Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:26, 25 lis 2013

Do góry
dominika_rew napisał(a)
Zaglądam tu już jakiś czas, teraz przyszłam się przywitać jestem ciekawa nowoczesnego ogrodu i czekam na zdjęcia

To wspólnie poczekamy komitet kolejkowy w oczekiwaniu na zdjęcia stworzymy
Ogród Sylwii od początku cz.II 21:25, 25 lis 2013

Do góry
Śliczne trawki i sliczna zima.
60 km od Wrocławia leżało ok 5 cm śniegu a we Wrocławiu zero
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:21, 25 lis 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
właśnie wrócilam z ogrodu... nie było wyjścia trzeba było z latarką czołową kopczyki robić. Wysypałam 15 worków kory i torfu, ale jeszcze mi przybrakło, potrzebuje jeszcze z10 worków... 'za dnia' okryłam perukowca w donicy. W tej chwili u mnie -2 wcześniej było +1 i wyobraźcie sobie że kora na rabatach jest 'przyłapana' przez mróz...jutro będę chyba róże kładła

Brrr zimno..na co sypałaś? Ja tylko dałam kopczyki hortensjom ogrodowym i austinkom.
Cytrusy w domu 21:20, 25 lis 2013

Do góry
Gabriela napisał(a)
Na zdjęciu jest kalamondynka, czyli krzyżówka mandarynki z kumwaktem, o słodkiej skórce i bardzo kwaśnym miąższu. Hoduję ją z powodzeniem od kilku lat, podobnie jak kumkwatowe drzewko. Mam też limetę od zeszłego roku.
W kuchni nie radzę ich trzymać, bo zwłaszcza zimą cytrusom będzie za ciepło i skończy się to opadaniem liści. Latem można je wynieść na zewnątrz i ustawić w słonecznym miejscu, zimą potrzebują jasnego miejsca i chłodu, najlepiej max do 15 stopni C. Nie sadzić ich w torfie, nie przepadają za kwaśnym podłożem, moje rosną po prostu w kompoście z ogrodu. Od wiosny do jesieni nawozić dość mocno, są dobre nawozy do cytrusów (Pokon),
można obornikiem, wiążą kwiaty i owoce dwa razy do roku, kwitną i owocują często jednocześnie.
To rośliny idealne do ogrodów zimowych, moje tam właśnie rosną. W naszych dobrze ogrzewanych domach trudniej będzie im znieść zimę, która jest dla nich okresem spoczynku.

Od dłuższego czasu myślę nad zakupem
Zaznaczam wątek aby się edukować.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 21:18, 25 lis 2013

Do góry
Irenko pomyśl o giełdzie 6.12, zrobiłybyśmy wiekszą grupą wypad.
Zimno brr, nic się nie chce robić, oby do stycznia
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 21:13, 25 lis 2013

Do góry
popcarol napisał(a)
Kasiu pięknie tam jest, ale wolę do Grecji Jeśli mam wybór - Teneryfa (tam byłam) lub Grecja, wybieram Grecję Jedzenie lepsze, więcej do zwiedzania... ludzie milsi, gościnni i otwarci (lubię sobie pojechać gdzieś poza szlaki turystyczne i pochodzić po wsiach i miasteczkach); pozdrówka!!

Głosuję tak jak Ty, zdecydowanei za Grecją. Byłam trzy razy na wysoach Kanarysjskich i gdy po raz kolejny M mówi Kanary ja odpowiadam Kreta lub Rodos

Twój śnieg dzisiaj widziałam, padało mi po ciemku to białe świństwo na maskę samochodu

Na Kanarach i Portugali za bardzo wieje jak na mój gust i za zimno
Poszukaj oferty na Wysp Zielonego Przylądka - można znaleźć w cenie Kanarów a plaże jak na Dominikanie i ciepło jest zawsze
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:10, 25 lis 2013

