Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

jolka 21:17, 30 kwi 2018

Kasiolaaa napisał(a)
jezu drogi co za cudownosci i pieknosci ale czysciutko trawki jak juz wybily mega kolory soczyste

Dzięki Kasiulka Z traw miskanty mocno poszły, ale widzę, że w rozplenicach straty będą. Kolory teraz faktycznie mega soczyste, piękna jest taka świeża, zieleń, młodziutkie listki brzozowe, grabowe i miłorzębowe. Bardzo je lubię Jeszcze troszkę koloru for YOU
jolka 21:28, 30 kwi 2018

anbu napisał(a)
Jola pięknie u Cię, ale to też żadna nowość

Anusia - dziękuję Z tym porządkiem, to wiesz jak to jest, na zdjęciu zawsze sobie można wykadrować i pokazać to co się chce Chwasty dają czadu równo, chyba nie ma na nie sposobu Teraz sypnęłam mocno korą całą południową rabatę z bonicą, zobaczymy czy jej nie wywieje (kory... znaczy się). Część owocowa też mi zajmuje dużo czasu, ciągle jakieś osty wyrastają albo perz w porzeczkach, malinach, winogronach. Z jednej strony ogarnę, z drugiej już jest zarośnięte, hehe I tak w kółko, czasem mnie to irytuje nieco Ale wracam do Was, a tu zawsze jakaś motywacja czeka

Buziam tulipanowo
jolka 21:35, 30 kwi 2018

paulina_ns napisał(a)
Wow takie widoki z rana to ja mogę oglądać pięknie wszystko Ci rośnie róże masz już takie wielkie, będzie szał różany w tym roku buziaki zostawiam i miłego weekendu życzę

Paulinka, widoki się kłaniają do usług Ty też masz piękne, a góry chyba nawet lepiej od Ciebie widać Co do róż... hmm, niby ostro poszły, ale dzisiaj widziałam, że jakoś się dziwnie zaczęły zwijać. Na 100% jakaś hadra je zaatakowała. Prysnęłam substralem, co miałam pod ręką i zobaczymy. A wczoraj przez przypadek zauważyłam, że moja malutka kalina jest cała czarna!! Oczywiście mszyca. No i żyj tu człowieku spokojnie! Ciągle coś się dzieje w tym ogrodzie

Buczka Ci zostawiam, bo wiem, że lubisz drzewa
jolka 21:45, 30 kwi 2018

SlonecznyOgrod napisał(a)
Nie załamuj mnie, moich nie widać wcale no nie! tylko nie to.

Daria, mam nadzieję, że Ci ruszyły w końcu trawy. Już na nie pora. Co do załamywania, ja już się nie przejmuję. Tłumaczę sobie, że dobre robi miejsce lepszemu i żegnam się z coraz mniejszym żalem z różnymi roślinami. Trochę szkoda wyrzuconych pieniędzy, no ale widać tak musi być. W tym sezonie też się pożegnam ostatecznie z wrzosami i z rododendronami Percy Wiceman. Nie chcą rosnąć to nie, nic na siłę. Jest tyle pięknych roślin, że bez trudu je zamienię.

Zostawiam delikatne kwiatuszki aroniowe Bardzo je lubię, może też Ci się spodobają
jolka 21:51, 30 kwi 2018

frezja napisał(a)
Świetnie prezentuje się grabowa...no cudo

Ewuia, grabowa o tej porze najpiękniejsza Świeże listeczki, bez żadnych rdzawych plam, szpecieli czy czego tam jeszcze Znając życie, niedługo to się zmieni!!

Macham zielonym
SlonecznyOgrod 21:59, 30 kwi 2018

Kwiatuszki aroniowe w promykach słońca urocze.

Jak mi variegatusy padną to już tak myślałam zastąpić je ML.
jolka 22:00, 30 kwi 2018

Wiolka5_7 napisał(a)
Witaj Jolu Przepiękny ogród stworzyłas, slicznie masz Ps. mogłabym prosić o namiar na huśtawkę

Wiolu, dzięki za miłe słówka Co do huśtawki kupiłam ją na allegro, jakieś trzy lata temu, nie potrafię Ci podać sprzedawcy. W każdym bądź razie w ub roku została poddana renowacji i słabawy materiał został wymieniony na drewniane deski. Teraz jest OK Myślę, że bez trudu znajdziesz na necie podobne.

Pozdrówka
jolka 22:03, 30 kwi 2018

Agi2006 napisał(a)
Jola kiedy Ty to ogarniasz? Tyle masz gatunków roślin i wszystkie wymagają pracy. I taki między nimi porządek. Szacun

Agi.. no właśnie nie ogarniam Ale może czasami tego nie widać, hehe

Wrzucam, chyba jeszcze nie pokazywaną w tym sezonie rabatę hortensjowo - rozchodnikową Nic tu nie ma ciekawego obecnie, ale przynajmniej udało mi się w sobotę chwasty ogarnąć

jolka 22:12, 30 kwi 2018

Marzenaka napisał(a)
Witam. U ciebie jak zwykle wszystko zadbane, wypielęgnowane. Jest ślicznie, zachwycam się zawsze twoim ogrodem. Oglądałam twoje Amanogawy bo sama jestem na kupnie. Tak pięknie kwitną, pachną! Pozdrawiam!

Amanogawy polecam Wprawdzie krótko są tak urokliwe, ale warto je mieć dla tych kilku chwil. Jesienią ładnie się na czerwono przebarwiają. No i dziękuję za komplemencik Przyda się trochę motywacji, bo czasami nie jest łatwo

Wiolka5_7 07:12, 01 maj 2018

jolka napisał(a)

Wiolu, dzięki za miłe słówka Co do huśtawki kupiłam ją na allegro, jakieś trzy lata temu, nie potrafię Ci podać sprzedawcy. W każdym bądź razie w ub roku została poddana renowacji i słabawy materiał został wymieniony na drewniane deski. Teraz jest OK Myślę, że bez trudu znajdziesz na necie podobne.

Pozdrówka

Właśnie one mają te siedziska z materiału...twoja po renowacji będzie trwała...też tak myślałam, ze potem można by deski zamontować

Dzięki za pomoc