Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "rozplenica"

Gożdzikowa - wiejski ogród 00:30, 13 lip 2016

Do góry
Rozplenica śliczna Pamiętam, że Irenka-Milka kiedyś opisywała jak wygląda Halmen
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 23:33, 12 lip 2016

Do góry
Toszka napisał(a)
Nawet nie wiesz jak się cieszę, że mogłam cię uszczęśliwić
Nabierzesz takiej wprawy w wypłukiwaniu ziemi spomiędzy trawy, że sama zobaczysz, że śladu nie ma. Polecam delikatnie wzruszyć grabkami ziemię naokoło, by wypłukać ją spomiędzy trawy, tak by trawa mogła wstać.

Z mojego doświadczenia w użyciu tego sposobu kret odpuścił to miejsce na dłuższy czas. Czego i tobie życzę

Tosiu ten kawałek zajął mi godzinę, ale wiesz mi, satysfakcję mam nieuleczalną Męczyło mnie to każdego roku, nawet nie wiesz jak eM mnie kochał za to, że taczkami musiał wywozić ziemię z kopców, wiosną i jesienią, latem nawet nie było, za przeciekającym basenem zrobiła się krecia komunikacja.

pokazuję dalej trawki...Carexy...zielona i Ice Dance

Rozplenica Hameln i miskant Rot Silber

Turzyca palmowa, ładna wczesną wiosną, jak kwitnie mniej
Gożdzikowa - wiejski ogród 21:42, 12 lip 2016

Do góry
Toszka napisał(a)
Evergold na pewno nim jest. Rozplenica fajna sadzonka

no to cieszę się ,że mnie nie oszukali
Gożdzikowa - wiejski ogród 21:20, 12 lip 2016

Do góry
Evergold na pewno nim jest. Rozplenica fajna sadzonka
Gożdzikowa - wiejski ogród 21:01, 12 lip 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Rozplenica na pewno.. ale jaka??? Sam diabeł ich nie odróżni w realu, a co dopiero na fotach .. wygląda jak Hameln. To wypasiona sadzonka... olbrzym.. udało Ci się zrobić dobry zakup

nie wiem jak cenowo ....płacilam po 15 zl
Gożdzikowa - wiejski ogród 20:51, 12 lip 2016

Do góry
Rozplenica na pewno.. ale jaka??? Sam diabeł ich nie odróżni w realu, a co dopiero na fotach .. wygląda jak Hameln. To wypasiona sadzonka... olbrzym.. udało Ci się zrobić dobry zakup
Ogród Mirelli 18:46, 12 lip 2016

Do góry
Agatek napisał(a)
Mirelko u mnie carrexy też coś kiepsko się czują, podlewam je, daję jedzonko a one takie marne, że wcale ich nie widać
chyba zima je wyeliminuje na całego
zmarzła mi też rozplenica moudry, liliowce i kosaćce

Podjęłam decyzję, że jak tym razem padną to już ich nie wymieniam na nowe egzemplarze, szkoda mi czasu na taką zabawę
Gożdzikowa - wiejski ogród 18:28, 12 lip 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Basiu, masz piękny warzywnik.
U mnie jednak zielsko przylazło ze wszystkich stron. Idę zaraz dalej pielić.

Zrobiłam ci przegląd moich trawek. Tych, co przeżyły zimę. Większość miskantów, które sadziłam w zeszłym roku nie przezimowała niestety.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6594-ogrodek-iwony-ii?page=269
Zapraszam. Jak co, to się pytaj. Odpowiem wieczorkiem. lecę z zielskiem walczyć

Dziekuję bylam ,widzialam....

może ktoś zidentyfikuje,czy mnie nie oszukali

dziś kupilam ,podobno(nie jestem pewna bo bez etykiet)
rozplenica Hameln

i turzycę Evergold

Miłkowo - sezon 2016-2022 21:20, 11 lip 2016

Do góry
Zresztą wszystkie trawki u Ciebie są ekspansywne, a ja się cieszę jak coś 5-10cm przyrośnie ha,ha dlatego sobie pospacerowałam z przyjemnością. Fajnie że dałaś dużo fotek. Moja rozplenica nazywa się kosmata, ale podobno trudno ma z zimowaniem.
Blaski i cienie nowego życia 19:45, 11 lip 2016

Do góry
AgataP napisał(a)

czy to rozplenica, Ulcia ?

Tak rozplenica Pennisetum villosum, czyli rozplenica kosmata, ale podobno u nas nie zimuje
Blaski i cienie nowego życia 19:31, 11 lip 2016

Do góry
Milka napisał(a)

Co to za trawka, ma fajne kłoski??
I super, ze nowe nabytki i wypad w towarzystwie

Irenko, to rozplenica Pennisetum villosum ona chyba szybciej kwitną niż inne albo w szkółce była pędzona. Inne były dopiero w fazie rozrostu. Te kłoski za ujęły za serce od pierwszego wejrzenia

Róża potworna leży na ognisku do spalenia

A nowe róże to będzie kolejna miłość
Blaski i cienie nowego życia 18:30, 11 lip 2016

Do góry
Urszulla napisał(a)
A dzisiaj nieoczekiwanie znajomi mnie wyciągnęli do szkółki i kupiłam trawy do róż jestem happy

ale z rabaty uchylę tylko końcowy kawałek, reszta do wykończenia żeby można pokazać

czy to rozplenica, Ulcia ?
Ogród Mirelli 12:52, 11 lip 2016

Do góry
Mirelko u mnie carrexy też coś kiepsko się czują, podlewam je, daję jedzonko a one takie marne, że wcale ich nie widać
chyba zima je wyeliminuje na całego
zmarzła mi też rozplenica moudry, liliowce i kosaćce
Podmiejski ogródek 15:53, 10 lip 2016

Do góry
Witajcie,

Długo mnie nie było, bo życie mnie pochłonęło, a do tego strasznie długo czekałam na dostawę roślin. W końcu przyszły, tutaj dowód:

a i tak nie wszystko na zdjęciu widać
Niestety, przy kompletowaniu trochę się pogubili, więc teraz będę musiała się wykłocić o brakujący towar.

Tymczasem przymierzyłam rośliny na świerkową:

Widzę, że na zdjęciach niewiele widać. Będę je musiała dokładniej poopisywać, ale to dopiero w poniedziałek.
Między stopniami widać macierzankę, potem wrzosy przeplatane rozplenicą, potem trzy azalie i sosna pomiędzy nimi, potem nasz stary, biedny rodek, który ciężko przeżył przesadzanie, a przed nim trzy kiścienie "makijaż" i dwa świerki białe "glauca", a przy bukszpanie - orszelina.

o rany, jakie beznadziejne zdjęcia! idę zrobić kolejne, a Wy poradzcie, czy wrzosy sadzić co 40 cm czy gęściej, i czy rozplenica nie zgubi się w tych wrzosach
Moja "przyziemna" :) pasja 09:01, 10 lip 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Pinterestowa rabata anabelkowo-rozplenicowa- znakomita!,

I pisz mit u szybko Twoj sposob na lawendę ! Moja masakra piłą teksańską....

Trawka to rozplenica, zakodowałam
Ślicznie jest
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:04, 09 lip 2016

Do góry
W ogrodzie zaczynają dominować trawy.
Proso rózgowate

Trzcinniki, rozplenica i imperata

Miskant Gracilismus

Rozplenica

Na Łowieckiej 23:35, 07 lip 2016

Do góry
Kuba napisał(a)
pięknie się prezentuje rozplenica, moja do wymiany bo przerosła chwastami, muszę poszukać w sklepach
ale zdjęć u Ciebie dalej brak

Moja ciągle przerasta chwastami a ja z uporm maniaka je wyrywam od zeszłego roku W tym, do zacnego grona niechcianej zieleniny dołączyły jeszcze setki werben, które wyrastają z samego środka rozplenic. Werbena jest cudna ale dlaczego wysiewa się właśnie w takich miejscach?
Fotki będą, obiecuję. Za tydzień wracam na stałe
Na Łowieckiej 23:27, 07 lip 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
Ale u Ciebie piękna i gęsta rozplenica. Szok
U mnie przezimowała też jedyna jaką miałam ale nie jest taka gęsta jak Twoja. Zobaczymy w przyszłym roku.

A ile lat ma ta Twoja? Moja w drugim roku tez była o wiele mniejsza. W kolejnym sezonie przerosła moje oczekiwania i to dosłownie. Rozchodników prawie nie widać. Nawet nawozu jej nie sypię, bo strach pomyśleć co by było
Na Łowieckiej 23:24, 07 lip 2016

Do góry
agata19762 napisał(a)
Ilonka obserwując Wasze trawkowe poczynania muszę posiać u siebie bo kiepsko po zimie bardzo...strat dużo.

Stipę uwielbiam muszę poszukać nasion w sklepach.

Kochana, proszę na mnie się nie wzoruj bo mi wychodzi tylko rozplenica. Inne trawy mnie chyba nie lubią
Mirkowy ogród (początki) 23:02, 07 lip 2016

Do góry
Nie wiem co z moją stipą się dzieje ale bardzo słabo mi rośnie nie wiem czy zakwitnie i będę miała nasionka.

Rozplenica Hameln po zeszłorocznym dzieleniu na cztery zimę przetrwały dwie.Jakieś liściory w.nich wyrosły może ktoś wie co one za jedne
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies