Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dwa ogrody

Dwa ogrody

paniprzyroda 23:45, 28 kwi 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Ola i Adirondack to moje najulubieńsze jabłonki. Ta pierwsza kwitnie mi pod okem jadalni. Bardzo spowolniłam picie porannej kawy i mam problem z niedoczasem.

Dlaczego rutewka jest za żeliwnymi kratami? Narozrabiała? Prewencja?

Haniu, Ola u mnie to już duże drzewko, będę musiała ją solidnie przyciąć w następnym sezonie. Słabo też kwitnie, ale zabieram się za jej cięcie przynajmniej od trzech lat.
Rutewka osłoniona prewencyjnie, w pobliżu trwać mają rewolucje szklarniowe i obawiałam się, że zostanie zdeptana przypadkiem. Ale zanim te rewolucje uskutecznimy, to rutewka przerośnie klatkę
Tu też osłona przed zdeptaniem, posadziłam dalie

i jak widać, stipę też posadziłam, stare sadzonki w tym miejscu nie odbiły, a pikowanym zaczęło już brakować chyba jedzenia, bo stanęły w miejscu. Przymrozków w długoterminowych prognozach nie widać, dziś posadziłam również dalie z piwniczki. Te podpędzone w doniczkach częściowo również, niestety, nie wszystkie z nowych nabytków zmieszczą się na rabatkach, część chyba zostanie w donicach.
paniprzyroda 23:54, 28 kwi 2018

Anda napisał(a)
Same śliczności pokazujesz Nie mogę się napatrzeć. Za tymi wymienionymi narcyzami muszę się rozglądnąć. Tylko te będę dosadzać i ewentualnie jeszcze białe, wąskie tulipany. Ten na Twoim zdjęciu wygląda cudownie

Pokazałam u mnie orlayę.

Byłam, widziałam, dziękuję, nie mam orlayi, zatem hołubiłam aminka, który na rabatach powschodził mi jak chwast
no to dla Ciebie jeszcze raz, każdy inny, na fotach nie widać dobrze, ale ten pomarańczowy ma inny odcień, kwiat w tej samej fazie

paniprzyroda 00:10, 29 kwi 2018

Nie wiem, czy wy też tak macie, ale ja nie wyrabiam na zakrętach, jeszcze nie skończę jednego, już drugie czeka w kolejce, wieczorem jestem padnięta i nie mam siły klikać, o odwiedzinach w innych wątkach mogę zapomnieć. Mam nadzieję 1 i 3 nadrobić trochę, bo w pozostałe dni pracuję normalnie. Dziś ogarniałam stary ogród, większość suchelców i tak wcześniej posprzątał eM. Przy okazji narwałam pokrzyw na gnojówkę, muszę zasilać resztki traw, które mi zostały, bo nie chcą ze mną współpracować.
jeszcze kwitną

sylwia_slomc... 00:16, 29 kwi 2018

Nie Ty jedna nie możesz na zakrętach wyrobićTulipany bardzo ładne
anpi 01:12, 29 kwi 2018

Ale ciekawe te klateczki,gdzie takie można dostać?
tulucy 07:25, 29 kwi 2018

Mariolu niewypał kolega będzie reklamował, ale sezon w plecy. A tak się cieszyłam...

Ja nie wyrabiam bardzo, a teraz już kompletnie padłam, zawiało mnie i leżę połamana. Może do 3 mi przejdzie, bo na 1 to jeszcze się będę oszczędzać.
anabuko1 07:46, 29 kwi 2018

Też masz bogactwo tulipanów spore. Narcyzki piękne. Ogród świetnie się prezentuje.
Pozdrowionka zostawiam
jolanka 07:58, 29 kwi 2018

Też jestem baaaardzo ciekawa skąd takie cudniaste osłony
Z czego są zrobione?
Urszulla 13:33, 29 kwi 2018

Nie wyrabiasz. Ja już przestałam myśleć tymi kategoriami. Obecnie patrzę jak oszukać rwę kulszową i przekopać pod warzywka. Może tylko po 3 łopaty dziennie tylko ma deszcz czekam.

Piękne zabezpieczenia dla roślinek miodzio
yolka 15:00, 29 kwi 2018

Te najzwyklejsze narcyzy uwielbiam