Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Edy 11:20, 20 mar 2018

Do góry
reszta jeszcze przykryta haaa w tym hiacynty i wysepka ciemierników nie zaglądam na razie

Ranczo Edy 11:19, 20 mar 2018

Do góry
Wiosna wiosna wiosna

Ranczo Edy 11:18, 20 mar 2018

Do góry
Basiu serdecznie dziękuję

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 11:17, 20 mar 2018

Do góry
Dobra informacja dla wszystkich co hiacynty w B na jesień kupowali. Nie wiem co z białymi i różowymi, ale niebieskie są niebieskie Zobaczymy co z tulipankami będzie.

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:13, 20 mar 2018

Do góry
abiko napisał(a)
Kurcze, nie wiedziałam, że biegasz, wiadomo skąd taka figura Słowo daję dziewczyny, podziwiam was szczerze za zapał. Niesamowite a już bieg górski..nieźle
bo biegam stosunkowo od niedawna rok dopiero będzie 16.04 ale szczerze polecam. Własnie jestem świerzo po półmaratonie w Gdyni a w przyszłą niedziele biegam półmaraton w WArszawie

Zakładam ogród - potrzebuję pomocy:) 11:03, 20 mar 2018

Do góry
rysunek całej skarpy. nie wiem co dać na tyły jakoś nic mi do głowy nie przychodzi, ale skarpe podzieliłam na łuki a nie na kwadraty
Ogród prawie romantyczny 10:22, 20 mar 2018

Do góry
Napia napisał(a)
Widok za płotem

Osiedlowy ogródek 10:15, 20 mar 2018

Do góry
Przezimowały mi w koszu na balkonie mini różyczki.
Chyba mają nowe przyrosty.
Tak wyglądają, czy powinnam je przyciąć?

Osiedlowy ogródek 10:12, 20 mar 2018

Do góry
Kwiatki - bratki na balkonie

Sezon 2017 u Hanusi 10:08, 20 mar 2018

Do góry
Kochani, odpalamy wiosnę!

Niech Wsm się szczęści w tym sezonie i niech trwa do Sylwestra!
Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 10:04, 20 mar 2018

Do góry
Anitka tam jest dużo miejsca. Rabaty wzdłuż chodnika mogą mieć dowolną szerokość. Zobacz na tych zdjęciach

Plan jest taki żeby od ogrodzenia zrobić szpaler zielony wzdłuż chodnika z przerwą w środku na murek taki jak po drugiej stronie podjazdu. To miałaby być taka ławka kamienna na długość tej środkowej kwatery. Zastanawiam się teraz nad Twoją propozycją , bo ławka miała byc dostępna i z chodnika i od strony trawnika. Ale może faktycznie za nią powtórzyć rozplenice. Nie rozumię tylko o co chodzi z tymi drzewami kolumnowymi...?
Moja działka na Dębowym Lesie 09:56, 20 mar 2018

Do góry
patrycja napisał(a)
Aniu

W wizytówce zauważyłam że masz lilie.
Z jakimi roślinkami je połączyłaś?

O tak lilii mam dużo.Kocham te rośliny, te kwiaty.
I cvo roku jakieś dokupuję.
One wszędzie się zmieszczą, wszędzie pasują.
Mam je posadzone w różach, mam w liliowcach, mam w żurawkach,, mam nawet między borówkami, bo z przodu też są jakieś kwiatowe rośliny.
Mam przy hortensjach.
W tym roku kilka chcę posadzić między hosty.

Sama zobacz , gdzie one są
I tak jak one przekwitną to łodyżki im ścinam nisko.

Przy powojnikach też.Wszędzie, gdzie tylko się da.
Za drzwiami do ogrodu... 09:45, 20 mar 2018

Do góry
Próbowałam coś pokombinować, żebyś jednak mogła mieć te swoje "żywopłotki" od drzwi. To jedyne, co mi wyszło:

Zła wiadomość: żeby powiększyć rabatkę z lewej (zachodniej) strony drzwi, trzeba zlikwidować to kółko. Inaczej po prostu nie da rady.

Linie proste też u Ciebie nie przejdą. Narysowałam więc (te ciemnozielone linie) takie wygięte żywopłotki bukszpanowe. Przed nimi mogłyby być takie typowe, angielskie rabatki bylinowe.

Altankę postawiłam w rogu - tam gdzie Ty. I ścieżkę też dałam na lewo od narzędziowni. Nie jestem przekonana do tego pomysłu, bo przy wejściu na rabatę będzie stopień, który utrudni jeżdżenie z taczką czy kosiarką.

Narysowałam znów tą ścieżkę od tarasu, koło studni, przed altaną i do furtki. Możecie zrobić ją za parę lat. I w sumie nie musicie likwidować tego obrzeża. Możecie je zostawić jak jest i posadzić rośliny przed nim. Obrzeże będzie po prostu w środku rabaty, jak rośliny urosną, to je zasłonią. Placyk na wieszanie prania zostawić.

Placyk biesiadny zrobić między świerkami, na skraju wielkiej rabaty. Z placyku na drugi koniec rabaty poprowadzić ścieżkę, która ułatwi pielęgnację rabaty. W ścieżce można zrobić małe kółko i postawić tam tą ozdobę ze zlikwidowanego kółka (tak jak tutaj.

No, teraz masz kilka opcji do wyboru i masz nad czym myśleć
Zakładam ogród - potrzebuję pomocy:) 09:35, 20 mar 2018

Do góry
albo w wersji z lawendą na dole. W tej chwili tam rośnie więc nawet bym nie musiała jej przesadzać ale mnie ogarnął proces twórczy... dobrze że moje dzieci zostawiły kredki w domu
Ogródek Iwony II 09:29, 20 mar 2018

Do góry
bacowa napisał(a)
Iwonka, co powiesz na połączenie śmiałka z rozchodnikiem ?Mam 7 szt śmiałka i nie wiem z czym go połączyć żeby w połowie lata zakryć sianowaty dół śmiałka.

Fajny pomysł. Nie wiem tylko czy wszystkie kolory rozchodnikow by pasowały. Ale do koloru slomkowego fajny kontrast moze być jesienią.
Znalazłam zestawienie śmiałam z hortensjami. Ale dół i tak trzeba zakryć
asica napisał(a)

Hortensje i trawy - tu śmiałek darniowy:
Zakładam ogród - potrzebuję pomocy:) 09:27, 20 mar 2018

Do góry
musze coś zrobić z 20sztukami rozchodników i sobie pomyślałam ,,że może tak bym je umieściła? tylko łagodniej nie wiem czemu taka góra mi się narysowała....
Zielona przestrzeń 09:14, 20 mar 2018

Do góry
Aksamitka wzniesiona - dzielna jest

Natomiast aksamitka rozpierzchła też chyba ma doła i jej się nie chce

Cynia skabiozowa i rudbekia 'Cherry Brandy' niewątpliwie czują wiosnę

Cynie daliowe zebrane jesienią z mojego ogrodu pozytywnie mnie zaskoczyły i dzisiaj wygladają tak

Jedynie trojeść śpi jeszcze zmorzona snem zimowym i ani myśli o wystawianiu łebków
Zakładam ogród - potrzebuję pomocy:) 09:06, 20 mar 2018

Do góry
co do ilości to nie ma problemu jak tylko wiosna będzie jadę na zakupy i kupuję w ilości hurtowej.
Zielona przestrzeń 09:05, 20 mar 2018

Do góry
Pomidorki od Ali coraz większe

Pomidorom 'Malinowy Ożarowski', 'Oxheart' i 'Black From Tula' pokazują się liście właściwe
(Dzięki Wam wiem co to znaczy)

Pomidory żółte od mamy też niczego sobie

Papryka, podobnie jak ja, też chyba nie czuje wiosny

Zielona przestrzeń 08:57, 20 mar 2018

Do góry
Na pocieszenie siebie bardziej przyjemne widoczki moich sadzonek i siewek

Pelargonie dobrze się mają i pięknie zaczynają kwitnąć

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies