Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

Rumianka 22:16, 29 kwi 2018

Oj śliczności, śliczności...Kocham wiosnę...
ryska 19:38, 30 kwi 2018

Nallar napisał(a)

Moje kaliny były carne od mszyc , ale biedronek jeszcze nie widziałam.

Jednak tych róż nie popryskam. Poobrywałam co się dało, zobaczymy jak sobie poradzą.
Ja mam większy problem na truskawkach. Jedna odmiana ma już kwitnące kwiaty ale są na nich te czarne mszyce. Polewanie wodą nie pomaga. Zrobię miksturę z mleka i mydła.
ryska 19:42, 30 kwi 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Jakie wielkie szachownice perskie

Ładne są
Tymczasem na różance raczej żółto od tulipanów "bezobsługowych"

Anda 19:47, 30 kwi 2018

Na czarne mszyce dobrze dziala woda z plynem do naczyn. Tylko upewnij sie, ze zadne biedronki albo inne pozyteczne stworzenia juz na nich nie siedza, bo ta mikstura dusi wszystkie owady.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
ryska 19:48, 30 kwi 2018

Makusia napisał(a)
Focisze jak zwykle pierwsza klasa
A co to, to, co w różach siedzi?

Dziękuję
A taka wstręciucha, co zimuje w ziemi, potem jest muszką, znosi jaja w młodym pędzie róży, tam sobie dziecko-glista robi tunelik i tym sposobem róża nie kwitnie.
Bruzdownica się zwie.

Anda 19:48, 30 kwi 2018

ryska napisał(a)

Wow, jakie piekne...
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 19:51, 30 kwi 2018

ryska napisał(a)

Dziękuję
A taka wstręciucha, co zimuje w ziemi, potem jest muszką, znosi jaja w młodym pędzie róży, tam sobie dziecko-glista robi tunelik i tym sposobem róża nie kwitnie.
Bruzdownica się zwie.

Trza pedy scinac, aby dziurki nie znac bylo, azali mikstura systemiczna chemiczna popryskac

ryska 19:52, 30 kwi 2018

Ivvvona napisał(a)
Fotki jak zwykle pierwsza klasa. Białe szafirki śliczne. Ja muszę w tym roku odmłodzić moje, bo coraz słabiej kwitną. Przeraża mnie to, bo pamiętam że miałam chyba 2 wiadra cebulek.

Dziękuję
U Ciebie rzeki szafirkowe, ja mam tylko krople w porównaniu
Nowy nabytek Ruby

ryska 20:08, 30 kwi 2018

Aniaaa napisał(a)

Ładne ma kwiatuszki ten powojnik,takie delikatne.
To 'Stolwijk Gold'?
Pytałaś,który mi się najbardziej podoba z tanecznych u mnie.
Wszystkie ładne,każdy inny no i nazwy fajne - 'Krakowiak','Mazurek','Oberek' i 'Polonez'.
Najszybciej je u mnie zapamiętałam Bo z innymi ciągle się gubię
Ciekawe czy powstaną jeszcze odmiany polskie taneczne
Gdybym u Ciebie nie widziała 'Krakowiaka' to bym nie wpadła na pomysł by kupić całą czwórkę,bo nawet nie wiedziałam,że takie są
I co na nie spojrzę w ogrodzie to Ryska mi na myśl przychodzi

Udanej niedzieli

Tak Aniu, to on
Bardzo mi miło, też działam na takich skojarzeniach i też jesteś u mnie w ogrodzie, choćby za sprawą baranich nożyc, które są niezawodne i wyglądają jak nowe
Dziękuję, niedziela była udana. Wiki miała 21 urodziny i zamarzyło jej się zoo we Wrocławiu. Upał, tłumy ale i rodzinnie, sympatycznie spędzony czas
Powoli rozwija i pokazuje swoje piękno powojnik górski Mayleen.
Też go masz?

ryska 21:31, 30 kwi 2018

Rumianka napisał(a)
Oj śliczności, śliczności...Kocham wiosnę...

Tak, wszędzie zielone listeczki w różnym nasyceniu koloru
Byłam u Ciebie, widziałam piękne okienko.