Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródkowe perypetie:) 11:08, 11 kwi 2018

Do góry
Zakwitły tulipany w donicy, o dziwo lepiej sobie poradziły niż te w gruncie.

Ciemiernik w moim ulubionym kolorze

Rododendrony maja mnóstwo pąków

Hmm stipa po zimie..
Droga do spełnienia 10:56, 11 kwi 2018

Do góry
Kawa napisał(a)
ok
przyciełam moje 3 niby kulki cisowe 2 nie nadają się do pokazania bo do kulek im brakuje trochę po moich psach
ale powiem tak
prosze się nie śmiać i nie krytykować bo się zamknę sobie!! wiem że trzeba poprawić teraz widzę

ogólnie stwierdzam ze NIE UMIEM boszzz jak Wam takie zgrabne kulasiątka wychodzą???

żyje gracek i ML ale drugi ML chyba kaput

A przepraszam, co nie pasuje Ci w tej kulce sie dopytowywuję? Przecie ładna jest
Droga do spełnienia 10:52, 11 kwi 2018

Do góry
ok
przyciełam moje 3 niby kulki cisowe 2 nie nadają się do pokazania bo do kulek im brakuje trochę po moich psach
ale powiem tak
prosze się nie śmiać i nie krytykować bo się zamknę sobie!! wiem że trzeba poprawić teraz widzę

ogólnie stwierdzam ze NIE UMIEM boszzz jak Wam takie zgrabne kulasiątka wychodzą???

żyje gracek i ML ale drugi ML chyba kaput
Ogród w remoncie 10:29, 11 kwi 2018

Do góry
Bergenia,kalina Watanabe,hacone,magnolia

Ogród w remoncie 10:26, 11 kwi 2018

Do góry
Brunnera,kocimiętka,niezapominajki,pierwiosnki

Ogród w remoncie 10:23, 11 kwi 2018

Do góry
Jeżówki,sasanki,rozchodniki,ułudka

Ogród z wilkiem zamkn. 10:22, 11 kwi 2018

Do góry
Magleska napisał(a)
z cyklu przed i po
fotka letnia

teraz

ciekawe ,czy przesadzane tulipany zakwitną

Hej Madzia!!!
Matko co to za cudo!!! Jaka przemiana, przepraszam ale kiedy ty to zrobiłaś??!! Ja się pytam??!!
Wyszło idealnie, zazdroszczę wyobraźni i pracowitości, naprawdę.
Chyba normalnie zgapię te kadraty z grysem, są mega
Nie nadrobię już zaległości w Twoim ogrodzie, więc się podpytam, co rośnie tam gdzie teraz są tulipany w kwadratach?
Pozdrawiam Cię wiosennie i zabieram się do roboty
Ogród w remoncie 10:20, 11 kwi 2018

Do góry
Wawrzynek,narcyz,miodunka,miskant

Ogród w remoncie 10:17, 11 kwi 2018

Do góry
Rozplenice,szałwia,hiacynty i korona cesarska

Ogród w remoncie 10:14, 11 kwi 2018

Do góry
Wiosną,wiosna,wiosna

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 10:10, 11 kwi 2018

Do góry
DorKa napisał(a)

No żyje dziewucha to Ty zaczynasz sadzenie i my nic o Tym nie wiemy ? ? ? A gdzie zdjęcia z rozpoczęcia sezonu ?

Kochana ja zaglądam raz po raz ale zupełnie nie mam czasu na pisanie przez nową pracę
Sezon rozpoczety w pełni a ja RADOSNA WIOSNĄ I OGRODEM!!!!
Odżyłam w końcu z łopatą w ręku i umorusana ziemią
Wczoraj przekopałam ziemię z kompostem pod rabatę buksowo-stipowo-liatrowo-szałwiową przy tarasie
Nakupiłam sporo pięknych kulek buksowych w dobrej cenie u mnie w ogrodniczym, dzisiaj dokupię w moim ulubionym sklepie internetowym stipy, liatry i szałwie, może jeszcze sesleria by pasowała... czekam na dostawę małych stożków buksowych i rabata będzie gotowa
o to to miejsce, fotka jeszcze z zeszłego roku:

Metamorfoza- nowy ze starego 09:51, 11 kwi 2018

Do góry
Tadammm... ależ jestem z mężusia dumna hihi
Magleska napisał(a)
warzywniczek będzie .....bardzo fajnie się zapowiada
Ogród w remoncie 09:49, 11 kwi 2018

Do góry
Wymierzyłam dziś dokładnie jak to jest z tą moją magnolią którą za wszelką cenę chcę oszczędzić i zobaczcie gdzie ona jest na planie

Coś czuję ,że przy drobnych zmmianach dałoby się ją tam zostawić. Bardzo mi na niej zależy
Petunia/surfinia z nasion 09:40, 11 kwi 2018

Do góry
Moje - nowa odmiana petunii pnącej. Wysiewam ją pierwszy raz. Na razie idzie pionowo w górę i się nie pokłada. Jestem ciekawa, czy da sobie radę przy pergoli.
Szmaragdowy Zakątek 09:34, 11 kwi 2018

Do góry
Nikita napisał(a)
Potem układanie boazerii, malowanie impregnatem, drobne detale dekoratorskie … i nareszcie jest – mój kibelek po metamorfozie

Pamiętacie moje konstruowane w styczniu/lutym lustrzane okno? Troszkę je „podpicowałam” i teraz wygląda tak…

I moja elektryczna latarenka też idealnie wpasowała się aranżację…jakby wisiała tu od zawsze

I co wy na to ??? Bo ja dumna z siebie jestem jak polska szynka na eksporcie.
Chyba udał mi się kibelkowy design.

Edit:
I jeszcze jedno.
Dziś była u mnie w „szmaragdowym” koleżanka. Uznała, że „nowy” kibelek zasługuje na uroczyste otwarcie! Było więc przecinanie wstęgi i zimne piwko, a po piwku wiadomo - uroczyste sikanie i kupa…śmiechu.

ty tą boazeria tam układałaś?? szok
śliczny kolor po bieleniu wyszedł
Skarpa w ogrodzie 09:33, 11 kwi 2018

Do góry
Witam Wszystkich jako nowa osoba na forum w końcu udało się spełnić marzenie o domu, zamieszkaliśmy w nim w listopadzie więc oto moment na cieszenie się zielenią i pomysły na ogród. Dom jest z rynku wtórnego, po byłych właścicielach odziedziczyliśmy już zagospodarowany w jakiejś mierze ogródek, który za domem tworzy 3 małe poziomy.
Pierwszy poziom był odgrodzony od drugiego bloczkami betonowymi, pomiędzy drugim a trzecim są drewniane belki. I teraz musimy się za to wziąć:

1. Betonowe bloczki stanowią murek oporowy- wysokość jest spora, ale te bloczki wyglądają już fatalnie szare, brudne... - co można z nimi zrobić albo jak je łatwo usunąć i co zamiast nich dać?

2. tu poziom jest niski, ale użyte drewniane belki są całe zgniłe, spróchniałe, zawalają się, właściwie w całości po zimie już nie istnieją - jako że ta skarpa jest niska, zastanawiam się czy można po prostu je usunąć, a ziemię z góry lekko zsypać na dol, stworzyć jakieś małe pochylenie i po prostu zadarnić to roślinami, jałowcami bylinami - czy one na tyle się zakorzenia ze będą ta skarpę podtrzymywały? I jak je sadzić? na górę, czy prosto w pochyłość, pod jakim kątem? , jak uniknąć wypłukiwania ziemi?

Serdecznie dziękuję za pomoc

Pan Maluśkiewicz 09:28, 11 kwi 2018

Do góry
Na pociechę kupiłam sobie pierwiosnek do donicy i sasankę...zdjęcia nie zrobiłam sasance... zakręcona chodzę.

Przekwitają, będę tęsknić ...

Mirkowy ogród (początki) 09:25, 11 kwi 2018

Do góry
Moniko Baptysja.
Ogród Izabeli czyli...lepszego początki czas zacząć 09:25, 11 kwi 2018

Do góry
No jasne oczywiście że należy to pokazać

Pan Maluśkiewicz 09:25, 11 kwi 2018

Do góry
Ewuniu, klon wygląda bardzo źle. Mazan nie wróży żadnej przyszłości. Nie wiem, naiwna część mnie myśli, że może podmarzł mocno...a ta bardziej realistyczna, że to jednak fytoftoroza. ehhh.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies