Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 19:37, 24 lis 2013

Magda70 napisał(a)
A u mnie śnieg z deszczem popadał sobie dziś a moje róże bez kopczyków...
ale to jeszcze listopad to ja mam dalej lenia...byle do grudnia

Ja nie miałam lenia w weekednd ale czasu zabraklo. Zakupiłam worki torfu do kopczykowania, miałam podadzić krokusy.... I czasu zabrakło...
Gabrysia_ 19:41, 24 lis 2013

Ja też zaczynam stroić dom na adwent jak Niemcy 1 grudnia
...mam tam rodzinę i często w okresie świątecznym jeżdżę do Niemiec ,bardzo mi się podobają ozdoby i światełka na ulicach, w sklepach i chyba wszędzie.Zauważyłam że u nas też z roku na rok bardziej przystrojone
Uwielbiam święta
ana_art 20:02, 24 lis 2013

no czas na kopce, czas, myślałam, że w tym tygodniu zdąże ale czasu mi zbrakło... ja tam lubię dekorowanie. Widziałam ostatnio prześliczne ozdoby choinkowe srebrzysto-białe i złote, zakupiłam też u Kasi ogromniaste 'lodowe' sople i wianek (w drodze), wypaczyłam materiał na obrus. I co najważniejsze słyszałam już 'last christmas'

edit
sprawdziłam w fotach i jeszcze 2.12 róze u mnie 'stały' a od 7.12 byl śnieg i mróz do świąt
Magda70 20:11, 24 lis 2013

Marzena2007 napisał(a)

Ja nie miałam lenia w weekednd ale czasu zabraklo. Zakupiłam worki torfu do kopczykowania, miałam podadzić krokusy.... I czasu zabrakło...

No dobra bo wyjdę na lenia śmierdzącego...ja tylko ogrodowo się leniłam...
W domu pracowalam jak mróweczka...i imprezowałam oczywiście...
Sebek 20:40, 24 lis 2013

ana_art napisał(a)
no czas na kopce, czas, myślałam, że w tym tygodniu zdąże ale czasu mi zbrakło... ja tam lubię dekorowanie. Widziałam ostatnio prześliczne ozdoby choinkowe srebrzysto-białe i złote, zakupiłam też u Kasi ogromniaste 'lodowe' sople i wianek (w drodze), wypaczyłam materiał na obrus. I co najważniejsze słyszałam już 'last christmas'

edit
sprawdziłam w fotach i jeszcze 2.12 róze u mnie 'stały' a od 7.12 byl śnieg i mróz do świąt

Ja slyszalem Last Christmas we wrzesniu w Esce Ale to dla jaj puscili kawalek
Marzenko macham i nie moge sie doczekac Twoich dekoracji Swiatelka na choinke tez musze dokupic, 500 sztuk to stanowczo za malo
Gabisia 21:04, 24 lis 2013

Dzięki za cynk ze światełkami Marzenko. Musze do casto po włókninę, korę i może maty dostanę….
Ale w tym roku będzie szał światełkowy coś czuję
Mala_Mi 22:09, 24 lis 2013

Madżen.. biały kabel czy czarny kable.. nie ma znaczenia, znaczenie ma z czego ten kable jest zrobiony.. Natomiast wizualnie.. nie polecam białych kabli na drzewka bo są bardzo widoczne, bardziej niż czarne, a mam takie i takie.. co w łapcie wpadło na ostatnią chwile do kupienia Ale na domek.. musss białe
Odczuwalna temperatura różni się od tej na termometrze... jak jest wilgotno i wiatr to zawsze czujemy, że jest zimniej
Moje róże nie kopczykowane, woda z instalacji nie wydmuchana, oczka nie polikwidowane.. lampek nie dokupiłam i nic nie powiesiłam.. dziś mam lenia na maksa...
Rench 00:15, 25 lis 2013

Wyczytałam,że krokusy będziesz jeszcze sadziła,a ja dzisiaj się zastanawiałam,czy jak dokupię jeszcze czosnków to nie będzie za późno
A co,gleba jeszcze nie zamarzła
ka1sia 14:47, 25 lis 2013

krokuski jeszcze można? no to chyba dokupię
buziaki, Marzenko
ewa004 20:34, 25 lis 2013

Marzenko może weźmiesz mojego lenia na przechowanie ,co ci szkodzi przecież jeszcze listopad jest