i dalej jaram się magnolią Leonard Messel, za 4 lata osiągnę mój cel
od dołu będę podcinać i wyprowadzać na jednopniowe drzewo, przynajmniej na wysokości 1,5m.
rowerek też dostał heliotrop, niżej trawka, na cały sezon
po kilku latach stwierdzam, że tylko białe hiacynty, co rok mają masę i objętość, reszta ginie lub mikroskopijna się robi, zatem polskie białe tulipany i te białe hiacyntypozostałe out!
Wywaliłam te trawy, wolę takie, co do ziemi ścinasz i ruszają od nowa. ale to piękna trawa, zetnij na jeża i w maju będzie już super, trzeba ten przejściowy okres wytrzymac, daj ją do cienia, tam będzie ładniejsza
I dziękuję Agacie u siebie, ależ mnie zaskoczyła , bardzo miło
dostałam serducho wianek i perfekcyjnie ułożone cebule
aż mi wstyd, noga u niej chora!!!
wczoraj awizo, dziś odebrałam
Ambrowce poszly przed warzywnik - wczoraj sadzilismy do wieczora, jeszcze trzeba je dodatkowo zabezpieczyć, wrzucam fotkę - na bałagan wokół przymknijcie oko
Witam. Bardzo proszę o Waszą poradę odnosnie tej rabaty. To widok z mego salonowego okna. Pomiędzy dwoma hortensjami anabelle stoi małe drzewko o bordowych liściach- śliwa dziecięca. Będę ją trzymać ostro w ryzsch. Dziś ją kupiłam, ale po postawieniu jej w ogrodzie zastanaeiam się, czy nie dokupić jej siostrzyczki bądź dwóch. W razie potrzeby dokupię też anabelki. Jak sądzicie- ile drzewej i jaki rozstaw?
Mam pytanie. W zeszlym roku posadzilek tego iglaka w wersji na pniu. Niestety w zime spadł na niego snieg z dachu i go zniszczyl. Z jednej strony jest czesciowa dziura.
Co zrobic w tej sytuacji?
-usunac u wsadzic nowy?
-formowac jakos?-odrosnie w tym miejsciu?
-moze sproboiwac miejsce puiste zastapic innymi odrostami zwiazujac je w odpowiedni sposob?