Do góry
Zostaniesz moją babcią? Adoptuj mnie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:59, 25 lis 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
no czas na kopce, czas, myślałam, że w tym tygodniu zdąże ale czasu mi zbrakło... ja tam lubię dekorowanie. Widziałam ostatnio prześliczne ozdoby choinkowe srebrzysto-białe i złote, zakupiłam też u Kasi ogromniaste 'lodowe' sople i wianek (w drodze), wypaczyłam materiał na obrus. I co najważniejsze słyszałam już 'last christmas'

edit
sprawdziłam w fotach i jeszcze 2.12 róze u mnie 'stały' a od 7.12 byl śnieg i mróz do świąt

Dzisiaj już 20 km za Wrocławiem leżał śnieg... A u nas nic a nic

Magda70 napisał(a)

No dobra bo wyjdę na lenia śmierdzącego...ja tylko ogrodowo się leniłam...
W domu pracowalam jak mróweczka...i imprezowałam oczywiście...

Kiedyś trzeba od ogrodu odpocząć!
Sebek napisał(a)

Ja slyszalem Last Christmas we wrzesniu w Esce Ale to dla jaj puscili kawalek
Marzenko macham i nie moge sie doczekac Twoich dekoracji Swiatelka na choinke tez musze dokupic, 500 sztuk to stanowczo za malo

500 szt mało
Gabisia napisał(a)
Dzięki za cynk ze światełkami Marzenko. Musze do casto po włókninę, korę i może maty dostanę….
Ale w tym roku będzie szał światełkowy coś czuję

Bedzie szał....
asc napisał(a)
Madżen.. biały kabel czy czarny kable.. nie ma znaczenia, znaczenie ma z czego ten kable jest zrobiony.. Natomiast wizualnie.. nie polecam białych kabli na drzewka bo są bardzo widoczne, bardziej niż czarne, a mam takie i takie.. co w łapcie wpadło na ostatnią chwile do kupienia Ale na domek.. musss białe
Odczuwalna temperatura różni się od tej na termometrze... jak jest wilgotno i wiatr to zawsze czujemy, że jest zimniej
Moje róże nie kopczykowane, woda z instalacji nie wydmuchana, oczka nie polikwidowane.. lampek nie dokupiłam i nic nie powiesiłam.. dziś mam lenia na maksa...

Białe tylko na budynek a właściwie na żaluzje aluminiowe, na dzewka bedą czarne

Kurcze miałam zadzwonić do czlowieka od nawadniania i zapomniałam....

Rench napisał(a)
Wyczytałam,że krokusy będziesz jeszcze sadziła,a ja dzisiaj się zastanawiałam,czy jak dokupię jeszcze czosnków to nie będzie za późno
A co,gleba jeszcze nie zamarzła

No właśnie gleba jeszcze miękka
ka1sia napisał(a)
krokuski jeszcze można? no to chyba dokupię
buziaki, Marzenko

Chyba póki ziemia nie zamarźnie... Nigdy tak póżno nie sadziłam
ewa004 napisał(a)
Marzenko może weźmiesz mojego lenia na przechowanie ,co ci szkodzi przecież jeszcze listopad jest

Przechowam
Ogrodnik Mimo Woli cd 07:24, 25 lis 2013

Do góry
Lubię Cię mądra i szalona kobieto
Kubusiowo II 21:40, 24 lis 2013

Do góry
Aniu

Beatka dzięki i ja pozdrawiam

Madżenka a nie wiem czy będę robić inne. Jakoś chęci i wenę straciłam Robię teraz coś "większego" i to mi głowę zaprząta nieco
Ogród niby nowoczesny ale... 19:57, 24 lis 2013

Do góry
Czyli Madzia coś zimozielonego?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 19:56, 24 lis 2013

Do góry
Robaczek napisał(a)

Nachalnie to mało powiedziane..tak agresywnego logowania produktu nie widziałam w żadnym programie. A wciskania ludziom na siłę produktów do zwalczania szczurów czy kitu o wyższości sztucznej trawy nad prawdziwą to nawet u Marthy Stewart nie ma

Ale Ana ma rację, jak niewiadomo o co chodzi, chodzi o pieniądze

A skąd mają wziąć środki na realizację programu jeśli nie z reklam? Chyba ze będziemy płacić abonamet telewizyjny x 100?. I tak będziemy oglądać za te środki programy typu doku soap.... Np kartki z wakacji....
A mi się marzy taki "How to be a gardener" po polsku... I niech sobie lokuje Azofoska swoje produkty do woli.... Byleby dala pieniądze na realizację takiego programu.

I niech sobie będą takie programy jak "Odlotowy ogród w TTV . Dla mnie nigdy dość programów o metamorfozach ogrodowych... przecież przymusu oglądania nie ma.
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 19:40, 24 lis 2013

Do góry
Enya73 napisał(a)
A dzisiaj wyszłam na pierwszy po chorobie spacer z psem i powiem, że kondycję mam tragiczną. Muszę się wziąć za siebie, inaczej nie dam rady przy Was- wysportowanych dziewczynach i chłopakach i trzeba mnie będzie na sankach pchać A trochę ważę

Na spacerze nazbierałam gałązek brzozowych i powoli przymierzam się do wiankowania Uwiłam pierwszy wianek.

W tym roku postawiłam na biel , szarości i srebro Ale będą też inne klimaty

Cdn......
A wierzbowy może byc?

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:37, 24 lis 2013

Do góry
Magda70 napisał(a)
A u mnie śnieg z deszczem popadał sobie dziś a moje róże bez kopczyków...
ale to jeszcze listopad to ja mam dalej lenia...byle do grudnia

Ja nie miałam lenia w weekednd ale czasu zabraklo. Zakupiłam worki torfu do kopczykowania, miałam podadzić krokusy.... I czasu zabrakło...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:35, 24 lis 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
a gdzie nabyłaś światełka???

W casto.
Wlasnie mnie zdziwiło, bo żadna pogoda nie wskazywała silnych mrozów. Czas jednak kopczykować
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:34, 24 lis 2013

Do góry
Enya73 napisał(a)
O dzięki Danusiu , ja z róż jestem kompletnie zielona, to sobie poczytam

Ale fairy u Ciebie widziałam
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:33, 24 lis 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
Łukasz a ja u siebie nie spotkałam się z oświetlaniem domów w adwent, a raczej w ostatnim tygodniu przed świętami

Ja na wzór niemiecki rozpoczynam przygotowania do świąt od pierwszego dnia adwentu odliczam dni do urodzin
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:33, 24 lis 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Nazwe lampek sobie zapisze, moja kurtyna światełek działała jeden sezon. W kolejnym roku kabel się kruszył, a były to lampki zewnętrzne wcale nie najtańsze. Możliwe, że powodem było silne oblodzenie lampek, ale mimo wszystko powinny wytrzymać.
Czekam na twoje światełka uwielbiam adwent właśnie za oświetlone domy, przypominają mi się czasy jak prawie każdy dom był 'obklejony' kolorowymi światełkami i wieczorami biegało się z lampionem na roraty
Teraz niestety z roku na rok coraz mnie światełek w okolicy ...

U nas z roku na rok coraz wiecje lampek. Wkoło powstają nowe domu i każdy cieszy się świetami i lampkami w nowych domach
Uwielbiam adwent i uwielbiałam biegać w dzieciństwie na roraty
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:31, 24 lis 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Marzenko, przywołuję również naszą stronkę o ciemnych różach

https://www.ogrodowisko.pl/watek/3375-roze-ciemne-rozowofioletowe

Ja już to wszystko zgłebiłam od razu jak się pojawił artykuł a teraz dumam
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:30, 24 lis 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Munstead Wood mam Nawet kwitnie teraz i ma dwa pąki

Owocowa nuta, prosto do Austina z tego roku

Danusiu oczywista oczywistość, że munstead wypatrzyłam naTwojej hidcotowej!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies