Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Małej Mi 2017 20:17, 30 kwi 2018

Do góry
Basilikum napisał(a)
Anus mimo, ze czasu malo Twoj ogrod zawsze zachwyca i Twoja wiedza ogrodowa tez

u nas nie pada i nie ma zamiaru lapy od konewek mam do ziemi

Baaa ja dziś wrzuciłam podlewanie z węża.. i w pracy zapomniałam o nim... 8 godzin lało w jedno miejsce. Głównie trawnik się ucieszył.. i wodociągi... rachunek bedzie solidny.. oczko i takie podlewanie

Nie podlewam z braku czasu i oszczędności. RH czasami z konewki podlałam (automat popsuty).. a sucho MASAKRA!!! Podlewałam rabaty 2 bite dni.. teraz czekam na burzę ... bo jakoś tak musi zawsze być ..
6 lat czekania na drania co sienie mógł pozbierać, ale warto było..

I razem z nn nigdy nie kwitnącym.. widać wielkość kwiatów..

Chwasty w trawniku 20:14, 30 kwi 2018

Do góry
Ogród Małej Mi 2017 20:12, 30 kwi 2018

Do góry
abiko napisał(a)
oo ja też mam kokorycz, od Sylwi.. i się zastanawiałam co to

Fajnei wygląda w grupie

I zaczyna się jazda z kolorami.. i mam miejsce na 3 nowe RH Co szybko postanowiłam zapełnić.. 3 od Ciepłuchy..Bona, Łokietek (ze względu na wolny wzrost i gęste krzewy) oraz Rasputin na kolor i złą sławę

Moja działka na Dębowym Lesie 20:09, 30 kwi 2018

Do góry
zoja napisał(a)
jeśli ten 'chwast' to lilia martagon to będę obserwować - chciałam je kupić ale się nie zeszło - zapowiada się fajnie

kogut super!

Hmmm ja tez będę obserwować, bo tej lilii jeszcze nie miałam.
To nawet i z liści jej nie znam.

A w większości , jak są pokazane to z kwiatów.
Kogut jeszcze będzie polakierowany.
wianek deko na biało.I napis przerobić .
Ale teraz nie mam czasu na takie artystyczne malowania.

Kupiłam trochę sadzonek pomidorów.( bo moje padły, jak żadnego roku .
Nie mam nic swojego
I jutro trochę chcę posadzić i takie tam w ogrodzie

Moje paprocie są w cieniu, za garażem przy kompostowniku.
I dopiero teraz się rozwijają

Ogród Małej Mi 2017 20:08, 30 kwi 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Gosiek to kokorycz

AniuNa kawałeczek tego rozpławu bym się załapała? Tylko nie wiem jak , nie wiem kiedy.....Może Cię w moje strony jednak przywieje?

Zapraszam, dam. Chyba moje ulubiona roślina w oczku

Pobiegłam prawie po ciemku robić foty.. wysiedzieć na tarasie nie sposób.. zapach chce udusić ..

Podwórkowa rehabilitacja 20:08, 30 kwi 2018

Do góry
Aniaaa napisał(a)

Ładne ma kwiatuszki ten powojnik,takie delikatne.
To 'Stolwijk Gold'?
Pytałaś,który mi się najbardziej podoba z tanecznych u mnie.
Wszystkie ładne,każdy inny no i nazwy fajne - 'Krakowiak','Mazurek','Oberek' i 'Polonez'.
Najszybciej je u mnie zapamiętałam Bo z innymi ciągle się gubię
Ciekawe czy powstaną jeszcze odmiany polskie taneczne
Gdybym u Ciebie nie widziała 'Krakowiaka' to bym nie wpadła na pomysł by kupić całą czwórkę,bo nawet nie wiedziałam,że takie są
I co na nie spojrzę w ogrodzie to Ryska mi na myśl przychodzi

Udanej niedzieli

Tak Aniu, to on
Bardzo mi miło, też działam na takich skojarzeniach i też jesteś u mnie w ogrodzie, choćby za sprawą baranich nożyc, które są niezawodne i wyglądają jak nowe
Dziękuję, niedziela była udana. Wiki miała 21 urodziny i zamarzyło jej się zoo we Wrocławiu. Upał, tłumy ale i rodzinnie, sympatycznie spędzony czas
Powoli rozwija i pokazuje swoje piękno powojnik górski Mayleen.
Też go masz?

Gutlandia 20:03, 30 kwi 2018

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Agnieszko, jest gruz i gruz. U Ciebie na taczce widzę połówki całkiem dobrych cegieł, Na budowę domu nie nadadzą się, ale już na jakieś zastosowanie w przyszłym ogrodzie jak najbardziej. Układaj je gdzieś w ustroniu, będziesz mogła wykorzystać w miarę potrzeby. chociażby do wybudowania murku na wzór angielski.
Podziwiam za upór! Gratuluję.

Mam dużo nasion orlika i jeżówki, mogę podeslać. Podaj adres na priv.

Haniu, układam już od dawna . Siedzę i oddzielam różne skarby na kupki jak jakiś kopciuszek. Mam cegły, kamień, deski, belki. Tylko karocy i balu nie będzie . Dziękuje bardzo za nasionka. Chętnie przygarnę . Jeżówki kocham.

Blaski i cienie nowego życia 20:01, 30 kwi 2018

Do góry
Milka napisał(a)
Udanej majówki życzę

Dzięki hurra wyszły roślinki o które pytałam, pomożesz rozpoznać?

Blaski i cienie nowego życia 19:58, 30 kwi 2018

Do góry
Oj ogrodników lubią dopadać kręgosłupy, a wydawałoby się, że ruch to zdrowie....jak widać taki ruch nie wskazany, my też walczymy i z ogrodem i z kręgosłupami Dużo zdrowia i uważaj bo to nie żarty

Sylwia trzeba dawkować. Mi się kilka rzeczy nałożyło. Nie walczę staram się cieszyć tym co mam i żebym ogarnęła co mam to bedzie nieźle.

Moje Eden zapączkowane

Ogród Małej Mi 2017 19:56, 30 kwi 2018

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Co To?

Sylwia dobre pisz.. kokorycz wielkokwiatowa, jet bardzo wysoka i pięknie sie przebarwia jesienią. W dodatku dobrze rośnie w cieniu Polecam

I tulipanki, są śliczne, muszę poszukać co za jedne i dosadzić jesienią.. bo za rok i tak zostanie 3 na krzyż..

Ogród Małej Mi 2017 19:56, 30 kwi 2018

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Co To?

Sylwia dobre pisz.. kokorycz wielkokwiatowa, jet bardzo wysoka i pięknie sie przebarwia jesienią. W dodatku dobrze rośnie w cieniu Polecam

I tulipanki, są śliczne, muszę poszukać co za jedne i dosadzić jesienią.. bo za rok i tak zostanie 3 na krzyż..

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:55, 30 kwi 2018

Do góry
Agania napisał(a)
Tiarelki i niezapominajki wśród klonów

Może ktoś miał klona w niezapominajkach

tiarelki popodziwiam u Ciebie bo mi po zimie wypadły...
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 19:54, 30 kwi 2018

Do góry
A mam takie przemyślenie czy jeśli w kwietniu mamy czerwiec i zaczyna kwitnąć szałwia to co będzie w czerwcu? Wszystko będzie już przekwitnoete?
Podwórkowa rehabilitacja 19:52, 30 kwi 2018

Do góry
Ivvvona napisał(a)
Fotki jak zwykle pierwsza klasa. Białe szafirki śliczne. Ja muszę w tym roku odmłodzić moje, bo coraz słabiej kwitną. Przeraża mnie to, bo pamiętam że miałam chyba 2 wiadra cebulek.

Dziękuję
U Ciebie rzeki szafirkowe, ja mam tylko krople w porównaniu
Nowy nabytek Ruby

Podwórkowa rehabilitacja 19:51, 30 kwi 2018

Do góry
ryska napisał(a)

Dziękuję
A taka wstręciucha, co zimuje w ziemi, potem jest muszką, znosi jaja w młodym pędzie róży, tam sobie dziecko-glista robi tunelik i tym sposobem róża nie kwitnie.
Bruzdownica się zwie.

Trza pedy scinac, aby dziurki nie znac bylo, azali mikstura systemiczna chemiczna popryskac

Blaski i cienie nowego życia 19:50, 30 kwi 2018

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Piękne masz błękitne szafirki

O kręgosłupie nic nie piszę.. ja swojego uratowałam przez ćwiczenia.. nie była to rwa tylko zwyrodnienie.. i pomogło... mięśnie potrafią przejąć rolę kręgosłupa w dużej mierze.. ale trzeba najpierw je wyszkolić.. Jestem leń dlatego chodzę na zajęcia zorganizowane.. nawet jak mi się kompletnie nie chce.. ale mam takie 3 razy w tygodniu za 45 zł za miesiąc i pod nosem Wcześnie jeździłam do miasta..

Kolega łaził po kręglarzach i innych cudakach.. skończył na operacji (2 tygodnie temu) i jest jak nowo narodzony Żałuje, że nie zrobił z tym porządku wcześniej..

Co choroba to inne metody

Trzymaj się zdrowo..

Szafirkom mówimy już dobranoc fajnie że Ci sie podobają, w tym roku szał bo wszystko naraz kwitnie z różnych okresów

Wiem że jeździsz na ćwiczenia ja wolę swoje tempo. Narazie fotografuję kwiatki i drobne rzeczy robię, z kwiatkami jakieś prowizorki. Okna pomyłam, Nie poddaję się oczywiście. Podlewanie z węża bo susza okrutna.
Podwórkowa rehabilitacja 19:48, 30 kwi 2018

Do góry
ryska napisał(a)

Wow, jakie piekne...
Podwórkowa rehabilitacja 19:48, 30 kwi 2018

Do góry
Makusia napisał(a)
Focisze jak zwykle pierwsza klasa
A co to, to, co w różach siedzi?

Dziękuję
A taka wstręciucha, co zimuje w ziemi, potem jest muszką, znosi jaja w młodym pędzie róży, tam sobie dziecko-glista robi tunelik i tym sposobem róża nie kwitnie.
Bruzdownica się zwie.

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 19:46, 30 kwi 2018

Do góry
Podwórkowa rehabilitacja 19:42, 30 kwi 2018

Do góry
Jakie wielkie szachownice perskie

Ładne są
Tymczasem na różance raczej żółto od tulipanów "bezobsługowych"

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies