'White Princess' nadal ładnie kwitnie.
Tu dla porównania na pierwszym planie te niziutkie to dopiero zaczynające jako najpóźniejsze ' Snow Crystal', pomiędzy mini jeden wysoki ' Exotic Emperor', a najdalej białe 'White Princess'.
Tulipany jedne kończą drugie dopiero zaczynają. 'Exotic Emperor', które zakwitły jako pierwsze już niebawem zakończą w niektórych miejscach i zostaną pochłonięte przez bodziszki.
Lubię wiosnę za jej świeżość, zapach i zmienność. Codziennie coś nowego rozkwita w ogrodzie. Zawilce jeszcze w wczoraj w pąkach, a dzisiaj już do słoneczka główki wystawiają.
Kolego z pracy pożyczył mi na weekend aparat fotograficzny. Mogłam zrobić troszke zdjęć. Klon palmowy kwitnie.
Cisy wypuszczają młode przyrosty.
Rozchodniki już maja spore rozmiary.
W sobotę podjechaliśmy na targi w Krakowie, bo eM chciał dokupić drzewka i krzewy owocowe, a ja jakieś byliny. Po południu pojechaliśmy wkopać drzewka i krzewy owocowe.
Był bardzo duży wybór bylin. Kupiłam brunnere 'Mr. Morse', parzydło karłowe, jeżówki 'Green Jewel' ( wszystkie u mnie przezimowały), mikołajka 'Tiny Jackpat', aralię 'Sun King', koalerię, dąbrówkę rozłogową, latrię. Na inne rośliny już nie patrzę
Kupiła też kamasję.