Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Przedziwny Ogród 18:03, 21 mar 2018

Do góry
cd archiwum wiosenno świątecznego

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 18:01, 21 mar 2018

Do góry
chyba nie, mieli kilka kolorow i jedna ladniejsza od drugiej, nie wiedzialam co wybrac. Dosyc drogie byly.

Bylam na cemtarzu i posadzilam bratki i wrzoscce (wrzoscce jak przekwitna wyladuja w ogrodzie)
przy drodze jest taka ladna kwiatowa wysepka i wlasnie kwitnie tam morze rannikow
Ogród kwiatowy 18:01, 21 mar 2018

Do góry
W ubiegłym roku nowością była Gomphrena odmiana Ping pong purple. Nie miałam dużo sadzonek, nie wiedziałam jak się z nią obchodzić, ale całkiem mi się podobała. W tym roku wysiałam ją również, plus dokupiłam jeszcze nasiona wyższej odmiany Las Vegas. Tu na zdjęciu - te małe fioletowe kuleczki pod dalią pomarańczową.
Słabo to widać, ale nie mam innego zdjęcia.
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 18:00, 21 mar 2018

Do góry
Mysza napisał(a)
I do mnie zawitała wiosna

Zacnie, zacnie!!!Pierwsze kolory
...uDany ogród 17:59, 21 mar 2018

Do góry
Pogoda popołudniu się poprawiła i nawet wyszło słońce, choć dalej jest paskudny ziąb na dworze.

Musiałam zasłonić rolety, bo tak ślepiło słonko

w wazonie mamy już wiosnę

i migdałek czekający na wkopanie w ogrodzie u Mamy

Pozdrawiam Was wiosennie!!
Ogród z wilkiem zamkn. 17:58, 21 mar 2018

Do góry
Magleska napisał(a)

dokładnie tak co prawda nie moimi rękami ,ale zaczęte i postępuje

a ja tylko kawki i herbatki donoszę

Roboty, roboty....jak dobrze!!Fajnie ruszyć z kopyta.
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 17:55, 21 mar 2018

Do góry
Droga do spełnienia 17:52, 21 mar 2018

Do góry
Kawa napisał(a)
Nie czuję swojego ciała...hihiih
graby posadzone
zmachałam sie człowiek po zimie to jakiś taki "zastany"
z uwagi na ograniczony czas 16.30-18.30 - bo w tych godzinach kopałam i sadziłam , przekopana część rabaty ta pod graby, dodana maczka bazaltowa i ziemia

cześc hortkowa na spokojnie zostanie przekopana jak już pogoda się ustabilizuje

każdy żywopłot sadziłam sama wczoraj zdałam sobie z tego sprawę... ciężko
ale jaka satysfakcja

ponieważ kończyłam jak już było ciemno widziałam dzisiaj że kilka do wyprostowania i ziemia do wyrównania, ale ogólnie myślę że jest dobrze
u mnie dzisiaj -3 i pobieliło mrozem

Wariatka....ładnie się napracowałaś
A ja zabieram się jak pies za jeża za ten żywopłot grabowy-tak mi się nie chcę-bo ten pas u mnie to najpierw poplewić trzeba. Zaprawiałaś czymś specjalnie dołki??Skąd brałaś sadzonki?Wysyłkowo?
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 17:45, 21 mar 2018

Do góry
OjBasiu zej nawet na chwile rozpielam kurtke ale potem zawialo i sypnelo sniegiem ale tylo przechwile. Jakby wiosna sie z zima przepychaly

a taka prymulke kupilam

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:32, 21 mar 2018

Do góry
Piękną wiosnę mamy tej zimy...

Zdjęcie z niedzieli ale dużo się nie zmieniło...

A to 21.03.2015 Wtedy można było twierdzić, że mamy pierwszy dzień wiosny!!!

Dla zainteresowanych-stokrotki na bramie przeżyły -5 st., przy -10st. w poniedziałkową noc, padły... Wiszą takie smętne do dnia dzisiejszego bo jak to Ola trafnie określiła-rzygać się chce tym białym...

Miłkowo - sezon 2016-2022 17:32, 21 mar 2018

Do góry
U mnie też Kasiu, ale chyba do weekendu juz go nie będzie, nawóz to nie problem i cięcie
Młody lezy, a jak dojdzie do siebie, to na kastrację, przy okazji badania wyszło, że ma przerost prostaty, matko, ma tylko rok.
Kociaki też uwielbiam, ale nie mam z nimi doświadczenia Kasiu
I donoszę, że nasze magnolki zapączkowane, no mojaa twoja?
Ogród kwiatowy 17:04, 21 mar 2018

Do góry
violaskom napisał(a)
2016 cd.

Cześć te jeżówki mają bardzo intensywny kolor, co to za odmiana?
Takich łubinów nie mogę się dochować.Pozdrawiam.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 16:59, 21 mar 2018

Do góry
Jolanko, przyroda jest prawdziwą artystką.

Pierwszy dzień wiosny przyniósł plusowe temperatury, słoneczko i błękitne niebo pokryte białymi obłoczkami. W nocy posypało śniegiem, ale ten topnieje w oczach. Spod białej pierzynki wyłaniają się kolejne ogrodowe byty. Z lekka sponiewierane, ale widać, że chcą żyć.

Dom już prawie ogarnięty. Mięsa na świąteczne wędliny peklują się w ziołowej zalewie. Donice czekają na stokrotki i bratki.
Wiosna! Nareszcie!
Ptasi gaj 16:40, 21 mar 2018

Do góry
A to dzisiaj pierwszy dzień wiosny zapomniałam. U nas nie najgorzej swieci teraz słonko ale wiatr chłodny..

Liliowo i kolorowo:) 16:22, 21 mar 2018

Do góry
Milka napisał(a)
No dokładnie, tak jest, jak piszesz. Mój robi i nie zamartwia się, tez mnie opierniczał, to i ja się nie zamartwiam
Angelę mam od 2011 r. wspaniała mocna róża, i do słońca i do cienia, kwitnie non stop, nie choruje, mało kolców, kwiaty po deszczu nie brzydną, sadź
Bluszcze wypuszczą nowe liście, u mnie też kilka złapało, ciachniesz i pójdą bujniej

Zakupiłam dwie sztuki bo mam pomysł w konkretne miejsce by zasłonić beczkę z wodą + pergola tam będzie obok, już jest kupiona, miejsce wykarczowane tylko musze tam wyrównać teren, ziemi kompostowej nawioze i musi mi pergole postawić i posadze róże pnące i jeszcze musze cos na obwódke ale by jak najmniej pracy wymagało. A to moja kochana przytulanka Kropka co po stracie Muszki nie mogliśmy życ bez psiuni i szczeniaka sobie poszukałam aż z miasta Łodzi, już ma 4 latka ale psoci dalej i kocha wszystkich ludzi nawet listonosza Wspomnienie lata, taka sama pergola będzie druga

Przedziwny Ogród 16:18, 21 mar 2018

Do góry
Z okazji pierwszego dnia Wiosny .... Z archiwum

Ogród Mirelli 16:17, 21 mar 2018

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Tak mocno do Mirelki machasz
Ja też Mirelka macham. Zamówiłam piórka i nowy pistolet na klej. Wianek z piórkami mi się marzy

Iwonka pamiętasz moje wianki z piórkami z ubiegłego roku? Dla przypomnienia

Choroby i szkodniki żywotników - tuja - Thuja 16:02, 21 mar 2018

Do góry
Kolego mazan możesz mi teraz pomoc? To na twoją prozbe zrobiłem te zdjęcia dodatkowo zamieszczeniam gałązki innej zainfekowanych tui
Za drzwiami do ogrodu... 15:52, 21 mar 2018

Do góry
anpi napisał(a)

I jeszcze taki szczegół: na południowej ścianie grilla jest palenisko(do wędzarki )-drzwiczki i półka na drewno.A tam rozszerzacie rabatę.W tym wypadku przesunąć szarą linię wschodnią do tylnej ściany grilla i zwęzić obie rabaty?

Może dałoby się zrobić przejście do paleniska na rabacie?

Narysowałam tak mniej więcej moją wizję. Chodniczek mógłby być zaokrąglony. Na rysunku ze względów praktycznych są kąty proste

Warzywa i poletko pod przyszły ogród na pożyczonej ziemi :) 15:29, 21 mar 2018

Do góry
Prawie się posikałam. Jest nowa działka 30 arów na "mojej" ulicy nad "moją" działką nie do kupienia... muszę jechać zobaczyć jak widok z niej... hmmmmm

"stary dom" = działka od pijaka
strzałką oznaczone 30 arów przy asfalcie do sprzedania

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies