Podoba mi się ta trawka W jakich warunkach rośnie u Ciebie? Słońce czy cień? Przebarwia się jesienią?
Zakupy zacne Anulka, lubię Twój klimatyczny ogród
Ale piękny, gęściutki, tłuściutki, mniamuśny! Ja swojego ciachnęłam jeszcze wczoraj ciut od góry za radą Toszki, bo za mocno go wypiętrzyłam jednak, drugi wygląda w porządku
Moje hosty też sobie nabierają ładnie masy - większość mam w cienistych miejscach, choć takich u mnie maleńko. Myślałam, że teraz je poprzesadzam w fazie kłów i podzielę przy okazji, ale jakos nie mogę sobie ich teraz wyobrazić, poczekam aż będą większe i całe kępy przeniosę
Witam serdeczne poproszę o cenne uwagi dotyczące mojej trawnika. Na ta chwile trawnik jest po wertykulacji.Na zdjęciach przed i po zabiegu. Jeszcze nic nie nawoziłem.Darn jest kilkuletnia w wcześniejszych sezonach nawozony mocznikiem 2kg/100m2. Co w efekcie przyniosło piękny kolor oraz częste koszenie. Podklad to torf 30cm /w celu podniesienia terenu/
Planuję trawnik zasilić Yarą complex lub Viking(14-14-21) proszę o poradę pozdrawiam.
Aniu, ta ścianka zbudowana jest z klepek boazeryjnych. Przydałyby się pod nią jakaś wzniosła roślina, marzy mi się dereń ale nie wiem czy warunki dla niego byłyby odpowiednie. A tymczasem będzie hortensja. Pożyjemy, zobaczymy
Pytasz o resztę towarzystwa. Eksplorują okolice
Dziś był całkiem przyjemny dzień mimo niekorzystnych prognoz pogodowych
No jak to nie pokazuję oczka, ja wręcz Was nim katuję . A ja chyba dam wrzosom jeszcze szansę. Patrz jaki widok przez chwilkę dziś miałam
Takie dwie ślicznoty z nad stawu dziś przywiozłam.
ale potaplały się, popływały, pogrzały do słonka i tyle je widziałam. Poszły w cholerę, czy tylko się schowały...
Reszta ogrodu też cudna, ale fotki innym razem bo mi cierpliwości brakuje do tego laptopa
Aguś dzięki za pyszny obiadek i fajny dzień, a Ł podziękuj jeszcze raz za transport
Ja mam tylko tą odmianę brunery.Chyba mi się nie wysiewała.Ale ona dzieli się dobrze.Rośnie dobrze.Tak, duzo wcześniej już wypuszcza listki niż hosty.Piękne są
Kupiłam gazanie.Bo moje mi w ogóle nie wzeszły.