Kilka zdjęć wiosennych z podwórkowego chociaż teraz już ku pamięci, bo było i przekwitło:
Trochę bliżej
I jeszcze bliżej
Moje okno ogrodnika i sadzonki pod oknem:
Tak sobie patrzę na to foto i widzę kawałek rabaty u Janki - Zagajanki ze względu na obecność klonu - może Cie natchnie do takiej minimalistycznej opcji?
i chyba moja ulubienica
deszcz jej nie zaszkodził
Gienka po deszczu brzydka
kwiat gigant
to pierwsze kwitnienie, ciekawa jestem czy za rok, będzie identycznie
przyszłam powiedziec ze mój metr bierzący liści kamasji ma 3 paki kwiatowe ...do kwitnienia jeszcze chwilę ..... przesadziłam ją jesienia policze ilośc kwiatów na mb lisci ...bo na mb lisci jest około 1,5-2 czarne budowlane wiadra cebul ....wiec sama teraz mozesz zobaczyc ze kwitnie co 10 a moze nawet 20 cebula bo mam nadzieje ze kwiatków będzie jeszcze wiecej ...bo 3 to rozpacz
PS. teraz to bym mogła z pól wiadra kamasji ci podarowac ..bo tak mocno sie rozrosla
hakone nr 1
psy już końcówki objadają
tak się zastanawiam, ma najtrudniej, w sumie 3 sztuki i ma się najlepiej
tu kolejne szybko idą
tu też
psy zdeptały trawę, ścieżka widoczna
Aniu, faktycznie, ogród to taka nigdy niekończąca się historia. Dobrze to czy źle? Sama nie wiem.
Gosiu,to, że sprawia nam to radość nadaje sens tej często syzyfowej pracy.
A tymczasem w najbardziej odległym i nieuporządkowanym do końca zakątku ogrodu powstaje taka oto mała altanka. Przy ażurowych ściankach rosną powojniki Stolwijk Gold o limonkowych listkach, a wokół półkoliste rabatki z lawendą.