Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Zana 21:19, 23 maj 2017

I takie tam:

Nigra:

Świerczek Iseli:

Bluszcz na sosnach coraz śmielej sobie poczyna, co mnie cieszy:

A monstrualne przywrotniki szykują się do kwitnienia:
paulina_ns 21:19, 23 maj 2017

Zana napisał(a)
Paulinka ja je kupowałam z gołym korzeniem, bo myślałam (o naiwności młodej ogrodniczki!), że się do połowy kwietnia (no w pesymistycznej wersji do końca kwietnia) z tą rabata wyrobię. A pogoda była jaka była i wszystko się obsunęło. Róże wsadziłam do doniczek i stały na balkonie, a że mam balkon całkiem cienisty, dodatkowo zimno było to one całkowicie zatrzymały się w rozwoju i dopiero co zaczynają puszczać listki, a niektóre to całkiem jeszcze łyse badylki. Więc wiesz...

Anula ja też kupowałam róże z gołym korzeniem ( pierwszy zresztą raz) i dają radę. Pastelle mam posadzona na tarasie w doniczce i powiem Ci szczerze,że nie sadziłam,że tak pięknie się w niej rozwinie, więc może jakieś ferelne róże kupiłaś?

Piękne zdjęcia jak zawsze zresztą
Zana 21:23, 23 maj 2017

Dla Reni kalina Watanabe, jakoś niezbyt wyględna u mnie:

AsiaK_Z 21:24, 23 maj 2017

Aniu, kolorowo u Ciebie tak lubię
Zana 21:25, 23 maj 2017

Paulinka ja już nie wiem, wolę chyba wierzyć, że to wina tego ciemnego balkonu i zimna. Zobaczymy co to dalej z nimi będzie.
Zana 21:26, 23 maj 2017

Asiu u m nie kolorowo fragmentarycznie. Trzeba dobrze okiem celować, żeby się na wykopki nie napatoczyć.
paulina_ns 21:27, 23 maj 2017

Zana napisał(a)
Paulinka ja już nie wiem, wolę chyba wierzyć, że to wina tego ciemnego balkonu i zimna. Zobaczymy co to dalej z nimi będzie.

Anula to teraz potrzeba im dużo slonka, wody i myślę,że rusza, trzymam kciuki! Tyle szt to faktycznie szkoda by było.
Iwk4 21:28, 23 maj 2017

Zana napisał(a)

Iwonka jakoś mi się wydaje, że te iryski w ubiegłym roku bardziej fioletowe były, a w tym jakieś takie granatowe są. Muszę sprawdzić w starych fotkach, ale dzisiaj to ja już nie mam siły. Wypompowana jestem po zebraniu szkolnym, tylko że ja jako rodzic, nie nauczyciel.

Hi, hi, rodzice, czy pani cię wykończyła?

Aniu, nie mogę nadziwić się w tym roku trawce Melica Ciliata. Nabrała masy, stoi na baczność i taka potężna się zrobiła. Jeszcze nie kwitnie, ale bardzo mi się podoba
A jak u Ciebie?
07_Rene 21:34, 23 maj 2017

Anula, dzięki za Wanatabe . Mi się bardzo podoba. Będzie moja.
Jestem u Ciebie na bieżąco, zazwyczaj sledze na tel, więc unikam pisania, bo mi słownik głupoty podpowiada.
Hosty cudowne masz. No i ten Jordan.... ach! Ja straciłam swojego. Pochorowal się w ubiegłym roku - grzyb go dopadł. Po porodzie go nie dopilnowalam zorientowałam się za późno.
Zana 21:38, 23 maj 2017

Paulinka no na szczęście w tych wszystkich sztukach mam 8 sztuk ubiegłorocznych Lavender Ice i dwie sztuki Minervy, które ładnie się rozrastają, tylko je muszę niestety przesadzić. No i czekam jeszcze na dwie doniczkowe już Herzogin Christiana, które mam nadzieję dotrą ładnie rozrośnięte i zielone.

Iwonka najbardziej to mnie moje dziecko wykańcza!!. Melicą o tej porze to ja się też w ubiegłym roku zachwycałam. Ona mnie później wkurzyła, kiedy zakwitła i się rozwaliła. Oby u Ciebie zachowywała jak dobrze wychowana panna. A wiesz, że w tym roku jakoś wzrok mój ją ominął, albo ją kurcze coś zarosło, że mi w oko nie wpadła. Obym w sobotę nie zapomniała na nią zerknąć jak się ma.