Słabe zdjęcie. Moc tego miskanta 'Memory' pokazuje dość szeroki liść. A przecież on rośnie u mnie zaledwie 2 lata i już jest widoczny, posadzony z 5 kiełkami.
U mnie sezon trwa, chwasty rosną, kwiatki kwitną, a ja staram się nie zwariować. Robię, co mogę, wszystkiego po troszkę . I nie wiem, czy się z tego cieszyć czy smucić
Bohaterki "Roku w ogrodzie.Extra"
I piwonie, z roku na rok piękniejsze
Było tak przed dwoma dniami...
Dzisiaj...
Za dwa dni zrobię kolejne zdjęcie
No i na koniec. Babtysja pokazała swoje piękno.
I czosnki olbrzymie olbrzymieją.
I pęcherznica kalinolistna dziękuję, że jej pędów kolejny rok nie przycięłam
Koniecznie muszę poprawić ustawienia w aparcie . Może we środę
Dla Asi - Makadami szałwie i bodziszki na jednej rabatce (w środku kocimiętka, zawilce japońskie - nornice się na nie uwzięły) i werbena, a w plecach trzcinnik oraz kulka, kulka - tu i tam.
Ku mojemu zdziwieniu prawie wszystkie ogrodowe które u mnie rosną mają pąki , a w żaden sposób ich nie zabezpieczałam. W ogrodach które miałam okazję już odwiedzić to samo. Łaskawy rok nie tylko dla hortensji bo i rodki w tym sezonie kwitną pięknie.
tak poza tym to nie mogę doczekać się kwitnienia róż. W tym sezonie kupiłam ich już pięć. Na szczęście mają pączki. Zdjęcie zdążyłam dzis zrobić jednej - pastelli
Hehe, może nie niedowidzisz, z Tobą wszystko ok to dlatego, że tam nic nie widać
Posadziłam tam miskanty silber... nie pamiętam, ale z wymiany.To na tyłach, najgłębiej.
Potem porozdzielałam swoje floksy wiechowate lilaróż z oczkiem "Bright Eye".
Przed floksami posadziłam rozplenice Moudry , to też z wymiany.
Wszystko naprzemiennie.
Z przodu do kulek Danic zostało około metra i tam posadzę przetacznik First Love 5 szt, ten o którym Ci pisałam, że dostanę z bonu.
Traw też jest tam chyba po 5szt. Floksów więcej, bo chyba 6szt.
Hosty sie rozrastają fajnie i idą w górę
Przy schodkach mam nadzieję , że dadzą radę i im woda nie spłynie
Dziękuję, no teren mam duzy, posuwam się też w stronę łąki powoli. Astry jesienne tam przenoszę.