Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 07:05, 14 kwi 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Będę robić.... uwaga.... najmodniejszą donicę we wszechświecie, o której nawet nie macie pojęcia.. tak... co piszczy w donicach już wiem... i mam ich wypełnienie

....a to czekam
Od zera do bohatera. 23:04, 13 kwi 2015

Do góry
Chodzi o to, że nawet do mapy nie możesz się dodać, bo tylko nasze ogrody wchodzą
Szefowa ci to mówi
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:27, 13 kwi 2015

Do góry
Na razie donicy nie będzie, bo nie mam donicy
Ściółkowanie - kora w ogrodzie 21:24, 13 kwi 2015

Do góry
Jeśli masz czyste rabaty to nic nie musisz rozkładać, kora czy gazety to wersja zamiast szmaty p/ chwastom.
Od zera do bohatera. 21:09, 13 kwi 2015

Do góry
Co z tym zrobić? Zamieścić zdjęcia najlepiej I przenieść się do naszych ogrodów

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 19:37, 13 kwi 2015

Do góry
kasiaB napisał(a)
Drogie Forumowiczki i Forumowicze, potrzebuje Waszej pomocy. Co zasadzić żeby zakryć te korzenie? Nie mam żadnego pomysłu.

Wyrzucić.
Kłopoty - problemy z trawnikiem 19:35, 13 kwi 2015

Do góry
Popatrz na zdjęcia w tym artykule

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/383-naprawa-trawnika-po-zimie-dziury-laty-i-poszarpane-krawedzie

Każdy się "trzęsie" nad tym trawnikiem, a tu tylko trzeba aby ciepła pogoda była i wszystko się naprawi.

Ja jednak ciepła nie rozdaję, tylko dobre rady
Odnowa, regeneracja (wertykulacja, aeracja) trawnika 19:30, 13 kwi 2015

Do góry
Psom trzeba zrobić wybieg, pies to obowiązek zapewnienia mu godziwych warunków, ale nie poświęcanie się dla psa kosztem własnego odpoczynku i terenu czystego, gdzie można wejść boso

Jak leżą niespodzianki to i kancików szkoda robić.

MirellaB napisał(a)
Danusi wczoraj pierwszy raz robiliśmy aerację i wertykulację trawnika, dosiewka, nawóz, w łyse miejsca ziemia do trawników i dałam więcej nasion, podlewanie.
Teraz przeczytałam, że dajesz saletrę. Czy jak mam już nawóz to saletrą też posypać?
Jeszcze mam do zrobienia kanciki, tylko nie wiem kiedy je robić, już teraz czy jak trawa ruszy?
Ciekawa jestem jak ten mój trawnik będzie wyglądał, moje szalejące psy niestety niszczą , a my cały czas się staramy, żeby były szczęśliwe, a jednocześnie mieć ładny, czysty, zadbany ogród

Kanciki robimy wtedy gdy nam się chce je robić, czyli nieistotny termin. Teraz nie daję saletry, nic nie daję. bo zmieniły się standardy nawożenia. Nie wiem co doradzić, czytaj ostatnie strony
Kłopoty - problemy z trawnikiem 19:28, 13 kwi 2015

Do góry
Skoś nisko, zrób wertykulację, albo przegrab grabkami, potem posyp kompostem przesianym albo ziemią ogrodową z worka. Przegrab grabkami plastikowymi (wachlarzem), dosyp nasion lekko, przegrab, przemieszaj i podlej, czekaj na ciepło, trawnik się zabuduje i zapomnisz o tym co widzisz. Tylko ciepło musi być i tyle.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:20, 13 kwi 2015

Do góry
Nie - to nie ten pomysł. W moim starym ogrodzie razem z kaktusami miałam 600 donic (200 - kaktusy). To dopiero było coś. I ten ogród był w jednym z pierwszych odcinków Mai w ogrodzie Mam go na płytce i pokazuję w czasie prywatnych wizyt u mnie
Ogród przypominał najwspanialsze angielskie założenia ogrodowe - tak się wyraziła Maja Ale to już przeszłość.. donice są, zostały, kiedyś je wykorzystam,. ale nie w tym ogrodzie bo mi nie pasują kolorystycznie. Pasują do starej cegły i taki aranż pewnego zakątka kiedyś będzie...

Będzie jak w ogrodzie Barnsdale Geoffa Hamiltona, taras z odzysku i mnóstwo terakotowych donic ze ślicznymi roślinami, albo jak w Great Dixter - przed wejściem do domu Christophera Lloyda. Tak miałam
Choroby i szkodniki bukszpanów, bukszpan - Buxus 16:58, 13 kwi 2015

Do góry
Nie ciąć w czerwcu tylko później, dezynfekować nożyce po każdym krzaku. Nie lać wodą po liściach, osuszać krzewy dmuchawą po długotrwałych deszczach, sadzić niezbyt gęsto, nie ciąć w deszczową pogodę. To tyle moich spostrzeżeń.

Sadzić w przewiewnym miejscu, żeby szybko wysychały liście. Wybierać chore i suche liście odkurzaczem z wnętrza krzewu.

Inne wyjście, zrezygnować z bukszpanów.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 16:37, 13 kwi 2015

Do góry
Wypełnienie do donicy jest, ale donicy brak i co tu robić?

A wątek przymykam czasem ale nie na zawsze, czasem jest taka potrzeba, mogę wymienić nazwiska, kto ostatnio przymykał wątek hahaha I cicho było
swierk inversa - chory? 16:23, 13 kwi 2015

Do góry
Posta wkleiłam w choroby i szkodniki świerków, tutaj są Nasze Ogrody

https://www.ogrodowisko.pl/watek/3182-choroby-i-szkodniki-swierkow?page=3#post_5
Świerk - choroby i szkodniki świerków połączony 16:23, 13 kwi 2015

Do góry
Wklejam z działu nasze ogrody:

asiha napisał(a)

świerk inversa posadzony w maju 2014roku. Od jesieni wygląda mi niewyraźnie, zżółkłe końcówki, opadające igły. Czy to choroba, czy da się uratować..?

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:17, 13 kwi 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Będę robić.... uwaga.... najmodniejszą donicę we wszechświecie, o której nawet nie macie pojęcia.. tak... co piszczy w donicach już wiem... i mam ich wypełnienie

Oj Danusiu Ty to jesteś kochana
Najmodniejsza donica ... to chyba z myślą o mnie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 09:19, 13 kwi 2015

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 09:17, 13 kwi 2015

Do góry
Robię np. warzywnik w ogrodzie z lustrem, zasiane już co trzeba, mam też cudne sałaty i buraki liściowe.
Montujemy tez wypasiony plac zabaw, naprawdę wypasiony... dwupoziomowy jakiś, 13 godzin montowania w 3 osoby A ja udam się na pikowanie sałat i buraków. Mam tez jarmuż i inne takie rarytasiki ...
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 09:11, 13 kwi 2015

Do góry
Dajcie spokój z tym kochani. Tylko dwa dni mnie nie było, bo potrzebowałam

Jest jak jest, to nie miejsce na pokazywanie trudnych spraw rodzinnych.

Dlatego nadal piszcie do mnie na tematy ogrodowe Proszę Bez tego życie nie ma sensu. Psychologiczne wsparcie mi niepotrzebne. To w końcu forum ogrodowe Od spraw rodzinnych mam rodzinę, ciocie, wujków, brata

Nie chcę aby mój wątek zamilkł Ale też nie chcę aby zawierał wyrazy współczucia czy podtrzymywania na duchu. Dlatego usunęłam to zdanie, bo widzę jak to wpływa na Was

Bardzo mi zależy, abyście mój ogród odwiedzali, bo mam obecnie wiele nowych roślin do posadzenia, tylko czasu brak Póki co, ale to się zmieni Znajdę czas jakoś

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:58, 12 kwi 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Litości, tylko nie kule srebrne we wszystkich ogrodach kule srebrne Wymyślcie proszę coś innego???

Marzenka ma już kule.
Danusiu u Ciebie też kule
Co w tym złego? Przecież to nasz ogrodowiskowy znak rozpoznawczy
Tym się kieruje moda, także ta ubraniowa, że piękne rzeczy się naśladuje.
Powinno to cieszyć trendsetterów
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:24, 12 kwi 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Litości, tylko nie kule srebrne we wszystkich ogrodach kule srebrne Wymyślcie proszę coś innego???

Danusiu, Marzenka ma już kule co poradzić Masz nowe wyzwanie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies