Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 21:51, 19 kwi 2018

Do góry
Zakwitnie glicynia

I rodek jeden za drugim pęka

Judaszowiec w kolorach i migdałek zakwitł
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:50, 19 kwi 2018

Do góry
A póki co exotici kwitną na całego
Niestety nie mam obecnie aparatu i zdjęcia jedynie z telefonu.

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 21:50, 19 kwi 2018

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Oglądam sobie z wielką przyjemnością Twoją wiosnę

A podziękować, mamy nowych lokatorów Tu wypieli sie na mnie
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 21:49, 19 kwi 2018

Do góry
Agania napisał(a)
Rabatka Katkowa też mi się bardzo podoba, jest uroczo liliowa

Tulipany jednak napędzają te wiosnę

Oj tak, przypomina mi się Holandia
Moja bajka 21:49, 19 kwi 2018

Do góry
lubię tego pierisa

czadu daje kalina Ann Russel od Słomci . PAchnie bossssko . Jej nie zapominam wąchać
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:48, 19 kwi 2018

Do góry
Widok na długą prostą z odwrotnej niż zwykle strony. Stipy już wyraźnie widać.

Jutro trzeba kosić.

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 21:48, 19 kwi 2018

Do góry
anpi napisał(a)
Cudne dekoracje w ogrodzie,a trawka już strzyżona?

Strzyżona Dekorację uwielbiam ale z umiarem, za duzo mnie męczy
LeŚnicZaNka 21:48, 19 kwi 2018

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)

Czy to nie piekny widok? Jak czysto wrecz sterylnie a powietrze, aż tutaj w Wawie czuje jakim powietrzem oddychasz.
Tulipany masz takie bulwiaste jak kartofle pewnie pełne.
Trawnik rzecz ważna przy domu można boso pochodzic. U mnie juz po wertykulacji i po nawozeniu. W drugiej polowie mam mokro i dopiero teraz w sobote robilismy wertykulacje i naważenie.

Kasiu to tyle bede zagladac bez wkurzenia. Pozdrawiam
Gutlandia 21:47, 19 kwi 2018

Do góry
makadamia napisał(a)

To jest najzabawniejszy tekst jaki przeczytałam w ciągu całego miesiąca

Witam, Cię serdecznie! Uwielbiam ten etap planowania. Tyle możliwości!
Mam nadzieję, że szybko pokażesz plan działki i będziemy mogły zagłębić się w temat

Ja też Cię witam serdecznie . Plan pokażę . Jak tylko znajdę chwilę na włączenie komputera, ponieważ teraz ciągle z telefonu nadaję. Niestety nie jestem na tyle ogarnięta informatyczne żeby sobie poradzić bez myszki.

Rady Toszki (i teraz Twoje) przemyślałam i się grzecznie zastosuję . Gdzie ma być warzywnik, ścieżki, ognisko grill i wszystko inne to mniej więcej już wiem. Ogólny plan w głowie mam już od jakiegoś czasu. Na razie chodzę i sobie patrzę czy to, co wymyśliłam będzie miało sens. W końcu dojrzeję do tego żeby narysować i pokazać. Tylko wiesz... Jak narysowane to już takie przyklepane a ja lubię takie rozmyślania, że tu będzie to a tam tamto . Do obecnych prac plan mi nie potrzebny. Na razie sprzątamy, zbieramy gruz, wywozimy śmieci i takie tam. Przyglądam się jak mi słońce wędruje. I niestety już planuję gdzie jakie kwiatki będą . Jeżówki zaplanowałam bo są cudne o liatrach nie myślałam bo nie wiem co to za jedne .

A z podagrycznikiem walczę tak:

Uduszę dziada .
Moja bajka 21:45, 19 kwi 2018

Do góry

tą trzmielinę oskrzydloną przesadziłam dziś w iine miejsce, bo tam potem jest za ciemno i się nie wybarwiła na jesień. Poszła na słoneczne miejsce i będzie kuleczką na pniu, bo na duże krzaczory miejsca już nie mam . Nie zdążyłam zrobić zdjęcia po przesadzeniu i przycięciu.

trzmieliny muszę wyprostować
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 21:44, 19 kwi 2018

Do góry
Rozchodniki, podzieliłam i wsadzilam dzięki kochanej forumowiczce, dziękuję Ci jeszcze raz!!!

Rabata buksowa w trakcie tworzenia, dojdą stipy, szałwia, liatry i sesleria.

Przed grilem wsadzę graby fastigiata.
W moim małym ogródeczku - Dorota 21:43, 19 kwi 2018

Do góry
Ivvvona napisał(a)
Dorodne masz hiacynty i żonkile. Dekoracje czosnkowe świetne, masz super pomysły jak zawsze. Ucieszyła mnie wiadomość o jeżówkach, mam nadzieję że rosną.
Sandomierz zwiedzałam podczas wakacji w dzieciństwie (mieszkaliśmy u rodziny
w Koćmierzowie), a później ze swoimi dziećmi, kilkanaście lat temu. Piękne miejsce, a Wąwóz Królowej Jadwigi zaliczyłam dwa razy
Żonkile mam w różnych miejscach, więc jeszcze kwitną i cieszą swym urokiem i zapachem. Jeżówki powschodziły, nie za gęsto ale 1/4 nasion skiełkowała i ładnie rośnie. Nic nie wzeszło z nasionek Green Jewel. Ciekawe czy powtórzą cechy mateczne.
Koćmierzów jest blisko bo między Tarnobrzegiem a Sandomierzem. Ja mam do Sandomierza ponad 30 km, czyli blisko, a jeszcze nie zaliczyłam wąwozu, mam nadzieję, ze wkrótce tam się wybiorę. Pozdrawiam

...uDany ogród 21:42, 19 kwi 2018

Do góry
roma2 napisał(a)
Nie piszę, ale jestem na bieżąco. I cieszę się razem z Tobą z dobrych wieści budowlanych. Danuś, każde z Twoich zdjęć oprawiłabym w ramy i powiesiła w domu.

Romciu kochana, ja nie nadążam w każdym moim ulubionym ogrodzie, tym bardziej mnie cieszy, że zaglądasz do mnie czasami Dziękuję!!

Czy to dobre wieści dowiemy się na wiosnę Oby!

Naprawdę? to dla mnie ogromny komplement dziękuję serdecznie

To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:41, 19 kwi 2018

Do góry
Roma, cudne dni przed Tobą. Pogoda iście letnia, tylko Ty i ogród. Wymarzony czas.

Wciąż rozgryzam problem z tymi tujowymi kulkami. Tropy prowadzą też do kotów. Dzisiaj zrobiłam oprysk propionianem wapnia. Kulki potraktowałam wyjątkowo dokładnie.
Ścięłam wrzośce, bo kończyły kwitnienie. Rozłożyłam kolejną partię końskiego dobra.
Kalendarz pokazuje 19 dzień kwietnia, a moje piwonie są zapączkowane. I nie są to piwonie majowe.

W zakamarkach rabatek wyłoniły się kolejne narcyzy. Musze je wykopać i wsadzić w bardziej eksponowane miejsce. Kukliki zawsze kwitły razem z wiśniami. Wiśnie już prawie zaczynają. Ciekawe, czy kukliki zdążą?

Zakątek brzozowy i klon ussuryjski
Moja bajka 21:41, 19 kwi 2018

Do góry
w donicach wszystkie roślinki żyją
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 21:37, 19 kwi 2018

Do góry
Walczyłam dzisiaj dzielnie, wszystko mnie boli. Zero kondycji.
Kilka fotek z frontu robót, jeszcze przed sadzeniem.

Moja bajka 21:36, 19 kwi 2018

Do góry

i to maleństwo zaraz zacnie

bergenia zakwitła

roślinki wodne też ruszyły
...uDany ogród 21:34, 19 kwi 2018

Do góry
AgataM napisał(a)
Już wypisałam sobie od Ciebie nazwy kalin. Szafirki coś mi zjadło. Były tylko rok

Twój ogród to raj na ziemi

Aguś kalin Ci u mnie dostatek, kocham te rośliny!
Szafirka miałam jedną kępkę, Co roku dzielę i jest ich cała masa, może chcesz moich troszkę Będą rosły tego jestem pewna:
Dziękuję bardzo, dla mnie to kwintesencja szczęścia i raju!

W moim małym ogródeczku - Dorota 21:32, 19 kwi 2018

Do góry

Ujazd czyli Krzyżtopór to największe ruiny w Europie. Budowla miała tyle okien co dni w roku, pokoi tyle ile tygodni, sal wielkich ile miesięcy, a cztery narożne baszty odpowiadały liczbie kwartałów.
Moja bajka 21:32, 19 kwi 2018

Do góry

Wee Bee

azalka od Kasi
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies