Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wszystkiego po trochu 07:55, 01 maj 2018

Do góry
Rh Graf Lennard

Rh Azurika,

Pontyjska

Christopher Wren

Piwonia majowa

Ogródek Iwony II 07:26, 01 maj 2018

Do góry
Ups. Dubel. Będzie miejsce na foty
Buk pokazał listki. Drugi jeszcze nie

Ogród wśród pól i wiatrów 07:12, 01 maj 2018

Do góry
jolka napisał(a)

Wiolu, dzięki za miłe słówka Co do huśtawki kupiłam ją na allegro, jakieś trzy lata temu, nie potrafię Ci podać sprzedawcy. W każdym bądź razie w ub roku została poddana renowacji i słabawy materiał został wymieniony na drewniane deski. Teraz jest OK Myślę, że bez trudu znajdziesz na necie podobne.

Pozdrówka

Właśnie one mają te siedziska z materiału...twoja po renowacji będzie trwała...też tak myślałam, ze potem można by deski zamontować

Dzięki za pomoc
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:09, 01 maj 2018

Do góry
ren133 napisał(a)

Zachwycam się grabami Piękne sa i okazałe Ile lat już rosną u Ciebie?

A ja przed chwilą byłam u Ciebie

graby zaczynają u mnie 5 sezon

takie były zaraz po wsadzeniu

Plamy na trawniku 07:00, 01 maj 2018

Do góry
jarek_kr napisał(a)
Dwa dni po koszeniu, jasne plamy są już wyższe, na zdjęciach trudno mi to pokazać. Wyrywa się to łatwiej niż ciemną trawę, mam wrażenie, że korzonki są płycej. I kwitnie ...

Na pierwszym zdjęciu wiechlina roczna ale na trzecim to nie będzie wiechlina roczna bo nie widać sterczących nasion.To co jest na trzecim zdjęciu pokazało sie i u mnie w tym roku i sam niewiem co to jest. Jak skosisz trawnik to dwa dni później poza linią cięcia wystają już łodygi z nasionami wiechliny a na trzecim zdjęciu tego nie widać .Jest to problem wielki ponoć pomaga tylko przesuszenie trawnika bo ma płytki system korzeniowy.
Liliowo i kolorowo:) 06:41, 01 maj 2018

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

Oj szaleją bardzo dziś marudziły o basen no ale nie byłam w stanie rozłożyć tego dużego to musiały się zadowolić chodz takim malutkim Podlewają bo susza dalej i zero deszczu już od dawna, dziś prawie 31C w cieniu było i silnie wiało to jeszcze wysuszyło bardziej.

Ale fajnie
Liliowo i kolorowo:) 06:36, 01 maj 2018

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

Piękne ujęcie miłego weekendu
Za drzwiami do ogrodu... 06:34, 01 maj 2018

Do góry
anpi napisał(a)
Paprotka trafiła się w gratisie dodatkowo ,bo te giga hosty dostałam od sąsiadki też gratisznaczy robimy wymianki...

Bardzo mi się podoba ten zakątek. Będzie pięknie.
Ogród Małej Mi 2017 06:32, 01 maj 2018

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Gdzieś je wypatrzyła??
Ręce mogą być tylko moje
Chodzę do ludzi wiec muszę jakoś wyglądać .. ale niestety nawet pancerne malowanie rozwalam w tydzień

I nocne obrazki ..

O kurczę, ale bombowe te zlote josty. Pamiętasz Aniu co to za odmiana?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 00:55, 01 maj 2018

Do góry
Cześć Poli po zimie
Wiem że już kiedyś pytałam ale nie zanotowałam sobie niestety co to za trawa pod grabem i tak przed RB ? Myślę co by tu dać w nogi grabowi na stanowisko półcieniste ?

Napawam się widokiem tych soczystości

polinka napisał(a)

Ogródek Iwony II 00:53, 01 maj 2018

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Mirelko, bo z kwiatami żurawek - takimi niepozornymi, jak mgiełka, efekt zależy od zestawienia. Zobacz ( fotki zeszłoroczne):

Iwonka najbardziej podoba mi się to zestawienie. Mam nawet takie żurawki i takiego rozchodnika.

Zainspirowałaś mnie - dziękuję
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 00:34, 01 maj 2018

Do góry
Johanka77 napisał(a)
I kilka migawek. Śmiałki o tej porze roku najpiękniejsze
Ostatnie tulipany to upstary, ale już niedługo hakone je wygryzie. Zresztą na brzozowej jeżówki też pędzą

Pięknie. I znalazłam nazwę moich NN
Ogródek Iwony II 00:29, 01 maj 2018

Do góry
Mirelko, bo z kwiatami żurawek - takimi niepozornymi, jak mgiełka, efekt zależy od zestawienia. Zobacz ( fotki zeszłoroczne):

Może zostaw w tym roku i poobserwuj je, jak zachowują się, z czym pasowałoby zestawienie mgiełki...Może polubisz? A jak nie polubisz, zawsze będziesz wiedzieć, że próbowałaś
Za drzwiami do ogrodu... 00:18, 01 maj 2018

Do góry

Czy to brązowienie białego kwiatu to sprawka tego pięknego żuczka czy raczej upałów bo lilak dopiero praktycznie rozkwitł ?
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 00:08, 01 maj 2018

Do góry
A te tulipany kwitną niezawodnie i są piękne (fotka tego niestety nie oddaje)

W kamiennym kręgu od początku 00:06, 01 maj 2018

Do góry
GorAna napisał(a)

Aniu, znasz nazwę tych bordowych?
Ogródek Iwony II 00:01, 01 maj 2018

Do góry
Zmęczyłam się. Jak była tylko jedna rabata, to chwila i leciałam na inne wątki. Teraz mam robotę wstawić fotki rabat u siebie
No to jeszcze frontowa, bo jak rano przechodziłam, słoneczko świeciło żurawkom przez liście. Osiągnęłam efekt bordowej fali za bukszpanami. Jak żurawki zakwitną, będzie super. Za nimi jest też firletka smółka Potem hortensje.

Za drzwiami do ogrodu... 23:55, 30 kwi 2018

Do góry
Tak trochę charakter mu się zmienił...
I kwiaty na jego tle są jakoś bardziej wyeksponowane...

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 23:43, 30 kwi 2018

Do góry
paulina_ns napisał(a)
Gosiu przepiękne masz te tulipanki, koniecznie na jesień wybiorę się do Lidla po cebulki, zawsze kupuje w B i trochę mi się one już znudziły, praktycznie co roku są te same dobrze,że już w domku jesteś i mam nadzieję,że wyniki dobrze wyjdą. Buziaki i miłego weekendu
Paulina dzięki
Co do tulipanów to oprócz tego żeby były ładne dobrze aby nie były jednoroczne. Niektóre od kilku lat kwitną pięknie. Niektóre z tamtego roku niestety nie zakwitły a tylko liście wybujały

Z tej kompozycji też jestem zadowolona

Ogródek Iwony II 23:43, 30 kwi 2018

Do góry
frezja napisał(a)
Sporo masz tulipanów. U mnie mało w tym roku. Jak wykopałam cebule 2 lata temu, to miałam super urodzaj. Muszę powtórkę zrobić.

No właśnie ja tak zmarnowałam część tulipanów. Wykopałam z rabat, gdzie chciałam coś zmienić. Wykopałam z liśćmi, bo mi się spieszyło. Zasypałam ziemią we wiaderku i miały dojrzeć. Postawiłam w zaciszu wiaderka, tylko ktoś mi je przestawił i deszcz napadał. Wstyd się przyznać, ale część cebulek zgniła, zanim się zorientowałam. Więc zamiast je wysuszyć, utopiłam je
Tego zestawienia już nie mam

Dwa tulipany zostały na rabacie i kwitną. Czyli nei ma znaczenia, ze wykopuję. Podobnie z tymi, co zostawiłam w gruncie. Jedyne, co może tulipanom nie służyć, to fakt, ze nowe cebulki tworzą się pod cebulką matką. Czyli są coraz głębiej. Stąd warto wykopać je co 3 lata, by posadzić na nowo
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies