Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

Makao_J 09:20, 23 maj 2017

Iwk4 napisał(a)
Tak Aniu. Tylko uprzedzam, ze pewnie za rok będziesz nadmiar pielić.
Ja w tym roku mam nadmiar
Ale pewnie dlatego, ze nasionkom pozwoliłam dojrzeć.

Czyli lepiej pilnować by makówki ściąć wcześniej.
Makao_J 09:24, 23 maj 2017

U mnie też mszyca się pojawiła. Zauważyłam na rozchodnikach.
U mnie czosnki nie zakwitły. Posadzone jesienią nie wypuściły pędów kwiatowych. Mam nadzieję że w przyszłym roku się uda.
AgataP 09:48, 23 maj 2017

Iwk4 napisał(a)
Na dobranoc:

Cudnie wyszły te płyty Ogród pięknieje coraz bardziej.
Najważniejsze mieć wsparcie w rodzinie, a z tą wodą w buzi - zgadzam się.
Ja liczę do 10 i złość przechodzi, poza tym ja nie lubię się gniewać, takie wewnętrzne napięcie złości mi nie służy
lojalna_ 10:25, 23 maj 2017

Iwka donice i ścieżka wypas !

U mnie też atak mszyc ....nie ma chwili spokoju )))
inka74 10:43, 23 maj 2017

Imienniczko - a wracając do ogrodu. Buksy można podsadzić bardzo wieloma kombinacjami w zależności od warunków nasłonecznienia i gleby. W słońcu pięknie wyglądają z trawami i jeżówkami. Lub z różami. Danusia w półcieniu łączy z żurawkami jasnymi, konwalikani czy ciemiernikami i to też jest piękne. Ja bardzo lubię kulki w hacone all gold. To takie moje ulubione typy słonecznego dnia życzę.
Joku 13:39, 23 maj 2017

Piękny trawnik już wam wyrósł. Bardzo klimatyczny ten zakątek z ławeczką. Kojarzę miejsce.
Sposób na opanowanie złości niezły, tylko trzeba mieć jakiś płyn w zasięgu ręki . Przydałby mi się wczoraj, ale musiałabym mieć chyba butelkę litrową .
Basilikum 14:37, 23 maj 2017

Iwonko na poczatem do eksperymentow masz juz fajny starter pomidorowy
u mnie w tym roku 30 sadzonek wlasnej produkcji. Troche mam od kolezanki ale tez swoich troche oddalam.

Baaardzo mi sie podoba Twoj ogrod listewkowy plot i trawnik z plytami i doniczki pasuja jak ulal ach wszystko piekne i do tego roslinki jak z raju

mszyc narazie nie mam ale z mrowkami walcze juz z 2 miesiace i co rusz znajduja je gdzie indziej. Sypie proszek na nie, bo nie mam sily inaczej walczyc. jak ich bedzie mniej przejde na bardziej ekologiczne sposoby.
Nett 14:49, 23 maj 2017

Iwonko ale pięknie u Ciebie. Patrząc na Twoje zdjęcia miałam wrażenie, że to już środek lata.
Anda 22:03, 23 maj 2017

Iwonka, pięknie masz. Zmiany wprowadzasz bardzo przemyślane i to widać. Wszystko do siebie pasuje i swietnie wygląda Rośliny też jak widać w znakomitej kondycji.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Mirka 22:13, 23 maj 2017

Iwonka posiedziałam na ławeczce i zachwycalam się tym pięknym zakątkiem ogrodu.Super ci to wyszło☺