Być może za jakiś czas się zdecyduję. Na jednej z działek mam dużo miejsca.
Ona rośnie ogromna wiec i żarłoczna chyba jest. Jak ją pielęgnujesz? Jak wielki dół wykopać?
To jest cyprysik nutkajski, którego otrzymałam wczoraj w szkółce w ramach uznanej reklamacji, kopany wys. powyżej 3m. Na tym zdjęciu prezentuje się lepiej niż w rzeczywistości.
Tulipanów i narcyzów praktycznie nie ma.. pierwsze bo są jednoroczne, a drugie zżera mucha narcyzowa.. Nie będę napełniać brzuchów swoją pracą holendrom (tulipany) i owadom (mucha). Da się przeżyć i bez tych ślicznot ..żal co prawda wielki, ale trudno.. kiedyś tulipany się rozmnażały i było ich coraz wiecej.teraz coraz mniej..
Niedobitki cebulowe..
Trochę do kroniki ogrodowej AD2018 wrzucę .. pomacham i uciekam..
Wody w ogrodzie nie było wiec filtry nie działają w oczku.. woda szrekowa Czochy ogromne..i upitolone berberysy... nerwa już na nie miała mi poszły pod nożyce.. byle jak bo jak pisałam akumulatorowe nożyce się popsuły
Podpórki jeszcze od zeszłego lata tkwią na rabatach .. sorki.. ale brak czasu total..
Ciemierniki na słoneczku jednak lepiej rosną.. mam duuuużo rzeczy do przesadzenia.. tylko GDZIE??? I KIEDY??? Szafirki jakieś niewydarzone w tym roku,, poszły w liście
Odmachuje hurtem... z zimy przeskoczyliśmy do lata.. i zgubiła się wiosna ..
nawet myśleć nie chcę kiedy ogarnę to co najpilniejsze.. Magnolie kwitną a u mnie nawet trawy nie wycięte, w dodatku zepsuły się nożyce spalinowe, a piła się bojam..
Dziś po ciemku opinkoliłam lawendę ( za dnia wolę nie patrzeć co narobiłam) i upitoliłam wierzbę.. ile się dało na krótko.. tyle ile nożyce wzięły,, podniebna akrobacja w laczkach (klapkach) na drzewie ... i to BABCIA!!! No cóż, sprawności mogę sobie pogratulować Tak nieskromnie napiszę
Elu, szczerze sie przyznam, ze troche sie boje takich malenstw L...To szybko robione sadzonki, aby jak najwiecej na sprzedaz. Moim zdaniem, sa slabsze, trudniejsze Maam jednak nadzieje, ze taka doswiadczona ogrodniczka jak Ty, poradzi sobie i wychowa piekna rosline Migdalka nie mam, chociaz baaardzo mi sie podoba, mysle zeby kupic, ale...
To drzewo, wisnie ozdobne, mam kilka rodzajow i kazda z nich piekna Za chwile bedzie pokaz
Magnolia to loebneri rosa Leonhard Messel, najladniejsza z ladnych
Mur bardzo duzo daje, mieszkam na duzej gorze i tu bardzo wieje halny, mur troche zatrzymuje i chroni