Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "wianek"

Boćkowe perypetie ogrodkowe 09:53, 24 mar 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Bociuś...

Co do mnie to trzeci wątek już pół roku ciągnę - ostatnio wianek machnąłem i pół forum przyszło go oglądać, już trzeci tydzień się nim jarają Pokazałem koleżankom na studiach i też cmokały - nad wiankiem, nie nade mną rzecz jasna

W ogrodzie Danusi perfekcja do potęgi entej - szał ciemiernikowy, nowy dywan rozłożony - perfekcyjne królestwo w najlepszej formie - tam mus nadrobić zaległości

U cioci Gosi storotkowe szaleństwo - w ogrodzie nie ma już miejsca to w domu posadziła - mus jej o ścianach wertykalnych podpowiedzieć

Kindzia robi zlot w czerwcu - liczymy, że skrzydła Cię zaniosą do Pszczyny w tym roku

Nawigatorka szaleje z wątkiem, że tu nawet najzdolniejsi czytacze forum nie nadążąją. Teraz profanacji kul dokonała i powstanie żywopłot bukszpanowy - oprawa ciurkadełka.

W Miłkowie odsłoniły się łuki po winogronach Będą róże, powojniki i rzygacze lub sikające putto (I hope so!)

Ana art zaczeła działać w ogrodzie - jeśli chodzi o liczbę wykonanych prac to nie wiem czy nie jest na prowadzeniu. Mus dogonić

Polinka jaja robi... 55 sztuk - co jak co, ale wg mnie powinna zrobić jeszcze jedno - co by parzyście było, jak to Pan Bóg w zamyśle miał

Madżenka tak obsadza donice, ze wszyscy dooopościsku dostają - a ja to już na pewno Musi nam coś na rozluźnienie polecić z H.

Mała Mi muminkuje - rozumiem, że doczytałaś, że teraz są muminki do kwadratu?

Ola leon wszystkich doprowadza do depresji swoją perfekcją - o ogrodzie nie wspominam

Juzia jedzie na południe, z zaproszeń nie chce skorzystać - a my tacy gościnni

Ewa004 planuje intensywne kopanie - ale do tej pory nie wiem czy tuje zostają czy jednak będzie widoczny mur

Karolina popcorn takie cuda wysiała, że jak to wzejdzie i zacznie owocować to będziemy się pewnie wszyscy zastanawiać czy to marchewka czy jednak pomidor... Aha - z Tajlandii wróciła - wspólne Filipiny w 2017 już planuje z nią całe forum

Nicol 21 ma pieska... Nadpobudliwego - suczka albo pies, więc nie wiem czy jestem wujkiem czy ciocią tego maleństwa

Marta Zielona nabawiła się łokcia tenisisty i się rehabilituje... Ale w Katarze mógłbym leczyć każdą dolegliwość

KAcha123 drzewa nakupiła - dasz wiarę? Jakby mało miała

Iwk4 kupiła kule bukszpanowe przecenione na 75% - a wystarczyło rozbić doniczkę Już szykuję chytry plan

MAD jajo robiła - i kuchnię ufafluniła... Ale za to teraz lśni jak psu... futro

Jazzy będzie zbijać trumny warzywne - całe forum czeka na zdjęcie surowych dech

Kuba Ewa doniczki obsadziła - ale same doniczki takie ładne, że pokrzywa wyglądałaby w niej szlachetnie

MArgarete spotkanie grupy łódzkiej ostatnio zorganizowała

Eee tam też trumny warzywne zbija Będzie też powstawać przedogródek w tym roku

Gosia malkul wróciła z wywczasów i za robotę się wzięła Ale zapuściła ogród okropnie, bo nie dość, że drzewo na schodach jej wyrosło to jeszcze mchem zdążyło się pokryć i kwiaty stokrotek wydać

Ewakatowice coś nas ostatnio mniej kocha... Ale kwiatkami pochwaliła się na szczęście

To taki przegląd pierwszych 7 stron Resztę niech zrobi ktoś inny - bo ja w końcu student dzienny - na dodatek ciężko pracujący

A niech mnie świnia powącha. SEBEK, pojechałeś jak piorun

Dzięki, a możesz tak codziennie? Może wątek założymy - skrót dnia
Ja nie wytrzymiem normarnie Lof ju
Kosolkowa Pasja 08:29, 24 mar 2016

Do góry
Wianek bym Ci ukradła.....bo bratki to mam swoje
Czasem słońce czasem deszcz 08:23, 24 mar 2016

Do góry
Ja dzisiaj sieję groch. Pietruszkę mam z ubiegłego roku.
Wianek jest ok.
Co z tym ogródeczkiem począć 08:15, 24 mar 2016

Do góry
Wianek super, zajączki i cel extra!
Kosolkowa Pasja 05:19, 24 mar 2016

Do góry
Gabrysiu, dziękuję Wianek powstał z samych "resztek" po zamówieniach i tak fajnie się dopasowalo
Moje nie pachną.. Ja w ogóle nie miałam pojęcia że bratki mogą pachnieć!?

Olu, nie mam pojęcia.. My kupujemy u nas w szkółce.
Kosolkowa Pasja 23:41, 23 mar 2016

Do góry
Cudny wianek zrobiłaś i bardzo pasuje z bratkami. Ja też dzisiaj w skrzynce po owocach bratki przytargałam do domu, te miniaturowe. Jak otworzyłam bagażnik, aż buchnął ich zapach. Twoje też pachną?
Ogród Magdalenka 22:38, 23 mar 2016

Do góry
Dziewczyny bardzo dziękuję, że zaglądacie … Odezwę się wkrótce tylko jakieś fotki zrobię, bo nie mam co pokazać … ale jest nadzieja, bo nawet wianek dzisiaj machnęłam na szybko … fotki będą!

a teraz bardzo ważna informacja…
Przeklejam do siebie również !
"Dla przypomnienia słowa.waldka:
"Pod koniec kwietnia jesteśmy już po pierwszym oprysku olejowym miejsca w którym rosną graby. Oczywiście nasz zabieg na przedwiośniu nie miał nic wspólnego ze zwalczaniem szpecieli. Następuje okres kiedy to na grabach pierwsze nabrzmiałe pąki liściowe zaczynają pękać. Pod łuską okrywającą młode zwarte listki pobudzają się do życia formy zimujące szpecieli do których na ,,dzień dobry" mamy już dostęp. W tym właśnie czasie robimy pierwszy ze zdwojonego oprysk.

a) powtórnie Promanalem gdy posiadamy jeden środek chemiczny.
b) dowolnym z dwóch ŚOR gdy każdy z nich posiada związek substancji czynnej zaliczany do innej grupy chemicznej.

Po około 10 dniach, a więc w czasie kiedy to powinny pęknąć już wszystkie pąki liściowe, a z pękniętych wcześniej rozwiną się młode listki powtarzamy oprysk:

a) Jedynym środkiem chemicznym który posiadamy np. Ortus 05 SC
b) Drugim z dwóch środków chemicznych które udało nam się zakupić."
Coś jeszcze, coś więcej... 22:20, 23 mar 2016

Do góry
Pozwolę sobie przekleić mój skrót stworzony na okoliczność powrotu najbardziej sympatycznego Boćka na forum Lubieżnie nieskromnie napiszę, że jestem z siebie tak jakby dumny Z pozdrowieniami dla tych co nie nadążają

Bociuś...

Co do mnie to trzeci wątek już pół roku ciągnę - ostatnio wianek machnąłem i pół forum przyszło go oglądać, już trzeci tydzień się nim jarają Pokazałem koleżankom na studiach i też cmokały - nad wiankiem, nie nade mną rzecz jasna

W ogrodzie Danusi perfekcja do potęgi entej - szał ciemiernikowy, nowy dywan rozłożony - perfekcyjne królestwo w najlepszej formie - tam mus nadrobić zaległości

U cioci Gosi storotkowe szaleństwo - w ogrodzie nie ma już miejsca to w domu posadziła - mus jej o ścianach wertykalnych podpowiedzieć

Kindzia robi zlot w czerwcu - liczymy, że skrzydła Cię zaniosą do Pszczyny w tym roku

Nawigatorka szaleje z wątkiem, że tu nawet najzdolniejsi czytacze forum nie nadążąją. Teraz profanacji kul dokonała i powstanie żywopłot bukszpanowy - oprawa ciurkadełka.

W Miłkowie odsłoniły się łuki po winogronach Będą róże, powojniki i rzygacze lub sikające putto (I hope so!)

Ana art zaczeła działać w ogrodzie - jeśli chodzi o liczbę wykonanych prac to nie wiem czy nie jest na prowadzeniu. Mus dogonić

Polinka jaja robi... 55 sztuk - co jak co, ale wg mnie powinna zrobić jeszcze jedno - co by parzyście było, jak to Pan Bóg w zamyśle miał

Madżenka tak obsadza donice, ze wszyscy dooopościsku dostają - a ja to już na pewno Musi nam coś na rozluźnienie polecić z H.

Ola leon wszystkich doprowadza do depresji swoją perfekcją - o ogrodzie nie wspominam

Ewa004 planuje intensywne kopanie - ale do tej pory nie wiem czy tuje zostają czy jednak będzie widoczny mur

Karolina popcorn takie cuda wysiała, że jak to wzejdzie i zacznie owocować to będziemy się pewnie wszyscy zastanawiać czy to marchewka czy jednak pomidor... Aha - z Tajlandii wróciła - wspólne Filipiny w 2017 już planuje z nią całe forum

Nicol 21 ma pieska... Nadpobudliwego - suczka albo pies, więc nie wiem czy jestem wujkiem czy ciocią tego maleństwa

Marta Zielona nabawiła się łokcia tenisisty i się rehabilituje... Ale w Katarze mógłbym leczyć każdą dolegliwość

Iwk4 kupiła kule bukszpanowe przecenione na 75% - a wystarczyło rozbić doniczkę Już szykuję chytry plan

Kuba Ewa doniczki obsadziła - ale same doniczki takie ładne, że pokrzywa wyglądałaby w niej szlachetnie

Gosia malkul wróciła z wywczasów i za robotę się wzięła Ale zapuściła ogród okropnie, bo nie dość, że drzewo na schodach jej wyrosło to jeszcze mchem zdążyło się pokryć i kwiaty stokrotek wydać

Ewakatowice coś nas ostatnio mniej kocha... Ale kwiatkami pochwaliła się na szczęście

To taki przegląd pierwszych 7 stron Resztę niech zrobi ktoś inny - bo ja w końcu student dzienny - na dodatek ciężko pracujący
Co z tym ogródeczkiem począć 17:00, 23 mar 2016

Do góry
Ale wianek super i te dzieła dzieci, masz juz świątecznie, to dumaj co wsadzić
Czasem słońce czasem deszcz 16:51, 23 mar 2016

Do góry
Milka napisał(a)
Marudzisz...wianek bardzo wiosenny i fajny w prostocie

Bo jak się człowiek naogląda ładnych wianków na forum to poprzeczka rośnie
Co z tym ogródeczkiem począć 16:43, 23 mar 2016

Do góry
Piękny wianek i zajączki- szczególnie że robione małymi rękami
Czasem słońce czasem deszcz 16:06, 23 mar 2016

Do góry
Marudzisz...wianek bardzo wiosenny i fajny w prostocie
Zielonym od linijki - ogród Ivony 14:57, 23 mar 2016

Do góry
Juzia napisał(a)

Wianek mchowy...

Juzia a zrobiłam te jaja coby wianka nie pleść
Zielonym od linijki - ogród Ivony 14:50, 23 mar 2016

Do góry
ivo napisał(a)

Motylku jedno wyszło całe, drugie z dziurką od góry a tzrecie tylko połowa i to ta co miało na niej stać i teraz jest problem żeby je postawić jakoś.
Może przytrę trochę papierem ściernym to się zrobi takie płaskie i będzie stało albo coś podłoże.

Wianek mchowy...
Boćkowe perypetie ogrodkowe 14:38, 23 mar 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Bociuś...

Ooo, a o mnie nie wspomniał
Czyli mało ważnam
Czasem słońce czasem deszcz 14:37, 23 mar 2016

Do góry
Kamajla napisał(a)
Ewciu, bardzo ładny wianek też mam taki w planach

Pokazuj !!
Czasem słońce czasem deszcz 14:35, 23 mar 2016

Do góry
Juzia napisał(a)
Jak Ci wianek bidny się wydaje to go upiększ!
Ja bym i taki chciała, bo nie mam żadnego

Ty wyjeżdżasz więc nie musisz mieć
Jak swój zacznę upiększać to przestanie być ekonomiczny
Anna i Ogród 13:13, 23 mar 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)

U mnie też przymroziło ostro ale od rana słońce świeci choć wiatr mroźny.
Wykorzystałam pogodę i podcięłam wierzby i perowskię.

Wianek też zaplotłam z gałązek wierzby. Na razie tylko podstawę a co do ozdób to zobaczymy kiedy indziej.

A ja w pracy
Anna i Ogród 12:37, 23 mar 2016

Do góry
Napia napisał(a)
U mnie dzisiaj-3 rano było i szron leżał na trawie, a wiosna miała być

U mnie też przymroziło ostro ale od rana słońce świeci choć wiatr mroźny.
Wykorzystałam pogodę i podcięłam wierzby i perowskię.

Wianek też zaplotłam z gałązek wierzby. Na razie tylko podstawę a co do ozdób to zobaczymy kiedy indziej.
Blyxa i elipsa 09:29, 23 mar 2016

Do góry
naprawiłas już ten wianek? pokażże nam cosik z ozdób
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies