Nieee - to tylko taki przykład Chcę wprowadzić tam trochę humoru, żeby nie zanudzić komisji....
Wziąłem oczywiście Pana Tadka (tym samym na 100% będą mnie z niego pytać po prezentacji) - tam poruszę temat miłości i jeszcze czegoś się tam doszukam....
Wziąłem też "Deszcz jesienny" Staffa , rajski ogród z Biblii - i jeszcze parę innych.....Chciałbym napisać tą prezentację przez przerwę świąteczną...Może się mi uda
Czytam o dietach...Ja stosuję NŻT......ale za to biegam i staram się chodzić regularnie na siłownię.....Najgorsze pierwsze dni, ale skoro Ci się podoba to OK Na schudnięcie najlepsze jest bieganie - najbardziej męczy, ale efekty są
Haha! Tylko żeby ta prezentacja nie okazała się analizą psychologiczną Pań... bo z tego, co piszesz, wyłania się obraz hmmm... "płytkich" kobiet... No chyba, że podejmiesz się diagnozowania na zasadzie "pokaż mi swój ogród, a powiem Ci, kim jesteś..."
Filmu raczej opisywać nie będę, raczej odwołam się na jego podstawie do danego utworu....
Jeśli np. wezmę "Żonę Modną", która była tak egzaltowana i elokwentna, że wymyśliła sobie ogród, w którym umieści sobie prześliczne holenderskie wanienki i klatki dla ptaszków, a następnie zaprosi tam inne panie o podobnym poziomie intelektualnym i będą się zachwycać tym godzinami - to wtedy mogę się odwołać do filmu "Sposób na teściową" Jak spotkała się u tejże teściowej śmietanka towarzyska to nie rozmawiali o bardziej skomplikowanych sprawach niż tamte panie
W prezentacji mam tą możliwość, że wszystkie dzieła mogę interpretować na swój sposób, a nie jak narzucają ministrowie i inni "czuwający" nad moim rozwojem Filmu raczej puścić nie mogę - myślę nad zrobieniem screenów i przyklejeniu ich podczas prezentacji na tablicę...
Dzięki Gosiu Mimo kompletnego zabiegania i zajęcia głowy szkołą jednak udaje mi się na chwilę od tego uciec i coś tam zrobić W tym roku poszedłem w prostotę i jestem zadowolony z wyboru
Widziałem Literatury mam dość trochę, ale za podsunięcie obrazów i filmów bardzo dziękuję
A "Labirynt Fauna", "To skomplikowane" i "Marię Antoninę" muszę obejrzeć
hej ! ogród w literaturze to od razu skojarzył mi się ,, Pan Tadeusz'' tam jest np. opisany ogród Zosi a jak poprosisz wójka gogle o ,, ogród w literaturze'' to na pewno Ci pomoże wójcio jest niezawodny