Wykopałam w październiku cztery kępki tej trawy, wsadziłam do doniczki i trzymam w szklarence, więc będę miała doświadczenia w tym roku. Na razie jest ok.
Napisałaś u mnie:
Ania, nie mysie, tylko królicze uszy, czyli stachys bizantea, czyli czyściec wełnisty.
Na wiosnę będziesz musiała pewnie wykopać trochę i hodować nową kępę. Mój w środku nawet nie łysieje, ale ja skrupulatnie obcinam mu kwiatki, zostawiam je tylko na krótko, jeśli w ogóle, bo zauważyłam że królicze uszy wysilając się na kwitnienie, gorzej potem wyglądają.
Moim zdaniem starzec najlepiej się prezentuje jako gruba obwódka, trzeba tylko przycinać ją wzdłuż, żeby nie rozrastał się za bardzo w głąb rabaty.
Jego szare liście jeszcze teraz są ładne, ale przygniecione długo śniegiem po zimie już takie nie będą. Tyle że brzydki okres trwa krótko i na wiosnę uszy bardzo ładnie odrastają.
Trochę mnie nie było, nastukane tu kilkaset postów, więc wybacz że nie przeczytam wszystkiego i nie tłumacz się, tu u Ciebie to norma przecież. Pozdrawiam.
Aniu moje dziewczyny kiedyś mnie zapytały dlaczego ich babcie są takie zimne zaczęłam przyglądać się tym relacją i wiesz co stwierdziłam że ja nigdy taką babcia nie będę
Ja będę najlepszą babcią Ty będziesz zaraz po mnie
Buziam Cię Anulka
Ania na 100% będziesz najlepszą Babcią Pewnie jak wypad z wózkiem zrobisz, to pomyślą, że to Twoje
No, ale to czas przyszły, jeszcze przyszły
A kamienie już są, teraz obmyślasz, gdzie i jak je umiejscowić. Skoro przyszły, to miały swój cel ?! Miejsce w ogrodzie ?! Tylko nie chcesz jeszcze powiedzieć
Aniu tak sobie rozmyślam, że to maleństwo będzie zwariowane na maxa !!!
wszyscy mówią, że dzieci najwięcej genów dziedziczą po dziadkach,
WIĘC ?????????
będzie się działo
na wiosnę też będę pokutować na kolanach,
układając kostkę na obrzeżach rabatek
kanciki fajna sprawa, ale dużo pracy w dużym ogrodzie ...
trzeba kombinować tzn ułatwiać, upraszczać sobie życie,
czyż nie ???