 23 maj 2017

Iwk4 napisał(a)

Będziesz musiała zaplanować drugie hostowisko. Miejce masz. Chocby pod lasem

Pod lasem już nie ta ziemia. Tam gdzie hosty mam glinę i cień, a właściwie półcieńi jeszcze nigdy ich tam nie podlewałam.Pod lasem piasulek niestety.
bacowa 07:34, 23 maj 2017

Jeżeli chodzi o pielenie rabat,to powiem że jeszcze w tym roku nie pieliłam, no może jakieś pojedyńcze chwasty.Na wiosnę na ten cały bałagan na rabatach (Iwonka widziała ten syf)rozsypałam kompost , dałam obornika i wszystko przykryłam skoszoną trawą. Jak się dobrze przypatrzeć zdjęciom to wszędzie tą skoszoną trawę widać. Początkowo miałam mieszane uczucia co do tej ściółki z trawy, ale teraz się już przyzwyczaiłam do jej widoku.Co jakiś czas dosypuję nową warstwę trawy i jest git . Chwastów prawie nie ma i co jest dla mnie ważne gleba pod tą ściółką jest wilgotna cały czas i trawa nie zmienia PH.

Ale co ja będę się mądrzyć jak chyba wszyscy wiecie jakie są korzyści z mulczowania gleby .
bacowa 07:35, 23 maj 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
I pięknie jest!

Haniu , dziękuję.
bacowa 07:36, 23 maj 2017

mirkaka napisał(a)
Też mam kępy kokoryczki, to bardzo wytrwała roślina, powiem nawet że trudno się jej pozbyć jak się chce
Ewa przepiękny ogród pokazujesz, kocimiętka już kwitnie u mnie jeszcze nie.

A znasz odmianę swojej kokoryczki ?
bacowa 07:39, 23 maj 2017

margaretka3 napisał(a)
Ewo, ale masz już wszystko wyplewione i uporządkowane. Przepięknie. Naprawdę podziwiam, bo ogród masz ogromny, a pozaogrodowo też masz co robić.

To wyplewienie to tak trochę dzięki tobie . Pamiętasz naszą rozmowę .o mulczowaniu trawą?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies