Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

MirellaB 02:47, 03 sie 2016

Najbardziej podobają mi się zdjęcia rozplenic z jeżówkami i zdjęcia z trawą chyba to rozplenica rubrum. Ona jest jednoroczna prawda?
ana_art 10:33, 03 sie 2016

MirellaB napisał(a)
Najbardziej podobają mi się zdjęcia rozplenic z jeżówkami i zdjęcia z trawą chyba to rozplenica rubrum. Ona jest jednoroczna prawda?

niestety rubrum jest jednoroczna w naszym klimacie.
Luki 10:50, 03 sie 2016

Zguba się znalazła żywot ogrodnika, ale i tak masz ładnie bo przecież nie wszystko kaprysi, chociaż ten rok i tak jakiś dziwny mi się wydaje
Sebek 10:55, 03 sie 2016

Ana, na żywo tych niedoskonałości raczej nie zobaczę, wiec dalej będę dobijac się Twoim idealnym ogrodem na zdjęciach Piękne te lilie
uziemiona 11:57, 03 sie 2016

No właśnie na fotach wszystko idealne, zachwyca. O ale, że krwawniki masz to nie zwróciłam uwagi, i piękie wyglądaja z liliami. Myślałam o nich i może się skuszę.
Dla mnie też jesteś napędem, natchnieniem czy jak tam. Ale dołuje mnie fakt, ze ja nie jestem taka zadaniowa jak Ty Anetko. BUUU
Pszczelarnia 13:20, 03 sie 2016

ana_art napisał(a)

Oja tam, oj tam - jak nie wzdechnąć na taka porcję piękna. I to jeszcze w tak pięknych tonacjach.
Iwk4 13:31, 03 sie 2016

ana_art napisał(a)
kolejna 'wariatka' ja tam bym sobie darowała czytanie... chociaż pamiętam początki na ogrodowisku i przeczytane wątki od dechy do dechy po nocach

To czytanie po nocach kształtuje nasze wyobrażenie o ogrodzie i przekonuje nas do tego, ze da się. Niemożliwe staje sie wykonane. Pamiętam moje początki. też przeczytałam cały twój wątek. Nawet Danusi wątki przeleciałam pismem obrazkowym i czasami bardziej szczegółowo, a twój cały.
Potem odkryłam, ze nie ma sensu całości kopiować, ze trzeba mieć coś własnego i tak małymi kroczkami człowiek tworzy, zainspirowany ogrodami tutaj.

Pozdrawiam Anetko. Już wróciłaś z wojaży?
Iwk4 13:34, 03 sie 2016

ana_art napisał(a)

Ana, tu chyba masz krwawnik z lilią posadzony? Fajne połączenie. Czytałam gdzieś, ze jak bledną kwiatostany, to znaczy, ze przekwita i można je ściąć. Odbija ponownie z bocznych oczek
ana_art 13:51, 03 sie 2016

Iwk4 napisał(a)

To czytanie po nocach kształtuje nasze wyobrażenie o ogrodzie i przekonuje nas do tego, ze da się. Niemożliwe staje sie wykonane. Pamiętam moje początki. też przeczytałam cały twój wątek. Nawet Danusi wątki przeleciałam pismem obrazkowym i czasami bardziej szczegółowo, a twój cały.
Potem odkryłam, ze nie ma sensu całości kopiować, ze trzeba mieć coś własnego i tak małymi kroczkami człowiek tworzy, zainspirowany ogrodami tutaj.

Pozdrawiam Anetko. Już wróciłaś z wojaży?

przecież ja też czytałam tak tylko się drocze, częściowo wróciłam...
ana_art 13:53, 03 sie 2016

Pszczelarnia napisał(a)

Oja tam, oj tam - jak nie wzdechnąć na taka porcję piękna. I to jeszcze w tak pięknych tonacjach.

a wiesz, Ewo ze to był krwawnik w kolorze teracota? mam go 3 sezon, jakieś pojedyncze wiechy są teracota a reszta biało-różowa, w innym miejscu w tamtym roku sadziłam różowy i na różowo zaczyna kwitnąć