Z tymi matami wiklinowymi od razu ciepłej się zrobiło i ładne tło dla Cisow chyba. Dobrze je przymocujcie bo jak są słabo to wiatr łamie i wiklina się wykrusza. Ja moje jeszcze impregnowalam farba do drewna. Cisy lubią cień lepiej rosną. Ładny widok.
Rzadko teraz bywam na forum, macham jednak do wszystkich, którzy chcą do mnie jeszcze wpaść (przypomnijcie sie co której jesienią obiecałam. Sporadycznie bo sporadycznie ale Wasze wątki nadal podglądam, jestem nawet w miarę na bieżąco.
Mam dużo innych rzeczy na głowie...do tego stopnia, że prawie bym przegapiła:
w zeszłym roku wypatrywałam każdego jednego centymetra przyrostu a w tym roku takie zaskoczenie - już są
Powychodziły tez tulipany, niektóre nietknięte przez mróz, kilka niestety ucierpiało... ucierpiały też czosnki globy pod oknami kuchennymi - praktycznie wszystkie wyglądają tak:
Mam nadzieję, że za bardzo im to nie zaszkodzi.
Traw jeszcze nie ciełam nic...jedynie co to pobrałam kilka patyków hortensji do rozmnożenia i posadziłam (na razie w dużej donicy) swoja pierwszą różę...Tak tak- zmiany -zmiany się szykują Róża - CHOPIN - jest dla starszej córki
W tym tygodniu mam trochę wytchnienia to mam nadzieję, że ogarnę trawy, nawożenie i opryski
Buziaki na ten piękny początek wiosny
Lecę do Was
Ewa przebiśniegi mus mieć
Róże
Mam plan dzisiaj je zadołować w dziurze za trawami.
Zrobię jak radziłaś okryje je ziemią, przed nimi chciałabym mieć bukszpany ale nie wiem czy sadzić je wzdłuż czy nieregularnie
Na przeciw rosną tak wzdłuż linii rabaty
Gertrude z tego co wiem, ma dłuższą przerwę w kwitnieniu, ale powtarza dobrze i pachnie najpiękniej.
Druschki i Rosarium powtarzają mniej obficie, czasem pojedynczo. Największa jest Rosarium, najmniejsza i bardziej wyprostowana Druschki. Druschki ma tu na planie szerokosc ok. 2m.
Dobrze by było, gdybyś do nich dosadziła powojniki, najlepiej w oddaleniu 1 m od korzenia roz.
Hodowla niesamowita. Dobrze się czują u ciebie skoro podchodzą pod same zabudowania. Może gniazdka gdzieś w rogach pozakładają?
Z pokrzywnicą się jeszcze nie spotkałam, musiałam pogooglować. Super gości masz.
Ula, a ja tylko trochę porządku zrobiłam przed domem, u mnie mokro i ziemia zmarznięta w tamtym tygodniu była, a lubię przy porządkach powyrywać też chwasty. Drżączka jest powyżej, a werbenę widać na fotkach trzy strony wcześniej w poście z 13.22h, 26styczeń.
Miro dokupiłam wysokie, mieszankę kolorów, trąbkowych nie mogę spotkać.
Goździki już wykiełkowały? Nie mam zapisane jak szybko u mnie ale nie było z nimi problemu, może coś z nasionami było nie tak?
Koliberku witaj, miło mi, że zaglądnęłaś. Aktualnych fotek jeszcze u mnie brak, więc dalia, która nie zachwyciła w tamtym roku ale może w tym się postara?
Edge of Joy.